Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Yukon Wonders

1 Beoordeling
 • 14 dagen

Yukon is larger than life! Qua omvang is deze noordelijke provincie net zo groot als Nederland, België, Duitsland en Denemarken bij elkaar. Er wacht een gigantische wildernis met uitgestrekte landschappen en veel wildlife. Er leven slechts 40.000 mensen waarvan bijna 30.000 in de stad Whitehorse. Kortom, een reis door Yukon is een avontuur door Canada's wilde provincie. Hier in de Yukon is rust en ruimte, écht rust en ruimte!

Yukon is larger than life! En met recht, want Yukon heeft veel te bieden en doet zeker niet onder voor Alaska. Wat zo uniek maakt is de puurheid, rust en ruimte. Maak deze autorondreis van ruim 2 weken met een stoere SUV. Vertrek vanuit Whitehorse en ontdek het binnenland van de noordelijke provincie Yukon. De Silver Trail Highway, de Top of the World Highway, het Kluane National Park en de Goldrush City Skagway zullen een onvergetelijke indruk op je maken. Treed in de voetsporen van goudzoekers die ooit een fortuin verdienden in dit noordelijke territorium van Canada. Gletsjers, uitgestrekte hoogvlaktes en indrukwekkende bergen zijn kenmerkend voor Yukon. Niet voor niets hebben tv-zenders als National Geographic Channel en Discovery Channel veel aandacht voor de Gold Rush alhier. Uiteraard kan je deze reis volledig naar eigen wens laten aanpassen. Bij Doets Reizen informeren wij je graag over de mogelijkheden. Neem daarom snel contact met ons op!

2.658,-
Vanafprijs p.p. i
 • Complete route met afwisselende natuurlandschappen
 • Inclusief SUV huurauto
 • Inclusief Whitepass Summit treinreis
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 1987 km
Dag 1

Heenreis naar Whitehorse

± 15 km

Vandaag begin je aan deze bijzondere reis! Je vliegt naar Whitehorse in de Yukon. Eenmaal aangekomen reis je op eigen gelegenheid naar het eerste hotel van deze rondreis. Je verblijft de eerste nacht in Whitehorse. Deze stad ontstond aan het einde van de 19e eeuw als goudzoekersstadje en was in 1898 zelfs de grootste stad van West-Canada. Je vindt er nog altijd een aantal theaters en bars uit die tijd.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 2

Whitehorse via Carmacks naar Mayo

± 180 km

In de ochtend haal je de huurauto op bij de luchthaven van Whitehorse. Vandaag verlaat je Whitehorse ga je op weg naar Mayo. De weg die je vandaag rijdt heet de Klondike Highway. Je merkt meteen hoe ongerept het prachtige landschap van Yukon is. Het laatste deel van de Klondike Highway is zelfs nog mooier. Hier ligt namelijk de beroemde Silver Trail. Deze weg loopt van Stewart tot aan Mayo.

 • Overnachting:Mayo
Dag 3

Goudzoeken langs de Silver Trail

± 290 km

Vandaag heb je nog voordat je naar Dawson CIty gaat de tijd om de omgeving te ontdekken. Bezoek het Visitor Center om extra informatie te verkrijgen over de Stewart River. In 1849 ontdekte James Stewart de Stewart River, maar pas in 1883 werd er goud gevonden. In 1886 werd hier een handelspost gevestigd. Voordat je door reist naar Dawson City kun je verder kennis maken met het Silver Trail gebied van Keno. Reis over de ‘Silver Trail’ en ontdek een bijzondere regio met een mijngeschiedenis die niet onder doet voor die in Klondike!

 • Overnachting:Mayo
Dag 4

Dawson City

± 240 km

Dawson City is ontstaan en enorm gegroeid tijdens de gold rush. Er zijn hier in 1897 ongeveer 35.000 goudzoekers neergestreken na een vermoeiende tocht over de Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er toen nog niet, er werden voornamelijk tentenkampen ingericht. Op dit moment heeft Dawson nog maar 2.000 inwoners en is het een stuk rustiger. In Dawson kan je een bezoek brengen aan het Visitor Center om een aantal informatiefolders op te halen. Je hebt een volle dag te besteden in Dawson City. Dawson was in de tijd van de gold rush, aan het einde van de 19e eeuw, een booming city. Na San Francisco was het zelfs de grootste stad van het Westen in de Nieuwe Wereld. Bedenk dat er in de Yukon maar 30.000 mensen wonen, van wie tweederde in Whitehorse. En bedenk dat Frankrijk en Duitsland met gemak in de Yukon passen.. Dan begrijp je waarom de mensen in de Yukon zo gastvrij zijn en blij om je te zien! Dawson ligt aan de oever van de Yukon River en heeft veel historische gold rush-architectuur. In sommige theaters worden nog Can Can-shows opgevoerd om je in de sfeer van de gold rush te brengen.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 5

Dawson City via de Top of the World Highway naar Beaver Creek

± 295 km

Het wordt een topdag vandaag! De deels onverharde Top of the World Highway staat op het programma. Het is een lange reisdag, maar zeker de moeite waard. Maak je geen zorgen over dat het snel donker wordt: Yukon is het land van de Midnight Sun. Dit wil zeggen dat het bijna niet of maar heel kort donker is. Je verlaat vandaag Yukon en bereikt Alaska via de Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om deze prachtige route te rijden. Geniet onderweg van een schitterend landschap met groene hoogvlaktes, een van de vele hoogtepunten!

 • Overnachting:Tok
Dag 6

Beaver Creek - Kluane National Park

± 467 km

Vandaag ga je een prachtige reis tegemoet, via de Alaska Highway naar Haines Junction. Deze plaats is de uitvalsbasis voor Kluane National Park. Dit park ligt in een heel ongerept gebied, met het helblauw gekleurde Kluane Lake en Mount Logan als hoogtepunten. Mount Logan is met een hoogte van 5.950 de hoogste berg van Canada. De grootste gletsjers buiten het poolgebied bevinden zich eveneens in dit park. De meest indrukwekkende gletsjes zijn de Steele Glacier, Kaskawush Glacier en Lowell Glacier.

 • Overnachting:Kluane National Park
Dag 7

Kluane National Park

± 20 km

Vandaag heb je een vrije dag, dus ga lekker de omgeving verder verkennen. Kluane National Park is samen met Wrangell-St. Elias, Glacier Bay en Tatshenshini-Alsek opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is niet onterecht vinden wij! Je kunt hier talloze trails wandelen, bijvoorbeeld de Auriol Trail, Alsek Trail of de Slims Trail. Als je de Slims River Trail van 24 kilometer loopt, kom je bij de Kaskawulsh Glacier Hike.

 • Overnachting:Kluane National Park
Dag 8

Kluane National Park - Skagway

± 240 km

Je reist verder richting Skagway. Skagway is een klein rustig plaatsje met ongeveer 900 inwoners. Maar de plaats heeft een turbulent verleden als het gaat om de gold rush: ooit woonden hier meer dan 20.000 goudzoekers! Je vindt er verschillende bezienswaardigheden die met de gold rush te maken hebben.

 • Overnachting:Skagway
Dag 9

Skagway

± 20 km

Je hebt alweer een vrije dag, dus ga even lekker bijkomen van alle prachtige indrukken. Skagway is een historisch gold rush-stadje. Mrs. Canada heeft direct een bijzondere excursie voor je gereserveerd: de White Pass Summit-treinreis (inbegrepen). Deze stoomtrein brengt je langs de oude Chilkoot Trail, die door de vele passerende goudzoekers is uitgeslepen in de rotsen. Geniet van alle prachtige uitzichten!

Dag 10

Skagway - Bijkomen in een sfeervolle lodge in Tagish

± 140 km

Je reis weer terug richting Whitehorse maar na alle inspanningen en indrukken is het natuurlijk heerlijk om nog even uit te rusten in een mooie omgeving. Daarom verblijf je de laatste twee nachten in het prachtige Southern Lakes Resort aan Tagish Lake.

 • Overnachting:Tagish
Dag 11

Tagish

± 20 km

Geniet van de rust en ruimte in dit prachtige deel van Yukon. Je kunt ook op pad gaan met de auto naar bijvoorbeeld de Carcross woestijn en de vele kleine dorpjes. In dit dorpje is het mogelijk houtsnijwerken te zien van de First Nations.

 • Overnachting:Tagish
Dag 12

Laatste overnachting in Whitehorse

± 60 km

Je verblijft de laatste nacht in Whitehorse en morgen vlieg je terug naar huis. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je vandaag of morgenvroeg de huurauto inleveren.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 13

Terugreis vanuit Whitehorse

Vandaag vlieg je terug vanuit Whitehorse. Het is optioneel mogelijk om een extra stop in te lassen in Vancouver of Toronto. Dit is een leuke toevoeging aan deze bijzondere reis.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 14

Thuiskomst

De prachtige reis door Yukon is voorbij. Wij horen graag hoe de reis is geweest!

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

GOED

Edgewater Hotel -3

Edgewater Hotel

Het Edgewater Hotel is een hotel met een mooit uitzicht. Het is namelijk gelegen aan de Yukon River en de historische White Pass Railway. Het hotel is gelegen op enkele minuten afstand van het Yukon Visitor Reception Center. Hier kan je terecht voor meer informatie over Yukon om zo optimaal te kunnen genieten en vooral niets te missen van al dat moois. Het hotel beschikt over 32 simpele maar comfortable kamers en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, koffiezetapparaat, strijkfaciliteiten en een föhn. Er is ook een gratis WiFi netwerk aanwezig.

Bedrock Motel Yukon 3

Bedrock Motel

Het Bedrock Motel in Mayo is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Mayo en Keno. Deze regio vormt het centrum van de Silver Trail in Yukon. Er zijn 12 hotelkamers te vinden en een RV standplaats. Mayo is gelegen aan de rivierbank van de Steward River wat het gebied van de Na-cho Nyäk Dun First Nations. Dit betekent zoiets als ‘Grote Rivier Mensen’. De hotelkamers zijn in 2019 gerenoveerd en voorzien van standaard faciliteiten zoals een minikoelkastje, airco, tv, magnetron en gratis WiFi. Het hotel is eenvoudig en heeft geen restaurant faciliteiten. Wij adviseren daarom zelf eten te halen in het nabijgelegen supermarktje. In Mayo zijn een beperkt aantal restaurants te vinden met eenvoudige menukaart en beperkte openingstijden. Je merkt het, je bent in niemandsland! Een échte Yukon-ervaring.

Eldorado Hotel - buitenkant

Eldorado Hotel Dawson City

Het hotel is gelegen in het beroemde plaatsje Dawson City. Dawson City is beroemd om de Gold Rush sfeer die hier nog altijd voelbaar is. Dit leuke hotel past goed bij deze sfeer en heeft een echte western uistraling. Het hotel beschikt over 46 kamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals; een badkamer, TV, telefoon, koffiezetfaciliteiten, koelkast en een wekker. Het Eldorado Hotel beschikt ook over een gezellig restaurant en een lounge. Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. 

Deze stad is ontstaan - en enorm gegroeid - tijdens de Gold Rush. In 1897 streken er ongeveer 35.000 goudzoekers neer, na een vermoeiende tocht over de Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er nog niet en dus werden er tentenkampen ingericht. De vrouwen zorgden voor het eten en de was en voor vertier als cancan girls in de saloons en bars. Op dit moment heeft Dawson ongeveer 1.3000 inwoners. Er komen veel toeristen om te gokken in de Diamond Tooth Gerthies Gambling Hall. De naam van dit gokpaleis komt van de dame Daimond Tooth Gerthie. Haar echte naam was Gerthie Lovejoy en zij danste in vroeger tijden in één van de bars. Haar bijnaam kreeg zij omdat ze een diamant tussen haar voortanden had laten monteren. Met haar charmes, die ze in de strijd gooide bij de eenzame goudzoekers, ontfutselde ze een fortuin aan goudklompjes. In Dawson kan je het beste eerst het Visitor Center bezoeken om wat foldermateriaal te halen, voor informatie over wat er allemaal in en om de stad te doen is. De riverboat S.S. Keno is in 1922 gebouwd en voorzag het dorpje Mayo van goederen en vervoerde er zilver vandaan. In het centrum zijn verschillende typische Gold Rush-gebouwen te zien. Breng zeker een bezoekje aan het Palace Grand Theatre, dat in 1899 werd gebouwd door Arizona Charlie. Arizona Charlie was de bekendste barman van de Gold Rush. Het Grand Theatre was het meest luxueuze theater van het westen van Noord-Amerika. Hier treden de cancan girls van de Gaslight Follies nog steeds op. 

The Raven Hotel 1

Raven's Rest Inn

Haines Junction is in 1942 ontstaan als basiskamp voor de aanleggers van de Alaska Highway. In 1942 woonden er 600 mensen. Nu fungeert Haines Junction als toegangspoort tot het Kluane National Park. Er zijn twee bezienswaardige kerken in Haines Junction, de Our Lady of the Wake Church en de St. Christopher’s Log Church. Het naburige Kluane National Park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vind je er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een helikopter heb je wél een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. In Kluane National Park vind je de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kan je een gids huren om je de mooiste plekjes van het park te laten zien en je te vertellen over de prachtige natuur. 

Westmark Inn Skagway 1

Westmark Inn Skagway

Skagway is een klein plaatsje met nog geen duizend inwoners aan het Lynn Kanaal in de noordpunt van Taiya Inlet. Het is een terminal van de ‘Alaska Marine Highway’ en het zuidelijkste puntje van de Klondike Highway. Skagway is ontstaan uit de Klondike Gold Rush rond 1897. Vanaf Skagway liep namelijk de door goudzoekers intensief gebruikte Chilkoot Trail naar Yukon. Dit hotel heeft een Victoriaanse uitstraling en ligt in het historische centrum van Skagway. Het hotel heeft een gezellige bar, restaurant, lounge en er is gratis WiFi in de lobby. Er zijn totaal 113 kamers met eigen badkamer en tv. In 1898 was het kleine plaatsje Skagway uitgegroeid tot een stad van 20.000 inwoners compleet met saloons en gokhuizen, en werd het omschreven als ‘little better than a hell on earth’. Uiteindelijk bleven rond 1903 nog zo’n 500 bewoners over. In Klondike Gold Rush National Historic Park waan je je in de gerenoveerde straat compleet met houten sidewalks terug in de tijd. Verdere bezienswaardigheden zijn het Skagway Museum met Gold Rush relikwieën, Trail of ’98 Museum, McCabe College and City Hall, en The Days of 1898 Show die geschikt is voor de hele familie.

Southern Lakes Resort - 1

Southern Lakes Resort

Op zo’n 1,5 uur rijden van Whitehorse is het rustieke Southern Lakes Resort te vinden. Een prachtig resort gelegen aan het mooie Tagish Lake en omgeven door ongerepte natuur.  Vanuit de Lodge kun je diverse activiteiten ondernemen of juist heerlijk tot rust komen in de natuur van Yukon. Het resort heeft een restaurant en bar. Gasten mogen een bootje of kano huren of tegen betaling een vistrip reserveren. Er zijn totaal 5 cabins en 1 familiecabin. Alle cabins zijn voorzien van een prive badkamer, gasfornuisje en een veranda waarvandaan je kunt genieten van het uitzicht op het meer. Inclusief continental breakfast.

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 80,4%
Accommodaties 10,4%
Rondreis 9,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Alles was perfect geregeld

W. Titulaer

Dit was onze tweede reis met Doets Reizen. Evenals de vorige keer was ook nu weer alles perfect geregeld. Accomodaties waren zoals verwacht of zelfs beter, geen enkel probleem gedurende de hele reis en de excursies waren prima uitgezocht en meer dan de moeite waard.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 12 hotelovernachtingen 
 • 11 x 24 uur gebruik SUV-huurauto (zie details bij Autohuur Whitehorse)
  1-4 personen: Standard SUV
  5-6 personen: Large SUV
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • White Pass Summit Treinreis
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken-pas. Je kunt deze pas kopen bij het eerste nationale park dat u bezoekt.
 • Nationale Parken pas ca. CA$ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Yukon is ruig maar makkelijk te bereizen 

Tijdens deze Yukon-reis zijn de wegen over het algemeen verhard. In sommige gevallen is dit echter niet het geval. Daarom zijn reizen door de Yukon altijd inclusief SUV, zodat je gemakkelijk en comfortabel kunt genieten van de prachtige natuur. Deze wegen tijdens de reis zijn onverhard:

 • Top of the World Highway
 • Silver Trail

Autorijden in Alaska en Yukon is zeer eenvoudig. Een GPS is daarom niet noodzakelijk. Er zijn slechts een aantal wegen, dus verdwalen is bijna onmogelijk. Daarnaast is het bereik niet overal optimaal.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Afwijkende annuleringskosten

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie Artikel 9, lid 2):

 • Vanaf 24 uur na ontvangst van de boekingsopdracht tot 60 dagen voor vertrek: 10% van de reissom 
 • Vanaf 60 tot 44 dagen voor vertrek: 30% van de reissom 
 • Vanaf 44 tot 30 dagen voor vertrek: 60% van de reissom 
 • Vanaf 30 dagen tot en met de dag van vertrek: 100% van de reissom

Afwijkende aanbetalingsvoorwaarden

Naar de ANVR-aanbetalingsvoorwaarden gelden de volgende afwijkende aanbetalingskosten:

 • Direct bij boeken 15% van de reissom
 • Daarna zijn de gebruikelijke (aanbetalings)voorwaarden van toepassing

Alaska Marine Highway

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

Sinds een aantal jaar heeft de veerbootmaatschappij van Alaska (Alaska Marine Highway) te maken met drastische bezuinigingen. Door deze bezuinigingen zijn vrijwel alle vaarschema's drastisch aangepast met als gevolg talloze stakingen en onaangekondigde annuleringen of wijzigingen. Niet alleen voor de lokale bevolking heeft dit grote gevolgen, maar zeker ook voor toeristen. Vanzelfsprekend zijn annuleringen en stakingen niet te voorspellen wat zorgt voor een risicovolle situatie waarbij last-minute de reis aangepast dient te worden. Door schaarste in het hotelaanbod en de grote reisafstanden is het aanpassen van de reis vrijwel onmogelijk wat zorgt voor onnodige problemen. Stressloos en zorgeloos reizen is één van de meest belangrijke doelstellingen bij Doets Reizen. Om deze reden bieden wij routes aan, waarbij het maken van een oversteek per veerboot niet nodig is. Door het unieke excursie-aanbod kun je nog steeds kennismaken met het zeeleven en de kustlijn van Alaska.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Yukon Wonders

14 dagen
Vanaf 2.658,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs