Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Wintersport Luxury Jasper

2 Beoordelingen
 • 9 dagen

Met deze luxe reis vlieg je in de Business Class richting Edmonton en verblijf je in het meest luxe hotel van Jasper National Park: de legendarische Fairmont Jasper Park lodge. Tevens beschik je over een SUV die je de vrijheid geeft om de prachtige natuurverschijnselen in Jasper National Park te ontdekken. Naast een prachtige huurauto, zitten er twee geweldige excursies en een 5-daagse skipas voor het Marmot Basin inbegrepen. Je maakt een prachtige icewalk in de Maligne Canyon en je bestuurt een hondenslee tijdens een bijzondere tocht door Jasper. Zonder zorgen en geheel in stijl op skivakantie in Canada, dat wil jij toch ook? Boek deze fantastische reis bij Doets Reizen!

Geniet tijdens deze 9-daagse luxe wintersportvakantie in Jasper National Park. Ook in de winter is dit nationale park prachtig, met bevroren meren, watervallen en besneeuwde bomen. In het hart van het park, op ongeveer twintig minuten rijden van het centrum van Jasper, ligt het skigebied Marmot Basin. Het gebied is door zijn ski- en snowboardterrein voor iedereen geschikt. Een ander pluspunt is dat het er erg rustig is. Er zijn geen wachtrijen bij de liften en er is alle ruimte om tussen de bomen door te skiën of snowboarden. Er wordt bijna geen gebruikgemaakt van sneeuwmachines, alles is puur natuur. De 'alpine bowls' in het Marmot Basin hebben de droogste natuurlijke poedersneeuw van de Rockies; absoluut de moeite waard! Liever iets langer genieten van de sneeuw? Natuurlijk is ook deze reis aanpasbaar aan jouw wensen!

5.960,-
Vanafprijs p.p. i
 • 5-daagse skipas en luxe SUV huurauto inbegrepen
 • Verblijf in de luxe Fairmont Jasper Park Lodge
 • Inclusief Business Class vliegreis (retour)
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 730 km
Dag 1

Heenreis naar Edmonton - Jasper

± 365 km

Vandaag begint de wintersport en vlieg je in business class naar Edmonton. Op deze manier kom je extra uitgerust aan! Na het ophalen van je bagage en de huurauto vertrek je naar Jasper National Park. De route naar Jasper is oogverblindend. In de loop van de dag kom je aan in Jasper, waar je zeven nachten zult verblijven. De rit vanuit Edmonton duurt zo'n vier á vijf uur (afhankelijk van de weersomstandigheden). Vooral het laatste stukje van de rit is prachtig. Geniet van bevroren meren, besneeuwde bomen en de Rockies die hoog boven je uit torenen.

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 2

Canadese lodge: De Fairmont Jasper Park Lodge

Je verblijft in de luxe en sfeervolle Fairmont Jasper Park Lodge. Deze lodge is prachtig gelegen direct aan het Beauvert Lake. Het centrum van Jasper Village is ongeveer 10 minuten rijden. Je treft hier veel winkels, bars en restaurants. Een echte aanrader is de gezellige Jasper Brewing Company. Hier kun je allerlei lekkere soorten bieren proeven. Andere leuke restaurants zijn Tekarra, Evil's Dave Grill en Famoso.

Dag 3

Skiën of snowboarden in Jasper National Park

Een 5-daagse skipas is bij deze reis inbegrepen. In het hart van Jasper National Park ligt het ski gebied Marmot Basin. Dit gebied is door zijn ski- en snowboardterrein voor iedereen geschikt. Je bereikt het skigebied in circa 20 minuten per shuttle service vanuit Jasper Village, maar je kunt natuurlijk ook gemakkelijk de huurauto pakken. In de avond hebben we vandaag de Icewalk Maligne Canyon voor je gereserveerd. De gids neemt je mee naar prachtige bevroren watervallen en ijsformaties. Na alle koude activiteiten kun je iedere avond opwarmen bij een gezellig kampvuurtje.

Dag 4

Poedersneeuw in Jasper National Park

Jasper National Park is prachtig, met in de winter bevroren meren, watervallen en besneeuwde bomen. Skiën of snowboarden midden in een National Park, dat maakt een wintersport naar Jasper uniek! Een ander pluspunt van het skigebied Marmot Basin is dat het er erg rustig is. Er zijn geen wachtrijen bij de liften en er is alle ruimte om tussen de bomen door te skiën of snowboarden.

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 5

Jasper National Park

Vandaag hebben we een hondensledetocht voor je gereserveerd, een unieke ervaring! De tour duurt ongeveer 6 tot 7 uur en is inclusief vervoer vanuit je hotel in Jasper. De tocht vindt plaats in Valemount (BC), op ongeveer 1.5 uur rijden van Jasper. De rit hiernaartoe gaat over de Yellowhead Pass en onderweg zal je genieten van het prachtige uitzicht. Bij aankomst in Valemount krijg je eerst een uitleg over hoe jij, jouw team van 6 tot 8 honden en slee moet besturen. Laat je liever iemand anders de slee besturen? Dat kan ook! Hoe dan ook, deze bijzondere ervaring zul je nooit meer vergeten!

Dag 6

Jasper National Park

In het skigebied Marmot Basin wordt bijna geen gebruikgemaakt van sneeuwmachines omdat deze simpelweg niet nodig zijn, alles is puur natuur. De 'alpine bowls' in het Marmot Basin hebben de droogste natuurlijke poedersneeuw van de Rockies: absoluut de moeite waard! Naast het skiën en snowboarden kun je in Jasper ook crosscountry skiing, snowshoeing en ijsklimmen. Je kunt in Jasper National Park ook schaatsen, wandelen, paardensleetochten maken en zelfs ijsvissen.

Dag 7

Jasper National Park

Kortom, je zult je niet vervelen in Jasper National Park. Gebruik deze laatste volle dag om de spannenste afdalingen voor de laatste keer te doen en relax in de hottub of sauna in het hotel van jouw keuze. Misschien spot je vanavond wel het magische Noorderlicht?

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 8

Terug naar Edmonton en vliegreis richting Nederland of België.

± 365 km

Helaas is jouw luxe wintersportvakantie in Jasper Canada alweer ten einde gekomen. Je verlaat Jasper vandaag en rijdt terug naar Edmonton. Bij aankomst in Edmonton lever je de huurauto in op de luchthaven en check je in voor de terugvlucht. Wederom vlieg je in business class en kun je heerlijk relaxen en terugdenken aan deze bijzondere vakantie.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 9

Thuiskomst

Na een nacht in het vliegtuig kom je vandaag aan op de luchthaven van Nederland of België. Welkom thuis en hopelijk tot snel bij Doets Reizen!

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Wintersport - Abraham Lake Bubbles Tour - Banff - Lake Louise - Alberta - Canada - Doets Reizen
v.a.361,-

The Bubbles Tour

Tijdens deze unieke bucketlist excursie ontdek je de Canadese Rockies per helikopter. Geniet van prachtige bevroren meren en besneeuwde bergpieken. Halverwege de vlucht maak je een landing in de bergen waar je een sneeuwschoenwandeling van circa een uur zult maken. Je bent hier ver van de bewoonde wereld en zal niets anders tegenkomen dan wildlife en prachtige natuur! Naast de helikoptervlucht ga je tijdens deze dagtour ook naar het fotogenieke Abraham Lake, ook wel Bubble Lake genoemd. Dit meer dankt haar bijnaam aan de vele kunstzinnige bevroren luchtbellen die in dit meer te zien zijn. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Er wordt voor een stevige warme lunch gezorgd en het is mogelijk om marshmallows te bereiden. Kortom een zeer complete excursie welke je nog lang zult blijven herinneren. Inbegrepen: Helikoptervlucht van 20 minuten boven de besneeuwde RockiesExtra landing en Snowshoe wandeling van ca. 1 uurWarme lunch met mogelijkheid om marshmallows te bereidenTour naar Abraham Lake met bijzondere bubbels. Vertrek: dagelijks vanaf ca. 12 december t/m 31 maart (in deze periode is Abraham Lake over het algemeen bevroren en zijn de bubbels te zien, echter het kan voorkomen dat de bubbels niet zichtbaar zijn of dat er geen ijs ligt, dit is altijd onder voorbehoud)Bijzonderheden: Deelnemers aan deze tour dienen minimaal 6 jaar oud te zijn. Het helikopterplatform is halverwege de prachtige Icefields Parkway gelegen. Je dient hier zelf heen te rijden vanuit Banff/Lake Louise of Jasper. Indien je niet over een huurauto beschikt dan is het mogelijk transfers vanuit Banff/Lake Louise bij te boeken. Vraag hiernaar bij het maken van een reservering. Deze transfer is alleen mogelijk op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Vanuit Jasper is het niet mogelijk een transfer bij te boeken, je dient dan zelf te rijden. 

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.100 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 86,7%
Accommodaties 6,8%
Wintersport 6,5%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.100 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.655 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 15 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

De grote auto, de sfeervolle accommodatie en het vliegen in business class. Wij hebben genoten!

Hendriksen

Het skigebied van Jasper heeft pistes voor ieder wat wils, wij hebben ons prima vermaakt. Ook de hondensledetocht was een hoogtepunt. Volgend jaar gaan we zeker weer naar Canada! 

Wintersport in Canada, nooit meer iets anders!

Peerdeman

Wij zijn om, Canada vonden wij té gek! Pistes voor ieder wat wils en wat een rust en ruimte! Volgend jaar weer. 

Inbegrepen

 • Retourvlucht in Business Class per KLM inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon (en extra stuk bagage voor ski- of snowboarduitrusting) 
  Op de dagen dat KLM niet non-stop vliegt, zal je gebruik maken van een codeshare partner, zoals bijvoorbeeld Delta Air Lines.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 7 hotelovernachtingen in de Fairmont Jasper Park Lodge.
 • 7 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-6 personen: categorie L (Standaard SUV) 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resort fee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Ski shuttlebus naar skipiste
 • Shuttlebus naar downtown Jasper 
 • Gebruik van schaatsen en ijshockey sticks
 • Gebruik van sneeuwschoenen
 • Gebruik van Slee
 • Verwarmd buitenzwembad en hottub 
 • Fitness (incl. groepslessen)
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • 5-daagse skipas voor het skigebied van Jasper
 • Excursie Maligne Canyon Icewalk
 • Dagexcursie Hondensledetocht

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Optionele opwaardering huurauto naar huursoort 2 of een ander type huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles 
 • Kosten voor meebrengen eigen ski spullen. Meer informatie over deze kosten lees je hier.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Exclusief eventuele (week/weekend) toeslagen van de luchtvaartmaatschappij
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Het inbegrepen business class tarief dient uiterlijk 93 dagen voor vertrek geboekt en volledig betaald te worden. Hierna is wijzigen niet mogelijk en zijn de annuleringskosten 100%.  Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door een van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Wintersport Luxury Jasper

9 dagen
Vanaf 5.960,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs