De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Alaska & Yukon Highlights

10 Beoordelingen
 • 21 dagen

Maak de klassieke en meest complete kennismakingsreis door Alaska en Yukon, door de Last Frontier. Alaska en Yukon staan voor extreem: zowel de natuur als de dieren, mensen, ruimte en het weer zullen je reiservaringen uniek maken. Deze fantastische reis is inclusief 5 te gekke excursies, zoals de Denali Wilderness Tour, White Pass Summit Railroad, Columbia Glacier Cruise, Kenai Fjords Cruise en een Bear & Wildlife Tour. Want zeg nou zelf, als je eindelijk de mogelijkheid hebt om Alaska & Yukon te bezoeken, dan moet je het meteen goed aanpakken!

In Alaska en Yukon vind je duizelingwekkend diepe fjorden, ijzige gletsjers, dichte bossen, uitgestrekte toendra’s, snelstromende rivieren, meer dan vierduizend meren en imposante bergen. Ook kun je verschillende wilde dieren tegenkomen, zoals de zwarte beer, grizzlybeer, zeehonden, zeeottertjes, elanden, rendieren, Dall Sheep, visarenden, wolven en meer dan honderdveertig vogelsoorten. Je verwacht in Alaska en Yukon misschien veel groene bossen en grijszwarte bergen. Het is daarom erg verrassend dat er meer dan vierhonderd verschillende soorten bloemen zijn, die juist voor extreem veel kleur zorgen. Laat je dus verrassen door dit extreme continent! Deze autorondreis wordt helemaal individueel gemaakt met een huurauto en is optioneel naar wens op maat aan te passen. Bij Doets Reizen adviseren wij je graag over de vele mogelijkheden en de meest geschikte reisperiode.

 • Grizzlybear safari in Katmai National Park
 • Bezoek aan Kenai Fjords National Park
 • Inclusief Columbia Glacier Cruise excursie
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 4610 km
Dag 1

Heenreis naar Anchorage

± 25 km

Je vliegt vandaag naar Anchorage. Na het passeren van douane haal je de huurauto op bij Hertz op de luchthaven en vervolg je de reis naar het eerste hotel van deze rondreis.

 • Overnachting:Anchorage
Dag 2

Anchorage - Denali National Park

± 240 km

Alaska ligt aan je voeten! Sta vroeg op zodat je de dag optimaal kunt benutten. Voordat je op weg gaat naar Denali National Park, maak je een stop bij het Eklutna Village. Hier kan je kleurige, kleine, Indiaanse grafhuisjes zien en een Russisch-orthodoxe kerk bezoeken. Ook adviseren wij je te stoppen bij Wasilla. Hier vind je de Iditarod Headquarters: de hondenslede-race die in maart van Anchorage naar Nome gaat.

Dag 3

Denali National Park

± 25 km

Denali National Park is absoluut een van de hoogtepunten van je reis door Alaska. Bij helder weer kun je vanaf hier de Mount Denali zien. Deze berg is bijna 6200 meter hoog en lijkt op een supergrote kies met diverse subtoppen. Het Denali National Park is alleen toegankelijk onder begeleiding van een park rancher. Daarom kun je met de Denali Wildlife Tour (inbegrepen) meegaan, waarbij je in zeven tot acht uur kennismaakt met de natuurwonderen van Denali National Park. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, bergen, toendra’s en brede glaciale rivieren. Grizzlyberen, elanden, rendieren, Dall Sheeps en wolven zijn wilde dieren die je allemaal hoopt te zien gedurende de tour door het park. Is dat het geval, dan heb je de 'Grand Slam' te pakken!

Dag 4

Denali National Park - Fairbanks

± 310 km

In de ochtend kan je nog een wandeling maken naar Mount Healy, net aan het begin van het Denali National Park. Dit is een prachtige route waarbij je wel over een beetje conditie moet beschikken. Aan het einde van de ochtend verlaat je Denali en reis je door naar Fairbanks. In Fairbanks kun je het interessante University of Alaska Museum bezoeken. Het is ook mogelijk om - dit is optioneel - de Poolcircle te bezoeken via de Arctic Fly/Drive Adventure.

Dag 5

Fairbanks - Tok

± 325 km

Vandaag verlaat je Fairbanks en onderweg kun je stops maken bij de Alaska-pijpleiding, die van Prudhoe Bay naar Valdez loopt, of je kan stoppen in het plaatsje North Pole. North Pole is de woonplaats van de Kerstman en hier kun je dan ook het hele jaar door kerstinkopen doen. De schitterende landschappen en wisselende wolkenluchten zullen je onderweg versteld laten staan. Aan het einde van de dag arriveer je in Tok.

 • Overnachting:Tok
Dag 6

Tok - Dawson City

± 300 km

Je verlaat Alaska en bereikt Yukon via de Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard. Daarom moet je voldoende tijd uittrekken om deze prachtige route te rijden. Je rijdt op een groene hoogvlakte in een schitterend landschap. De Top of the World Highway is de enige highway naar Dawson, dus boek onze Doets Plus Pakket-autoverzekering. Onderweg kom je langs het plaatsje Chicken. Chicken en Tok vormen een bijzondere combinatie. Chicken bestaat uit niet meer dan vier huizen, die bijna allemaal een bar of saloon zijn. Je proeft de nostalgie van het goudzoeken. Zo zie je in Chicken een roestige Gold Dredge: een machine om voor een deel mechanisch goud mee te zoeken. Na het passeren van de Top of the World Highway kom je aan in Dawson, waar je twee nachten verblijft.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 7

Dawson - Whitehorse

± 550 km

Vroeg uit de veren: je hebt een lange rit voor de boeg naar Whitehorse, die acht tot tien uur duurt. Je rijdt een prachtige route door Yukon over Highway 2, in zuidelijke richting naar Whitehorse. De attractie van Whitehorse is de SS Klondike, een radarschip waarmee goudzoekers van Whitehorse naar Dawson konden reizen. Deze reis was stroomopwaarts en was niet helemaal zonder risico. Je kunt in de SS Klondike een interessante rondleiding maken die je meer over de geschiedenis van dit schip leert.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 8

Whitehorse - Skagway

± 180 km

Je reist van Yukon naar Skagway, de meest noordelijke plaats van de Inside Passage van Alaska. Hier heeft Doets Reizen een bijzonder verblijf in de Chilkoot Trail Outpost Cabins voor je gereserveerd voor twee nachten. Dit is een rustpunt tijdens je reis en een must in de optiek van Doets Reizen. Je kan hier echt de natuur en wildernis ontdekken en beleven. Je hebt de tijd om te wandelen en onthaasten. De Alaska and Yukon Mainstay ligt in Skagway en is de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie vind je aan het begin van de historische goudzoekers-trail 'Chilkoot Trail' en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage en is doordrenkt van Gold Rush-geschiedenis. Het landschap indrukwekkend: fjorden, bergen en een groene frisse natuur.

 • Overnachting:Skagway
Dag 9

Skagway

± 10 km

Vandaag kun je de prachtige omgeving van Skagway verkennen. Vandaag stap je aan boord van een geweldige treinexcursie per Yukon Whitepass Railroad. Dit is de meest spectaculaire treinreis van Alaska en Yukon, omdat je namelijk de Chillkoot Pass neemt die duizenden goudzoekers beklommen hebben van Skagway naar Yukon. Het is een spannende ruim 2,5 uur durende treinreis, waarbij veel hoogtes overwonnen worden met de historische stroomtrein.

Dag 10

Skagway naar Kluane National Park

± 330 km

Via Whitehorse en reis je richting Kluane National Park. In Kluane National Park vind je de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kun je een gids huren om je de mooiste plekjes van het park te laten zien en je te vertellen over de prachtige natuur.

Dag 11

Kluane National Park

± 240 km

Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vindt je er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Beide gletsjers zijn goed te zien via een vliegtuig excursie. De Cottonwood Trail Eco Tour is een echte aanrader. Deze vier uur durende wandeling met gids mag je eigenlijk niet missen!

Dag 12

Kluane National Park - Tok

± 470 km

Richting Tok, je bent ongeveer zes tot zeven uur onderweg en verblijft een nacht in Tok. De Alaska Highway brengt je weer op Amerikaanse bodem.

 • Overnachting:Tok
Dag 13

Tok - Valdez

± 230 km

Je verlaat Tok en rijdt vandaag naar Valdez. Vandaag rijd je langs woeste riviertjes. Je passeert de Thompson Pass en - net voor Valdez - de reusachtige Worthington Glacier. Via de maagdelijk groene Keystone Canyon met prachtige watervallen bereik je Valdez, waar je twee nachten verblijft.

Dag 14

Valdez

± 20 km

Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van een circa 6 uur durende cruise (inbegrepen) vaar je door de Prince William Sound en bezoek je de beroemde Columbia Glacier. Aan boord kun je genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl je hier langs vaart.

Dag 15

Valdez naar Palmer

± 420 km

Vandaag reis je richting Palmer en verblijft hier in de sfeervolle Knik River Lodge, waar je even bij kan komen van alle prachtige indrukken. De lodge ligt in een prachtige omgeving nabij de beroemde Knik Glacier. Wij kunnen hier ook een spectaculaire helikoptervlucht met (of zonder) dogsledding tour voor je reserveren.

Dag 16

Palmer naar Seward

± 280 km

Vandaag reis naar Seward, uitvalsbasis voor Kenai Fjords National Park. Onderweg kun je een optionele stop maken in Whittier om de 6 Glacier Catamaran excursie ondernemen. De catamaran brengt je diep in de Prince William Sound. Dit natuurgebied bestaat uit adembenemende gletsjers! Niet alleen de gigantische gletsjers laten een diepe indruk achter, ook de vele dieren die hier leven zijn prachtig. Vaak worden er zeeottertjes, walvissen en puffins gespot. Zoals de naam al doet vermoeden, zie je tijdens de excursie maar liefst 26 gletsjers. Extra bijzonder is dat je de Esther Passage kunt bezoeken. Je verblijft twee nachten in Seward.

Dag 17

Seward

± 20 km

Je hebt vandaag een volle dag in Seward, waarbij het Kenai Fjords National Park het hoogtepunt is. Je kunt dit park met een bootexcursie bezoeken. De natuur is indrukwekkend: gletsjers waarvan delen in zee storten, zeehonden, Bald Eagles, walvissen en prachtige bergen. Je kunt dit park alleen per boot bereiken en het is verstandig deze excursie direct bij boeking vast te leggen.

Dag 18

Seward - Homer

± 270 km

Vandaag verlaat je Seward en rijd je naar Homer, een lieflijk vissersplaatsje aan de zuidkant van het Kenai Peninsula. Dit is een vakantieoord voor veel Alaskans die hier op de Halibut komen vissen. Homer Split is een schiereiland, waar tsunami's niet ongebruikelijk zijn. Je verblijft een nacht in je hotelaccommodatie in Homer.

 • Overnachting:Homer
Dag 19

Homer - Girdwood

± 200 km

In de vroege ochtend ga je een spannende safari ondernemen. Een prachtige vlucht langs de kust van Katmai National Park is onderdeel van deze safari. De piloot zal op zoek gaan naar beren en ander wildlife. Er wordt geland op een zeer afgelegen strand en samen met de gids zul je een wandeling van ongeveer 3 uur maken om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt zijn: vossen, de bald eagle en verschillende zeedieren. Na deze indrukwekkende tour reis je richting via de prachtige Kenai Peninsula door naar je laatste overnachtingslocatie in Alaska. In dit gebied stroomt de woeste Kenai River en zijn prachtige meren te vinden. Je kunt er een raft ondernemen of gaan vissen. De komende nacht verblijf je in het Alyeska Resort, gelegen in de bergen. Een fijne plek om even uit te rusten van de reis.

Dag 20

Girdwood - Terugreis vanuit Anchorage

± 165 km

Na ongeveer een uurtje rijden kom je aan op de luchthaven van Anchorage. De laatste route van deze reis is prachtig. De weg loopt pal langs de oevers van de Cook Inlet. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, lever je de huurauto in. Vervolgens neem je het vliegtuig terug richting Europa.

Dag 21

Thuiskomst

Helaas helaas, vandaag eindigt deze prachtige reis.

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Wildlife Denali National Park - Alaska - Doets Reizen
t.w.v.194,-

Denali Tundra Wilderness Tour

Deze onmisbare bustour door Denali National Park focust op de ongerepte natuur en wildlife van dit prachtige natuurpark. De ervaren gids/chauffeur zoekt samen met de passagiers naar wildlife zoals beren, Moose, Dall Sheep en roofvogels. Je reist per bus circa 30 tot 43 mile het park in, welke niet toegankelijk is voor privé voertuigen. Tijdens de reis zullen er vele interessante stops worden gemaakt zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten en wildlife. Tijdens de tour krijg je een flesje water en een lichte snack aangeboden. Let op: je mag zelf niet met je huurauto of camper het park in. Denali National Park and Preserve is een nationaal park, dat in Alaska ligt. Denali betekent in het Athabascaans "de grote" en refereert aan de hoogste berg in Noord-Amerika, de Mount Denali (voorheen: Mount McKinley). Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Het natuurpark werd op 26 februari 1917 opgericht als het Mt. McKinley National Park. In 1980 werd de oppervlakte verdrievoudigd (2,4 miljoen hectare) en werd het park omgedoopt tot Denali National Park and Preserve. Veel bergen van het Alaskagebergte, waaronder de Mount Foraker, liggen in het park. Seizoen: vanaf circa 20 mei t/m circa 14 septemberVertrektijd: in de ochtend tussen 05:00 en 11:00 uur en in de middag tussen 13:30 en 17:00 uurDuur: circa 4 tot 6 uur (afhankelijk van weg- en weersomstandigheden)

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Inlet Tower Suites -

Inlet Tower Hotel & Suites

Het Inlet Tower Hotel & Suites is gelegen tussen 12th en 13th Avenue. Op slechts 15 minuten loopafstand bevindt zich het centrum van de stad Anchorage. Hier zijn diverse winkels, attracties en restaurants te vinden. Het hotel beschikt in totaal over 175 kamers. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, TV, telefoon, koffiezetapparaat, magnetron, kleine koelkast en een föhn. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en een fitnessruimte. In het hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. 

Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

Denali Princess Wilderness Lodge

Denali Princess Wilderness

Deze lodge is gelegen op slecht 1 mile van het Denali National Park, beter kan niet! De Denali Princess Wilderness Lodge bestaat uit verschillende gebouwen die verspreid staan over het uitgestrekte terein. Het hoofdgebouw beschik over een sfeervolle lobby. Als je hier binnen stapt weet je het direct, dit is Alaska op zijn best! In het hoofdgebouw is nog veel meer te vinden zoals een restaurant, bar, hottub een een uitgestrekt terras. Op dit uitgestrekte terras kan je heerlijk zitten en genieten van het uitzicht over de Nenana River.

In totaal telt deze lodge 656 kamers. De kamers zijn comfortabel en smaakvol ingericht en hebben een Alaska thema. Elke kamer is voorzien van een badkamer, telefoon, TV, koffiezetapparaat en een föhn.

River's Edge Resort - aanzicht

River's Edge Resort

The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottage's/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staat diverse bankjes, Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

Young's Motel - Cabin

Young's Motel Tok

Dit is een kleinschalig motel in Tok. Eigenlijk bestaat dit motel uit twee losse gebouwen. In dit motel is een restaurant aanwezig genaamd Fast Eddy's. Volgens locals is dit één van de beste in de stad. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en licht. Totaal zijn er 43 kamers aanwezig met ieder een eigen badkamer, tv en telefoon. Naast de reguliere hotelkamers zijn er tevens 10 cabins aanwezig. Iedere cabin beschikt over twee queensize bedden, eigen badkamer, TV, telefoon en koffiezetfaciliteiten. Let op, er is enkel zeep aanwezig. Dus zorg er daarom voor dat je zelf shampoo meeneemt. Een fohn is niet standaard aanwezig maar via de receptie aan te vragen. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  

Inchecken is mogelijk tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Indien u na 22.00 uur arriveert, dient u vooraf het hotel te bellen. 

BW Gold Rush Inn - aanzicht

Best Western Gold Rush Inn

Noordelijke gastvrijheid in een goed toeristenklasse hotel. Het Best Western Gold Rush Inn heeft een sfeervolle uitstraling die past bij de sfeer in Yukon. De kamers zijn netjes en voldoen aan de standaarden die je van Best Western mag verwachten. De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en koffie, strijkijzer en strijkplank. Internet is gratis voor alle hotelgasten. Ook is er een gezellige bar aanwezig waar ook locals graag komen. 

Chilkoot Trail Outpost Cabins - fire

Chilkoot Trail Outpost Cabins

Een rustpunt in je reis door Alaska & Yukon is aangenaam en misschien wel een must in de optiek van Doets Reizen. Je kunt dan echt de natuur, wildernis, flora en fauna ontdekken en beleven. Je hebt de tijd om te wandelen en te onthaasten. De Alaska & Yukon Mainstay ligt in Skagway en is de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie ligt aan het begin van de historische goudzoekers trail “Chilkoot Trail” en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage, is doordrenkt met Gold Rush geschiedenis en heeft een landschap met indrukwekkende fjorden, bergen en een groene frisse natuur. Neem de tijd tijdens je reis kennis te maken van de natuur en zo een optimale Alaska & Yukon ervaring te hebben.  De Chilkoot Trail Outpost Cabins is een Bed & Breakfast accommodatie in de vorm van zeer kwalitatieve Cabins. Je verblijft in 1 van de totaal 10 Cabins die rustiek ingericht zijn met veel houtaccenten. De Cabins beschikken over 2 tweepersoonsbedden, kleuren-tv, verwarming,minikeuken bestaande uit een klein aanrecht met gootsteen, wat servies en koffiezet apparaat, badkamer met bad/douche en toilet. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar je ontbijt kunt gebruiken. Een ontbijt is inbegrepen, bestaande uit koffie, thee, vruchtensap en diverse broodsoorten. Rondom de Cabins ligt een tuin met een prieeltje met daarin BBQ’s en in de tuin picknickbanken en plekken waar je een kampvuur kunt aansteken. De Bed & Breakfast wordt gerund door een Alaskan echtpaar en zij bieden ’s morgens de mogelijkheidvoor de avond een BBQ diner te bestellen. Houdt in dat er keuze is uit zalm of steak, salade, baked potato of corn on the cob en je zelf ’s avonds jouw zalm of steak kunt BBQ’en. Een prettige aangelegenheid aangezien uit eten in Alaska niet erg hoogstaand is en je nu de kwaliteit in eigen hand hebt en zo ook nog in de open lucht kunt dineren bij een kampvuur. De tuin wordt gecompleteerd door een watervalletje en natuurlijk frisse waterbron met rondom bankjes voor de romantici. De Chilkoot Trail Outpost Cabins liggen circa 8 mijl van Skagway en liggen circa 2-4 uur rijden vanaf Whitehorse (afhankelijk van het aantal fotostops die je onderweg maakt). Skagway ligt in het meest noordelijke gedeelte van de Inside Passage vanAlaska en heeft daarmee ook het beste weer (minste regen) van de Inside Passage. Skagway was ten tijde van de Gold Rush in de Yukon gateway, hier kwamen na 1887 duizenden goudzoekers per jaar aan om hun geluk te beproeven in de Yukon.1 probleem de steile en zeer inspannende Chilkoot Trail / Pass moest overbrugt worden om in de Yukon te komen. Het hoogtepunt van de Gold Rush was rond 1897 toen er in Skagway en het nabijgelegen Dyea 20.000 mensen woonden. Je kunt je voorstellen dat er een grote selectiehotels, saloons en winkels was inSkagway in de typische architectuur van die tijd. Dit straatbeeld is in Skagway,waar nu nog 800 mensen wonen, in ere gehouden, de houten gevels en houten trottoirs inclusief verklede inwoners alsof de tijden van weleer herleven. In Skagway bereidden de goudzoekers zich voor op de zware tocht over de Chilkoot Trail/Pass, zij moesten tijdens deze tocht voor 3 maanden proviand meenemen, een zware last. Naast de Chilkoot Trail was ook de iets langere White Pass Trail/Pass om de Yukon te bereiken. In de winter van 1897-1898 zijn er meer dan 3000 paarden en ezels doodgegaan op de White Pass aangezien de goudzoekers te snel de afstandwilden overbruggen. Nu heet dit beruchte punt het Dead Horse Trail. Meer dan 40,000 goudzoekers hebbende weg via de Chilkoot of White Passnaar de Yukon overbrugt (ook vrouwen). In 1898-1900 is de White Pass Railroad aangelegd, een zeer gedurfd en gevaarlijk project vanwege de steile afgronden. De White Pass Railroad bracht de goudzoekers van Skagway naar Whitehorse. Na de 2e Wereld Oorlog is deze treinroute gesloten en in 1982 weer geopend. Een prachtige excursie die je leert begrijpen wat voor een tocht de goudzoekers moesten volbrengen. De uitzichten op bergen, rivieren, bossen, gletsjers en ravijnen zijn magnifiek. Deze excursie kun je direct bij boeking vastleggen. Het plaatsje Dyea is nu een GhostTown, met verlaten Cabins, een begraafplaats waar 47 mannen en vrouwen in 1898 zijn begraven na te zijn overleden door een lawine van een gletsjer. Nog interessanter is de officiële Gold Rush Cemetry iets buiten Skagway waar je de graven van vele goudzoekers kunt zien. Zo wordt er op deze begraafplaats ook aandacht besteed aan de achtergronden en doodsoorzaken van de goudzoekers die hier begraven liggen. Iets verder liggen de Lower Reid Falls die vanaf een klif 100 meter omlaag kletteren.

The Raven Hotel 1

Raven's Rest Inn

Haines Junction is in 1942 ontstaan als basiskamp voor de aanleggers van de Alaska Highway. In 1942 woonden er 600 mensen. Nu fungeert Haines Junction als toegangspoort tot het Kluane National Park. Er zijn twee bezienswaardige kerken in Haines Junction, de Our Lady of the Wake Church en de St. Christopher’s Log Church. Het naburige Kluane National Park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vind je er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een helikopter heb je wél een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. In Kluane National Park vind je de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kan je een gids huren om je de mooiste plekjes van het park te laten zien en je te vertellen over de prachtige natuur. 

BW Valdez Harbor Inn - exterior

Best Western Valdez Harbor Inn

Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast.

Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

KnikRiverLodge-10

Knik River Lodge

De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur.

Gratis continental hot breakfast beschikbaar. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

Alaskan Suites - Sign

Alaskan Suites Cabins

Gelegen in Homer, omringd door de wildernis van Kenai Peninsula, bevindt zich Alaskan Suites. Met een prachtig uitzicht op Homerus en de Kachemak-baai bieden de privéhutten van Alaskan Suites een unieke verblijfservaring. Elke hut biedt plaats aan maximaal vier personen en beschikt over een volledig uitgeruste kitchenette, nieuwe bedden, nieuw meubilair, een flatscreen-tv en een overdekt terras met grill. Vanaf dit terras geniet je van adelaars die over het schilderachtige landschap zweven. Ontspan na het verkennen van de omgeving in het zoutwater bubbelbad of maak een prachtige wandeling over de nabijgelegen paden met een fantastisch uitzicht over de baai.

Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2

Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om je reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. Je kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. 

Sheraton Anchorage Hotel & Spa, buitenaanzicht

Sheraton Anchorage Hotel & Spa

Het Sheraton Anchorage Hotel & Spa is gelegen in het hart van downtown Anchorage en nodigt jou uit voor een comfortabel verblijf, waarbij je de talloze mogelijkheden in de zowel de nabije omgeving als in de wijde omtrek kunt gaan ontdekken! Op een korte afstand vanaf het Sheraton Anchorage Hotel & Spa vind je de beste restaurants, musea, winkels en overige attracties die Anchorage rijk is. Daarnaast biedt dit hotel een uitstekende uitvalsbasis voor een begin en/of einde van een reis langs de ruige natuurlijke hoogtepunten waar de staat Alaska bekend om staat.

De hotelkamers in het Sheraton Anchorage Hotel & Spa ogen fris en bieden een aantal comfortabele faciliteiten om gebruik van te maken, met onder andere een 42-inch flatscreen televisie, een koelkastje, ruime bedden en een zitgedeelte. In zowel de algemene ruimtes als in de hotelkamers zelf kunnen gasten gebruikmaken van een WiFi internetverbinding. Tevens beschikt het Sheraton Anchorage Hotel & Spa over een aantal uitstekende algemene faciliteiten waar gasten gebruik van kunnen maken. Zo kunnen gasten heerlijk tot rust komen en relaxen in de bijbehorende Ice Spa, maar ook heerlijk genieten van een lunch of maaltijd het Jade Steak & Seafood Restaurant.

Kortom: het Sheraton Anchorage Hotel & Spa is een uitstekend hotel om in te overnachten en volledig tot rust te komen voorafgaand en/of na afloop van een reis door de ongerepte wildernis van Alaska!

Tonglen Lake Lodge - 1

Tonglen Lake Lodge

De Tonglen Lake Lodge ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van de ingang van het Denali National Park De lodge ligt aan Tonglen Lake en geniet je van prachtig uitzicht op de Alaska Mountain Rainge. De lodge is een Alaska-style premium lodge voor mensen die iets bijzonders zoeken. De traditioneel en elegante uistraling past goed bij de sfeer die je in Alaska mag verwachten. De meubels in de lodge zijn bijna allemaal handgemaakt door lokale artiesten. De Artisan Cafe waar je heerlijke broodjes en koffie kunt bestellen is geopend in de ochtend van 07:00 tot 13:00 en in de middag van 16:00 tot 20:00. Elke morgen mag je hier gebruik maken van het gratis ontbijt. In de avond kunt je hier terecht voor een lekkere small bites en een biertje of wijntje. Er is geen restaurant aanwezig in de lodge maar diverse restaurants liggen in de buurt van de lodge. De cabins zijn sfeervol ingericht waarbij veel hout is gebruikt. Iedere cabin heeft een grote mate van privacy vanwege de ligging tussen de bomen. Ook de badkamer is van allge gemaken voorzien en ruim. Zoals eerder omschreven is het ontbijt inbegrepen tijdens het verblijf. 

Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

 

Pike's Waterfront Lodge - exterior

Pike's Waterfront Lodge

Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthaven en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

Burnt Paw and Cabins Outback - 1

Burnt Paw & Cabins Outback

Dit hotel is gelegen in het plaatsje Tok. Het betreft een B&B achtige accommodatie. De houtaccenten zorgen voor een typische sfeer die helemaal past bij het beeld dat je van Alaska zou verwachten. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  De accommodatie beschikt over 6 cabins. Elke cabin is voorzien van 2 queen size bedden, privé badkamer, TV, koffiezetfaciliteiten, magnetron, koelkast en een föhn. Iedere ochtend zal er een gratis ontbijt worden geserveerd. Het is mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het WiFi netwerk.

Aurora Inn - aanzicht

Aurora Inn Dawson City

Het Aurora Inn Hotel is gelegen op loopafstand van de attracties van het historische stadje Dawson City. Bij binnenkomst zal er worden gevraagd om je schoenen uit te trekken vanwege de modderige straten van Dawson City. Het restraurant van de Inn is gespecialisseerd in de Europeese keuken en een Europees ontbijt is te verkrijgen tegen een toeslag. De Inn beschikt over 18 kamers. De kamers zijn ingericht met lichte kleuren en meubels uit Europa. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, wekker en föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk.

Chilkoot Trail Outpost Cabins - fire

Chilkoot Trail Outpost Cabins

Een rustpunt in je reis door Alaska & Yukon is aangenaam en misschien wel een must in de optiek van Doets Reizen. Je kunt dan echt de natuur, wildernis, flora en fauna ontdekken en beleven. Je hebt de tijd om te wandelen en te onthaasten. De Alaska & Yukon Mainstay ligt in Skagway en is de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie ligt aan het begin van de historische goudzoekers trail “Chilkoot Trail” en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage, is doordrenkt met Gold Rush geschiedenis en heeft een landschap met indrukwekkende fjorden, bergen en een groene frisse natuur. Neem de tijd tijdens je reis kennis te maken van de natuur en zo een optimale Alaska & Yukon ervaring te hebben.  De Chilkoot Trail Outpost Cabins is een Bed & Breakfast accommodatie in de vorm van zeer kwalitatieve Cabins. Je verblijft in 1 van de totaal 10 Cabins die rustiek ingericht zijn met veel houtaccenten. De Cabins beschikken over 2 tweepersoonsbedden, kleuren-tv, verwarming,minikeuken bestaande uit een klein aanrecht met gootsteen, wat servies en koffiezet apparaat, badkamer met bad/douche en toilet. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar je ontbijt kunt gebruiken. Een ontbijt is inbegrepen, bestaande uit koffie, thee, vruchtensap en diverse broodsoorten. Rondom de Cabins ligt een tuin met een prieeltje met daarin BBQ’s en in de tuin picknickbanken en plekken waar je een kampvuur kunt aansteken. De Bed & Breakfast wordt gerund door een Alaskan echtpaar en zij bieden ’s morgens de mogelijkheidvoor de avond een BBQ diner te bestellen. Houdt in dat er keuze is uit zalm of steak, salade, baked potato of corn on the cob en je zelf ’s avonds jouw zalm of steak kunt BBQ’en. Een prettige aangelegenheid aangezien uit eten in Alaska niet erg hoogstaand is en je nu de kwaliteit in eigen hand hebt en zo ook nog in de open lucht kunt dineren bij een kampvuur. De tuin wordt gecompleteerd door een watervalletje en natuurlijk frisse waterbron met rondom bankjes voor de romantici. De Chilkoot Trail Outpost Cabins liggen circa 8 mijl van Skagway en liggen circa 2-4 uur rijden vanaf Whitehorse (afhankelijk van het aantal fotostops die je onderweg maakt). Skagway ligt in het meest noordelijke gedeelte van de Inside Passage vanAlaska en heeft daarmee ook het beste weer (minste regen) van de Inside Passage. Skagway was ten tijde van de Gold Rush in de Yukon gateway, hier kwamen na 1887 duizenden goudzoekers per jaar aan om hun geluk te beproeven in de Yukon.1 probleem de steile en zeer inspannende Chilkoot Trail / Pass moest overbrugt worden om in de Yukon te komen. Het hoogtepunt van de Gold Rush was rond 1897 toen er in Skagway en het nabijgelegen Dyea 20.000 mensen woonden. Je kunt je voorstellen dat er een grote selectiehotels, saloons en winkels was inSkagway in de typische architectuur van die tijd. Dit straatbeeld is in Skagway,waar nu nog 800 mensen wonen, in ere gehouden, de houten gevels en houten trottoirs inclusief verklede inwoners alsof de tijden van weleer herleven. In Skagway bereidden de goudzoekers zich voor op de zware tocht over de Chilkoot Trail/Pass, zij moesten tijdens deze tocht voor 3 maanden proviand meenemen, een zware last. Naast de Chilkoot Trail was ook de iets langere White Pass Trail/Pass om de Yukon te bereiken. In de winter van 1897-1898 zijn er meer dan 3000 paarden en ezels doodgegaan op de White Pass aangezien de goudzoekers te snel de afstandwilden overbruggen. Nu heet dit beruchte punt het Dead Horse Trail. Meer dan 40,000 goudzoekers hebbende weg via de Chilkoot of White Passnaar de Yukon overbrugt (ook vrouwen). In 1898-1900 is de White Pass Railroad aangelegd, een zeer gedurfd en gevaarlijk project vanwege de steile afgronden. De White Pass Railroad bracht de goudzoekers van Skagway naar Whitehorse. Na de 2e Wereld Oorlog is deze treinroute gesloten en in 1982 weer geopend. Een prachtige excursie die je leert begrijpen wat voor een tocht de goudzoekers moesten volbrengen. De uitzichten op bergen, rivieren, bossen, gletsjers en ravijnen zijn magnifiek. Deze excursie kun je direct bij boeking vastleggen. Het plaatsje Dyea is nu een GhostTown, met verlaten Cabins, een begraafplaats waar 47 mannen en vrouwen in 1898 zijn begraven na te zijn overleden door een lawine van een gletsjer. Nog interessanter is de officiële Gold Rush Cemetry iets buiten Skagway waar je de graven van vele goudzoekers kunt zien. Zo wordt er op deze begraafplaats ook aandacht besteed aan de achtergronden en doodsoorzaken van de goudzoekers die hier begraven liggen. Iets verder liggen de Lower Reid Falls die vanaf een klif 100 meter omlaag kletteren.

Totem Hotel & Suites - Exterior

Totem Hotel & Suites

Het nieuwe hotelgedeelte van Totem Hotel & Suites biedt de beste kamers in Valdez. Het moderne gebouw beschikt over lichte en milieuvriendelijke kamers, een overdekt zwembad, een fitnessruimte, een wasserette en gratis koffie in de lobby. Daarnaast kun je de huurauto makkelijk bij het hotel parkeren. De 65 kamers van het hotel beschikken over 2 Queensize bedden of 1 Kingsize bed en hebben allen een eigen badkamer. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken tevens over een magnetron, koelkastje, koffiezetapparaat, airconditioning, televisie en gratis draadloos internet. Het hotel ligt op loopafstand van de haven van Valdez en restaurants uit de omgeving. Bovendien geniet je in de ochtend van een heerlijk continentaal ontbijt dat inbegrepen zit.

KnikRiverLodge-10

Knik River Lodge

De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur.

Gratis continental hot breakfast beschikbaar. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

Seward Windsong Lodge - buiten

Seward Windsong Lodge

De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. Je kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kan je genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

Kenai Peninsula Suites - uitzicht

Kenai Peninsula Suites

Kenai Peninsula Suites is een prachtige accommodatie bij Homer met uitzicht over Kachemak Bay. De eco-vriendelijke lodge is kleindschalig opgezet en beschikt over diverse type cabins en lodges. De lodge beschikt over Wifi aansluiting en je kunt de huurauto gratis parkeren. Gasten mogen gebruik maken van de buiten jacuzzi en de gezellige Fire Pit waar vooral in de avond bezoekers bijeenkomen om de dag te bespreken. De cabins zijn zeer authentiek en sfeervol ingericht en passen goed bij een reis door Alaska. Onze favoriet in Homer! 

Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2

Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om je reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. Je kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.800 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 73,8%
Accommodaties 14,1%
Rondreis 12,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.800 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.540 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 20 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (10)

Geweldige reis met vele hoogtepunten. Once in a lifetime ervaring. Doen!

Graaff, H.E. de

Geweldige reis met vele hoogtepunten. Once in a lifetime ervaring. Doen!

Absolute hoogtepunten waren de vlucht naar McCarthy en de boottocht over en door de Kenaifjord.

Duinen, G. van

Aan de medewerkers van Doets Reizen,

Wij zijn recentelijk terug gekomen van onze reis "Highlights of Alaska". De tweede reis via jullie organisatie. Het is jullie weer gelukt om ons positief te verrassen. Absolute hoogtepunten waren de vlucht naar McCarthy en de boottocht over en door de Kenaifjord. Het verblijf op de Chilkoot Trail is uniek. Het eten van de barbeque en riante ontbijten. Ook sjokte er een beer langs. In één woord: Uniek!! Een prima 4-wheel drive auto stond voor ons klaar. Als prettige bijkomstigheid hebben wij verscheidene Amerikaanse vrienden overgehouden, waarmee wij nu regelmatig emailen. Doordat het vroeg in het seizoen was waren de kaarten voor het Denali-park niet aanwezig, maar dat hebben we zelf maar geregeld met de "Princess-organisatie". Met heel veel plezier denken wij aan deze reis terug.

Met vriendelijke groet,

Petra & Wiebe van Duinen

Onze foto's zijn bijzonder mooi geworden niet alleen omdat de natuur zo bijzonder mooi is

Egmond, P. van

Geachte medewerkers van Doets Reizen,Wij hebben bij Wendy onze fantastische reis naar Alaska/Yukon geboekt. Onze foto's zijn bijzonder mooi geworden niet alleen omdat de natuur zo bijzonder mooi is maar mede door de goede camera.Wij hebben er voor gekozen om de foto's niet digitaal op een site onder te brengen maar wij willen eventueel wel wat foto's beschikbaar stellen.Tijdens de reis zat zo ongeveer alles mee: iedere dag hadden we het weer wat we konden gebruiken, tijdens de cruises naar de gletsjers was het bewolkt waardoor de kleuren veel mooier uitkwamen dan bij zonnig weer. Bij vergezichten hadden we prachtig weer behalve op de top of the world highway maar die wolken waren wel weer mooi.We hebben onderweg en in Denali National Park alle dieren gezien die we hoopten te zien: grizzlys met jongen, zwarte beer zalmen vangen in de rivier, moose, caribous, vosjes bald eagles van zeer dichtbij met het vangen van een vis, orkas en een bultrugvis. Allemaal op foto! Kort om te veel om hier te schrijven.Wanneer jullie een kort reisverslag willen hebben voor de site dan ben ik bereid deze te maken. Ter voorbereiding waren wij zelf in januari naar een themadag geweest bij jullie echter staat deze er niet meer in. Toen vertelde een klant zijn verhaal wat erg leuk was. Ik ben zo vrij om mezelf 'aan te melden' om onze ervaring uit te wisselen wanneer jullie een themadag hebben.Tevens zijn wij tijdens de reis een aantal punten tegen gekomen die wellicht verbetert kunnen worden cq handig zijn om te weten. Alle B&B adressen waren goed tot zeer goed. Omdat wij in augustus de reis hebben gemaakt waren eind augustus de herftstkleuren al te zien in Denalipark waar we DE berg Mount McKinley wolkenloos hebben gezien. Prachtig!

Er staat een mooie tekst op de voorpagina van het kleine boekje met wetenswaardigheden welke wij bij de reisbescheiden ontvingen.Wij willen graag weten wie de schrijver is van: "She is the mystery That I never tame, She is AlaskaAlaska is her name" Het zegt precies wat wij voelden en zagen in Alaska. Met vriendelijke groet,Paula van Egmond

The Alaska Experience

Hammann, M.

Op www.alaska-editions.nl een uitgebreid verslag van onze via Doets Reizen verzorgde rondreis door Alaska. Voor de multimedia diashow The Alaska Experience ga naar www.album-editions.nl

Alaska is een erg ruw maar mooi land.

Dieltjes, A.

Onze reis was super. Alaska is een erg ruw maar mooi land. Veel gezien en gereden dus we zijn weer een mooie ervaring rijker. Wellicht dat ons reisverslag als link op jullie site gezet kan worden voor andere reizigers om te lezen. De link is als het goed is nog een klein jaar bereikbaar. http://tilburg2alaska.waarbenjij.nu/

het verblijf in Katmai was overweldigend!

Ketellapper-Brands, J.M.

Beste Birgit, Ten eerste wil ik je hierbij laten weten dat wij een fantastische vakantie hebben gehad. Alles was perfect geregeld en wij hebben ontzettend veel gezien. En het verblijf in Katmai was overweldigend! We hebben genoten van al die beren. Wij vonden het heerlijk om te verblijven in de Chilkoot Trail Outpost in Skagway, temidden van de natuur. Je wordt bovendien erg goed verzorgd door de eigenaresse en haar man. En tot slot misschien een tip: het is wel heftig om 's avonds laat in Anchorage aan te komen, de volgende dag naar Denali te rijden en de dag daarna om 6 uur 's ochtends klaar te staan voor de tour door het park. Wellicht is het handig om een dag langer in Anchorage te verblijven. Als wij ooit weer gaan, zullen we dat zeker doen. Ik hoop dat ik met bovenstaande opmerkingen iets kan bijdragen aan jullie beleid om voor een ieder een perfecte reis te regelen. Met vriendelijke groet, Annet Ketellapper

De reis naar Alaska was zeer geslaagd: een bijzonder mooi land.

Marsman, D.

Beste Wendy, De reis naar Alaska was zeer geslaagd: een bijzonder mooi land. Ik ben echter wel enkele dingen tegengekomen, die verbetering verdienen: In de folder gaat de route over TOK , Als je de route neemt die in de losse routebeschrijving vermeld staat, ga je niet langs TOK, maar via een kortere, meer rechtstreekse route. De voucher voor de rondrit door het Denali park hoeft niet te worden opgehaald bij het park (8 mijl van het resort), maar kan ook worden opgehaald bij de receptie van het hotelcomplex aan de overkant. Wij konden niet mee met de geplande rondrit vanwege een dubbele boeking, maar zijn met en andere, meer uitbreide rondrit mee gegaan. Een rondvaart over de Prince William Sound met de LU Lu Belle (5uur lang) is zeer aan te bevelen 'LLu Belle' is een kleiner schip voor een man of 30-40, wat overal tussendoor kan en ook gaat ! mvg, Dick Marsman

Online reisverslag

Hammann, M.

http://album-editions.magix.net/

Dit is de beste manier om te genieten van wat Alaska en de Yukon je te bieden hebben.

D. Barnas

Een geweldige en ontspannen reis die, als je een echte natuurliefhebber bent, niet mag ontbreken op je bucketlist! Neem vooral ook de tijd om een aantal van de mooie trails te hiken. Dit is de beste manier om te genieten van wat Alaska en de Yukon je te bieden hebben.

Wij hebben nu alweer heimwee!

M. Mulder

Een fantastische reis en service van Doets Reizen.  Wij hebben nu al weer heimwee!  Vooral de beren excursie was een hele belevenis.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 19 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto AVIS: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie V (Minivan)
  6 personen: categorie L (Large SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Denali Wildlife Tour in Denali National Park
 • White Pass Summit Railroad Excursie
 • Columbia Glacier Cruise
 • Kenai Fjords National Park Cruise
 • Bear & Wildlife Viewing Safari
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2 of een ander type huurauto
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $70,- per volwassene en ca. CA $35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken! Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur, dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het Noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 35% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 80% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 t/m 0 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Aanbetaling

Reguliere aanbetaling van 15% van de reissom plus € 350,- per persoon.

Alaska Marine Highway

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

Sinds een aantal jaar heeft de veerbootmaatschappij van Alaska (Alaska Marine Highway) te maken met drastische bezuinigingen. Door deze bezuinigingen zijn vrijwel alle vaarschema's drastisch aangepast met als gevolg talloze stakingen en onaangekondigde annuleringen of wijzigingen. Niet alleen voor de lokale bevolking heeft dit grote gevolgen, maar zeker ook voor toeristen. Vanzelfsprekend zijn annuleringen en stakingen niet te voorspellen wat zorgt voor een risicovolle situatie waarbij last-minute de reis aangepast dient te worden. Door schaarste in het hotelaanbod en de grote reisafstanden is het aanpassen van de reis vrijwel onmogelijk wat zorgt voor onnodige problemen. Stressloos en zorgeloos reizen is één van de meest belangrijke doelstellingen bij Doets Reizen. Om deze reden bieden wij routes aan, waarbij het maken van een oversteek per veerboot niet nodig is. Door het unieke excursie-aanbod kun je nog steeds kennismaken met het zeeleven en de kustlijn van Alaska.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Alaska & Yukon Highlights

21 dagen