Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Ultimate Polar Bear Adventure

2 Beoordelingen
 • 7 dagen

Churchill is een klein stadje aan de Canadese Hudson Bay, bekend van hondenslederitten en het prachtige Noorderlicht, dat hier zo’n 300 nachten per jaar te zien is. Maar waarom je Churchill écht moet bezoeken, is een ontmoeting met de adembenemende ijsberen die hier leven. Tijdens je bezoek aan Churchill verblijf je in de sfeervolle en gezellige Lazy Bear Lodge. De groepen tijdens de ijsbeerexcursies bestaan uit circa 25 personen. Door deze kleinschaligheid heb je dus genoeg ruimte om prachtige foto's te maken!

Bij deze Doets Deep Desires reis krijg je toegang tot een van de mooiste plekken op aarde. In alle rust ervaar jij de essentie van deze bestemming. Ieder jaar speelt zich in oktober en november langs de zuidwestkust van de Hudson Bay een bijzondere en fascinerende gebeurtenis in de natuur af. Groepen hongerige ijsberen (polar bears) verzamelen in deze periode voedsel langs de oevers van Churchill, wachtend tot het water bevriest en ze op zoek kunnen naar hun lievelingshapje: zeehonden. En jij hebt de kans deze prachtige dieren en hun jaarlijkse voedseltrek van heel dichtbij te bekijken door met een ‘Arctic Crawler’ op zoek te gaan naar deze imposante en nieuwsgierige ijsberen in hun eigen leefomgeving.

Doets tip: deze reis is uitstekend te combineren met een uitgebreider bezoek aan West Canada of Oost Canada. Onze reisspecialisten geven je graag meer reisadvies hierover. Klik hier om een afspraak in te plannen met een van onze reisspecialisten.

Exclusief en kleinschalig 

Je zeer exclusieve reis begint in Winnipeg, waarna je op dag twee naar Churchill vliegt. Het dorp ligt zo afgelegen, dat het alleen per vliegtuig of trein te bereiken is. Dat is dus al een belevenis op zich! Je verblijft in Churchill in de sfeervolle Lazy Bear Lodge, die wordt gerund door de warme familie Daudrich. Doets Reizen werkt graag samen met de Lazy Bear Lodge, omdat persoonlijke aandacht bij hen hoog in het vaandel staat en ze alle excursies dus kleinschalig houden. Uiteraard staan er naast de wildlife-excursies een tour door Churchill en een hondenslederit op het programma. Op de voorlaatste dag vlieg je terug naar Winnipeg en breng je daar de laatste nacht van je reis door. Het Polar Bear-arrangement telt vijf nachten, waarvan je er dus drie in de Lazy Bear Lodge zult zijn. De reis verder uitbreiden met een bezoek aan andere gebieden in Canada en/of Amerika is geen probleem. Wij geven graag advies!

7.266,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Compleet: IJsberen spotten in Churchill
 • Verblijf in de bijzondere Lazy Bear Lodge
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Winnipeg

Je vliegt naar Winnipeg in de provincie Manitoba. Na het passeren van de douane ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Je verblijft hier een nacht. Manitoba heeft nog geen 800.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Manitoba.

 • Overnachting:Winnipeg
Dag 2

Winnipeg - Churchill

De dag dat je naar het hoge noorden gaat is aangebroken! Per vliegtuig reis je naar Churchill, ten noorden van Manitoba aan de Hudson Bay. De komende drie nachten verblijf je in de sfeervolle Lazy Bear Lodge. Je gaat gedurende je verblijf diverse activiteiten ondernemen die deel uitmaken van het programma. Wie weet vanavond ook het Noorderlicht?

 • Overnachting:Churchill
Dag 3

Churchill

Vandaag gaat het dan echt gebeuren, de reden dat je helemaal bent afgereisd naar het koude noorden van Manitoba: de Arctic Crawlers Adventure. Tijdens een dagvullende tour zal een 'vrachtwagen' het ijzige en ruige landschap trotseren. Dit is hét moment om oog in oog te staan met prachtige polar bears. De Arctic Crawler is een enorme wagen die hoog genoeg op de ‘weg’ ligt, zodat je te allen tijde veilig kunt genieten van de prachtige dieren. Tijdens de tour ga je naar plekken waar de ijsberen zich vaak verzamelen. De beren zijn nieuwsgierig en komen soms vlak naast het voertuig voor een persoonlijke ontmoeting. Voor veel mensen is dit dé ultieme wildlife ervaring!

 • Overnachting:Churchill
Dag 4

Churchill

Ook vandaag ga je weer op pad met de Arctic Crawler. De gids kan enorm veel vertellen over het gebied en de dieren die hier leven. Andere activiteiten die je onderneemt in Churchill en die deel uitmaken van je pakketreis zijn: Culturele/erfgoed tour waarbij je ook Cape Merry bezoekt, een bezoek aan de Polar Bear Jail en een heuse dogsledding tour! In Churchill kan het Noorderlicht ongeveer 300 van de 365 dagen per jaar verschijnen, dus als het weer het toelaat, is er een kans om deze prachtige verschijning te zien.

 • Overnachting:Churchill
Dag 5

Churchill - Winnipeg

Dit is alweer de laatste dag in Churchill. Vandaag word je afgezet op de kleine luchthaven van Churchill, waarna de vlucht naar Winnipeg zal plaatsvinden. Na aankomst in Winnipeg heb je de avond over om bij te komen van alle prachtige ervaringen. Je slaapt één nacht in Winnipeg.

 • Overnachting:Winnipeg
Dag 6

Terugreis vanuit Winnipeg

Vandaag heb je, afhankelijk van de terugvlucht, nog tijd om wat bezienswaardigheden te bezoeken in Winnipeg. Daarna ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven om in te checken. Vervolgens vlieg je terug naar Nederland, België of Duitland. Natuurlijk is het nog leuker om je reis in Canada uit te breiden met een bezoek aan bijvoorbeeld de Canadian Rockies. Wij geven graag advies!

 • Overnachting:Aan boord van het vliegtuig
Dag 7

Thuiskomst

Vandaag kom je weer aan in Europa. Je bent getuige geweest van een bijzonder natuurverschijnsel. Een reis om nooit meer te vergeten!

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 2 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 2 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 90,5%
Accommodaties 4,8%
Rondreis 4,7%

Bovenstaande berekening is op basis van 2 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

Na meerdere keren via Doets Reizen op reis te zijn geweest hebben jullie ons wederom verrast!

Toorenburg

Beste Jan Doets'ers!

Na meerdere keren via Doets Reizen op reis te zijn geweest hebben jullie ons wederom verrast! We zijn net bij jullie geweest op kantoor om onze vakantie foto's te laten zien maar willen toch via internet nog onze reactie geven!

Dus bij deze: Nogmaals hartelijk dank voor het organiseren van onze droomreis! We hebben enorm genoten! Meer dan dertig ijsberen gezien(!!), het Noorderlicht bewonderd en natuurlijk de dog sledding tour ondernomen! Het was FANTASTICH! De treinreis verliep perfect, we hadden een eigen cabine met badkamertje. Een treinreis in Canada is een hele beleving en zoveel beter dan in Nederland. Het eten aan boord was voortreffelijk! We hebben tijdens de Tundra Buggy Tours oog in oog gestaan met zo’n dertig ijsberen, dit vergeten wij nooit meer! Die kleine kraaloogjes van ze: ja, dit ontroerd ons nog steeds! Een pluspunt van deze reis vonden wij de kleinschaligheid. Hierdoor hebben wij optimaal kunnen genieten van deze bijzondere reis. We hebben diverse tundra buggy's gezien met meer dan 40 man erin! Wij hadden de ruimte en waren met zo'n 15 man! Helemaal SUPER dus!

Hartelijk dank voor het organiseren en TOT SNEL! We gaan snel terug naar Amerika of Canada. We nemen weer contact met jullie op zodra ons foto album klaar is.

Groetjes Joke en Gerard Toorenburg

Heerhugowaard

Een geweldige ervaring!

L. Stoop

Ultimate Polar Bear Adventure naar Churchill was een geweldige ervaring!

Ultimate Polar Bear Adventure 

Een zeer compleet arrangement waarbij je optimaal kunt genieten van een bijzondere reis. De uiteindelijke volgorde van (dag)tours kunnen per tour anders zijn. Alle tours zijn in het Engels en (deels) in groepsverband. De IJsbeer excursies bestaan uit kleine groepjes van maximaal 25 personen! 

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming 
 • 3 nachten in de Lazy Bear Lodge
 • 2 nachten in Winnipeg (1 aan het begin en 1 aan het einde van de reis)
 • Retourvlucht Winnipeg - Churchill (tijden worden bekend gemaakt na boeking)
 • Shuttle service tussen de luchthaven van Churchill en de Lazy Bear Lodge
 • 2 excursies per Arctic Crawler inclusief lunch, snacks en drankjes
 • Cultural and Heritage Tour in Churchill en omgeving, inclusief Cape Merry en de Polar Bear Holding Facility (gemiddeld 2-3 uur)
 • Parks Canada presentatie
 • Dog Mushing Experience (husky's)
 • Dagelijk ontbijt, lunch en diner in het Lazy Bear Café
 • Lunch (2 dagen) - tijdens arctic tour
 • Dagelijks een ontbijt buffet in het Lazy Bear Café (4 dagen)
 • Tour Guide
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Lazy Bear Lodge

Deze authentieke lodge in het centrum van Churchill bestaat voornamelijk uit hout. Het vriendelijke personeel is erg behulpzaam en zal er alles aan doen om uw verblijf in Churchill zo aangenaam mogelijk te maken. Let wel: door de enorme afgelegen locatie en weersinvloeden is de lodge niet luxe.

 • 33 eenvoudige maar nette kamers met 2 tweepersoons bedden
 • Privé badkamer met bad/douche
 • Kabeltelevisie
 • Draadloos internet
 • Sfeervolle eetzaal met Canadees georiënteerde gerechten
 • Rookvrij hotel

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens jouw verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Beschikbaarheid - exclusief!

Het aanbod in Churchill is beperkt. Daarom zijn deze reizen traditiegetrouw snel uitverkocht. Wacht daarom niet met boeken en beslis zo snel mogelijk. Wij geven graag advies over de uitbreidingsmogelijkheden rondom dit arrangement. Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Vertrekmogelijkheden 2023*

 • 10 oktober (Engelstalig)
 • 13 oktober(Engelstalig)
 • 16 oktober (Engelstalig)
 • 22 oktober (Engelstalig)
 • 25 oktober (Engelstalig)
 • 31 oktober (Engelstalig)
 • 6 november (Engelstalig)
 • 9 november (Engelstalig)
 • 12 november (Engelstalig)

* onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid

Afwijkende aanbetaling- en annuleringsvoorwaarden Lazy Bear Lodge

 • Naast de reguliere ANVR aanbetalingsvoorwaarden is er een extra aanbetaling nodig om de Lazy Bear Lodge reservering te bevestigen. Het betreft een bedrag van € 2850,- per persoon. 
 • Naast de reguliere ANVR annuleringsvoorwaarden gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze reis: 
  • Annuleren tot 90 dagen voor vertrek is 50% van de totale reissom. 
  • Annuleren tussen 89 dagen en vertrekdatum is 100% van de totale reissom. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.


Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Ultimate Polar Bear Adventure

7 dagen
Vanaf 7.266,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs