Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ultimate Bears & Belugas Summer Adventure

1 Beoordeling
 • 8 dagen

Beluga walvissen en ijsberen spotten in de zomer? Niks is onmogelijk in het prachtige Canada! Tijdens deze bijzondere Arctic Adventure reis je af naar het geïsoleerde dorpje Churchill in de provincie Manitoba. Tijdens je verblijf in de Lazy Bear Lodge ga jij onder begeleiding van professionele gidsen op pad om de beluga's en ijsberen te zien. Daarnaast is de natuur in dit gebied spectaculair. Met recht een Doets Deep Desires reis te noemen! Je verblijft namelijk in een unieke accommodatie op een afgelegen, maar prachtige locatie midden in de natuur. Daarnaast zijn diverse bijzondere activiteiten inclusief. Je maakt deze reis tenslotte maar een keer in je leven.

Met zo’n 60.000 Beluga walvissen in de Hudson Bay en tientallen ijsberen die het smeltende ijs verlaten is de zomer een perfecte tijd om een bezoek te brengen aan Churchill. Tijdens dit avontuur, onder begeleiding van professionele gidsen maak jij kennis met de prachtige natuur, beluga walvissen en ijsberen in het noorden van Manitoba. Andere dieren die hier leven in de zomer zijn 200 verschillende vogelsoorten, zeehonden, poolhazen, poolvossen en meer.

Doets tip: deze reis is uitstekend te combineren met een uitgebreider bezoek aan West-Canada of Oost-Canada. Onze reisspecialisten geven je graag meer reisadvies hierover. Klik hier om een afspraak in te plannen met een van onze reisspecialisten.

Exclusief en kleinschalig 

Precies zoals een Doets Deep Desires reis hoort te zijn! Je zeer exclusieve reis begint in Winnipeg, waarna je op dag twee naar Churchill vliegt. Het dorp ligt zo afgelegen, dat het alleen per vliegtuig of trein te bereiken is. Dat is dus al een belevenis op zich! Je verblijft in Churchill in de sfeervolle Lazy Bear Lodge, die wordt gerund door de warme familie Daudrich. Doets Reizen werkt graag samen met de Lazy Bear Lodge, omdat persoonlijke aandacht bij hen hoog in het vaandel staat en ze alle excursies dus kleinschalig houden. Uiteraard staan er diverse wildlife-excursies en een tour door Churchill op het programma. Op de voorlaatste dag vlieg je terug naar Winnipeg en breng je daar de laatste nacht van je reis door. Het Arctic Summer-arrangement telt 6 nachten, waarvan je er dus vier in de Lazy Bear Lodge zult zijn. De reis verder uitbreiden met een bezoek aan andere gebieden in Canada en/of Amerika is geen probleem. Wij geven graag advies!

6.266,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Ijsberen spotten in Churchill
 • Zeer compleet arrangement in de Lazy Bear Lodge
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Winnipeg

Je vliegt vandaag naar Winnipeg in de provincie Manitoba. Na het passeren van de douane ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Je verblijft hier één nacht. Winnipeg heeft nog geen 800.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Manitoba.

 • Overnachting:Winnipeg
Dag 2

Winnipeg - Churchill

De dag dat je naar het hoge noorden gaat is aangebroken! Per vliegtuig reis je naar Churchill, ten noorden van Manitoba aan de Hudson Bay. De komende vier nachten verblijf je in de sfeervolle Lazy Bear Lodge. Je gaat gedurende je verblijf diverse activiteiten ondernemen die deel uitmaken van het programma. Je maakt kennis met de gidsen en het personeel van de Lazy Bear Lodge. Na aankomst ga je de Heritage & Cultural Tour doen. Op deze manier maak je kennis met Churchill en omgeving.

 • Overnachting:Churchill
Dag 3

Churchill

De ijsberen leven in de zomermaanden ten noorden van Churchill, bij Seal Beach. Met de Hudson Bay Coastal Boat Tour ga je hier naar toe. IJsberen zijn echt heel grote dieren en je kunt ze al van ver spotten. Toch is het aan te raden een goede verrekijker mee te nemen. Hoeveel beren je spot maakt niet uit, het gaat er om hoe je ze ziet. Onderweg zul je overigens ook grote groepen beluga's tegenkomen. Een zeer gave excursie, waarbij je veel van de Hudson Bay zult gaan zien.

 • Overnachting:Churchill
Dag 4

Churchill

In de Hudson Bay leven in de zomer ruim 60.000 begula's, die hun jongen laten opgroeien in het brakke water wat uit de Churchill River stroomt. Per kleine zodiacboot ga je over de rivier opzoek naar de beluga's (die heel makkelijk te spotten zijn) en je zult veel uitleg over deze intelligente dieren krijgen. Daarnaast ga je het Prince of Wales Fort bezoeken en krijg je een interactieve tour van James Knight (acteur) van de Hudson's Bay Company. Deze neemt je mee terug in de tijd, naar het ontstaan van dit inmiddels inmense imperium.

 • Overnachting:Churchill
Dag 5

Churchill

Vandaag heb je de tijd om Churchill te verkennen of om een extra activiteit te gaan ondernemen. Wij raden je aan om sowieso een kayaktour te gaan doen, waarbij je heel dichtbij de beluga's zult komen. Af en toe stoten ze met hun kop tegen je kayak of volgen ze je. Deze walvissen zijn zeer nieuwsgierig en dat merk je! Tegen de avond is er nog een gave excursie voor je gepland: dog carting, waarbij je per hondenslee (op wielen) een korte tocht maakt door de natuur. Tip: neem zeker naar deze excursie je muggenspray mee.

 • Overnachting:Churchill
Dag 6

Churchill - Winnipeg

Na het ontbijt check je uit in de lodge. Je avontuur in Chuchill zit er bijna op, maar niet voordat je nog de Summer Tundra Tour met de Arctic Crawlers™ doet. Deze zeer grote voertuigen kruipen over de toedra rondom Churchill, opzoek naar wildlife. Er leven naast de ijsberen en beluga's nog veel meer dieren in dit gebied, en de kans is groot dat je die spot. Ook tijdens deze tour weer veel uitleg over dit mooie gebied. Na deze tour vlieg je terug naar Winnipeg. Je hebt nog voldoende tijd deze boeiende stad te verkennen. Bezoek zeker het Canadian Museum of Human Rights, wat naast The Forks ligt en waar je in een prachtig hotel verblijft.

 • Overnachting:Churchill
Dag 7

Terugreis vanuit Winnipeg

Mochten de vluchttijden het toelaten, bezoek dan in de ochtend het centrum van de stad. Een leuke mix van historie en moderne gebouwen. Je kunt eventueel ook naar de Assiniboine Park Zoo met de Journey to Chuchill. Zeer interessant en het neemt je nog even terug naar dat fantastische gebied wat je hebt bezocht. Daarna vervolg je je weg naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht terug naar huis.

 • Overnachting:Aan boord van het vliegtuig
Dag 8

Thuiskomst

Een onvergetelijke reis is nu toch echt aan het einde gekomen. Je hebt een uniek stuk natuur van Canada bezocht, wat je nooit meer zult vergeten. Wij zijn erg benieuwd naar je verhaal!

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 2 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 2 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 89,2%
Accommodaties 5,6%
Rondreis 5,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 2 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Ik kan dit iedereen aanraden!

Sander Leystra

Bekijk mijn 'Experiences' via de Doets Experience. Een zeer gezellige lodge, gebouwd door de eigenaar Wally Daudrich. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar daar breng je niet veel tijd door. In de algemene woonkamer van de lodge heb ik verschillende mensen van over de hele wereld heb ontmoet. Het restaurant van heeft een uitgebreid ontbijtbuffet en een goede lunch - en dinerkaart. De keuken gebruikt veel lokale producten. De excursies worden zeer professioneel uitgevoerd door de gidsen die veel van de omgeving weten. Onze gids was Jod, een hippie uit British Columbia die zeer begaan was met de natuur en daar dus goed over kon vertellen. Ze legde alles tot in de puntjes uit en zorgde ervoor dat iedereen zich lekker voelde bij alles wat we ondernamen. Churchill is niet voor iedereen weggelegd. Verwacht geen overdreven luxe, maar een unieke accommodatie en locatie met unieke excursies. Het is zeer goed te combineren met een reis naar de oost - of westkust. Het maakt je avontuur helemaal compleet. Deze reis naar Churchill heeft op mij een diepe indruk gemaakt. Het bracht met even met beide benen op de grond en laat je ervaren dat onze planeet echt magisch is.

Ultimate Bears & Belugas Summer Adventure

Een zeer compleet arrangement waarbij je optimaal kunt genieten van een bijzondere reis. De uiteindelijke volgorde van (dag)tours kunnen per tour anders zijn. Alle tours zijn in het Engels en (deels) in groepsverband. 

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming 
 • 4 nachten in de Lazy Bear Lodge
 • 2 nachten in Winnipeg (1 aan het begin en 1 aan het einde van de reis)
 • Retourvlucht Winnipeg - Churchill (tijden worden bekend gemaakt na boeking)
 • Shuttle service tussen de luchthaven van Churchill en de Lazy Bear Lodge
 • Hudson Bay Coastal Tour voor het spotten van ijsberen en ander wildlife (gemiddeld 6-8 uur)
 • Beluga Whale Boat Tour/Fort Tour voor het spotten van beluga walvissen en een wandeling naar het historische Prince of Wales Fort (gemiddeld 3 uur)
 • Cultural and Heritage Tour in Churchill en omgeving, inclusief Cape Merry en de Polar Bear Holding Facility (gemiddeld 2-3 uur)
 • Parks Canada presentatie
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner naar keuze in het Lazy Bear Café
 • Tour Guide
 • Bonus Summer Tundra Tour op een Arctic Crawler (gemiddeld 3 uur)
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon


Lazy Bear Lodge

Deze authentieke lodge in het centrum van Churchill bestaat voornamelijk uit hout. Het vriendelijke personeel is erg behulpzaam en zal er alles aan doen om uw verblijf in Churchill zo aangenaam mogelijk te maken. Let wel: door de enorme afgelegen locatie en weersinvloeden is de lodge niet luxe.

 • 33 eenvoudige, maar nette kamers met 2 tweepersoons bedden
 • Privé badkamer met bad/douche
 • Kabeltelevisie
 • Draadloos internet
 • Sfeervolle eetzaal met Canadees georiënteerde gerechten
 • Rookvrij hotel

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens jouw verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Beschikbaarheid - exclusief! 

Het aanbod in Churchill is beperkt. Daarom zijn deze reizen traditiegetrouw snel uitverkocht. Wacht daarom niet met boeken en beslis zo snel mogelijk. Wij geven graag advies over de uitbreidingsmogelijkheden rondom dit arrangement. Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Vertrekmogelijkheden 2023*

 • 10 juli 2023 (Engelstalig)
 • 14 juli 2023 (Engelstalig)
 • 18 juli 2023 (Engelstalig)
 • 22 juli 2023 (Engelstalig)
 • 30 juli 2023 (Engelstalig)
 • 7 augustus 2023 (Engelstalig)
 • 11 augustus 2023 (Engelstalig)
 • 15 augustus 2023 (Engelstalig)
 • 19 augustus 2023 (Engelstalig)
 • 23 augustus 2023 (Engelstalig)

* onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid

Afwijkende aanbetaling- en annuleringsvoorwaarden Lazy Bear Lodge

 • Naast de reguliere ANVR aanbetalingsvoorwaarden is er een extra aanbetaling nodig om de Lazy Bear Lodge reservering te bevestigen. Het betreft een bedrag van € 2000,- per persoon. 
 • Naast de reguliere ANVR annuleringsvoorwaarden gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze reis: 
  * Annuleren tot 90 dagen voor vertrek is 50% van de totale reissom.
  * Annuleren tussen 89 dagen en vertrekdatum is 100% van de totale reissom.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.


Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Ultimate Bears & Belugas Summer Adventure

8 dagen
Vanaf 6.266,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs