Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Alaska & Yukon Highlights

10 Beoordelingen
 • 21 dagen

Maak de klassieke en meest complete kennismakingsreis door Alaska en Yukon, door de Last Frontier. Alaska en Yukon staan voor extreem: zowel de natuur als de dieren, mensen, ruimte en het weer zullen je reiservaringen uniek maken. Deze fantastische reis is inclusief 5 te gekke excursies, zoals de Denali Wilderness Tour, White Pass Summit Railroad, Columbia Glacier Cruise, Kenai Fjords Cruise en een Bear & Wildlife Tour. Want zeg nou zelf, als je eindelijk de mogelijkheid hebt om Alaska & Yukon te bezoeken, dan moet je het meteen goed aanpakken!

In Alaska en Yukon vind je duizelingwekkend diepe fjorden, ijzige gletsjers, dichte bossen, uitgestrekte toendra’s, snelstromende rivieren, meer dan vierduizend meren en imposante bergen. Ook kun je verschillende wilde dieren tegenkomen, zoals de zwarte beer, grizzlybeer, zeehonden, zeeottertjes, elanden, rendieren, Dall Sheep, visarenden, wolven en meer dan honderdveertig vogelsoorten. Je verwacht in Alaska en Yukon misschien veel groene bossen en grijszwarte bergen. Het is daarom erg verrassend dat er meer dan vierhonderd verschillende soorten bloemen zijn, die juist voor extreem veel kleur zorgen. Laat je dus verrassen door dit extreme continent! Deze autorondreis wordt helemaal individueel gemaakt met een huurauto. Bij Doets Reizen adviseren wij je graag over de vele mogelijkheden en de meest geschikte reisperiode.

 • Grizzlybear safari in Katmai National Park
 • Bezoek aan Kenai Fjords National Park
 • Inclusief Columbia Glacier Cruise excursie
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 4610 km
Dag 1

Heenreis naar Anchorage

± 25 km

Je vliegt vandaag naar Anchorage. Na het passeren van douane haal je de huurauto op bij Hertz op de luchthaven en vervolg je de reis naar het eerste hotel van deze rondreis.

 • Overnachting:Anchorage
Dag 2

Anchorage - Denali National Park

± 240 km

Alaska ligt aan je voeten! Sta vroeg op zodat je de dag optimaal kunt benutten. Voordat je op weg gaat naar Denali National Park, maak je een stop bij het Eklutna Village. Hier kan je kleurige, kleine, Indiaanse grafhuisjes zien en een Russisch-orthodoxe kerk bezoeken. Ook adviseren wij je te stoppen bij Wasilla. Hier vind je de Iditarod Headquarters: de hondenslede-race die in maart van Anchorage naar Nome gaat.

Dag 3

Denali National Park

± 25 km

Denali National Park is absoluut een van de hoogtepunten van je reis door Alaska. Bij helder weer kun je vanaf hier de Mount Denali zien. Deze berg is bijna 6200 meter hoog en lijkt op een supergrote kies met diverse subtoppen. Het Denali National Park is alleen toegankelijk onder begeleiding van een park rancher. Daarom kun je met de Tundra Wilderness Tour (inbegrepen) meegaan, waarbij je in zeven tot acht uur kennismaakt met de natuurwonderen van Denali National Park. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, bergen, toendra’s en brede glaciale rivieren. Grizzlyberen, elanden, rendieren, Dall Sheeps en wolven zijn wilde dieren die je allemaal hoopt te zien gedurende de tour door het park. Is dat het geval, dan heb je de 'Grand Slam' te pakken!

Dag 4

Denali National Park - Fairbanks

± 310 km

In de ochtend kan je nog een wandeling maken naar Mount Healy, net aan het begin van het Denali National Park. Dit is een prachtige route waarbij je wel over een beetje conditie moet beschikken. Aan het einde van de ochtend verlaat je Denali en reis je door naar Fairbanks. In Fairbanks kun je het interessante University of Alaska Museum bezoeken. Het is ook mogelijk om - dit is optioneel - de Poolcirkel te bezoeken via de Arctic Fly/Drive Adventure.

Dag 5

Fairbanks - Tok

± 325 km

Vandaag verlaat je Fairbanks en onderweg kun je stops maken bij de Alaska-pijpleiding, die van Prudhoe Bay naar Valdez loopt, of je kan stoppen in het plaatsje North Pole. North Pole is de woonplaats van de Kerstman en hier kun je dan ook het hele jaar door kerstinkopen doen. De schitterende landschappen en wisselende wolkenluchten zullen je onderweg versteld laten staan. Aan het einde van de dag arriveer je in Tok.

 • Overnachting:Tok
Dag 6

Tok - Dawson City

± 300 km

Je verlaat Alaska en bereikt Yukon via de Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard. Daarom moet je voldoende tijd uittrekken om deze prachtige route te rijden. Je rijdt op een groene hoogvlakte in een schitterend landschap. De Top of the World Highway is de enige highway naar Dawson, dus boek onze Doets Plus Pakket-autoverzekering. Onderweg kom je langs het plaatsje Chicken. Chicken en Tok vormen een bijzondere combinatie. Chicken bestaat uit niet meer dan vier huizen, die bijna allemaal een bar of saloon zijn. Je proeft de nostalgie van het goudzoeken. Zo zie je in Chicken een roestige Gold Dredge: een machine om voor een deel mechanisch goud mee te zoeken. Na het passeren van de Top of the World Highway kom je aan in Dawson, waar je een nacht verblijft.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 7

Dawson - Whitehorse

± 550 km

Vroeg uit de veren: je hebt een lange rit voor de boeg naar Whitehorse, die acht tot tien uur duurt. Je rijdt een prachtige route door Yukon over Highway 2, in zuidelijke richting naar Whitehorse. De attractie van Whitehorse is de SS Klondike, een radarschip waarmee goudzoekers van Whitehorse naar Dawson konden reizen. Deze reis was stroomopwaarts en was niet helemaal zonder risico. Je kunt in de SS Klondike een interessante rondleiding maken die je meer over de geschiedenis van dit schip leert.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 8

Whitehorse - Skagway

± 180 km

Je reist van Yukon naar Skagway, de meest noordelijke plaats van de Inside Passage van Alaska. Hier heeft Doets Reizen een verblijf in de Westmark Inn Skagway voor je gereserveerd. Dit is een rustpunt tijdens je reis en een must in de optiek van Doets Reizen. Je kan hier echt de natuur en wildernis ontdekken en beleven. Je hebt de tijd om te wandelen en onthaasten. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage en is doordrenkt van Gold Rush-geschiedenis. Het landschap indrukwekkend: fjorden, bergen en een groene frisse natuur.

 • Overnachting:Skagway
Dag 9

Skagway

± 10 km

Vandaag kun je de prachtige omgeving van Skagway verkennen. Vandaag stap je aan boord van een geweldige treinexcursie per Yukon Whitepass Railroad. Dit is de meest spectaculaire treinreis van Alaska en Yukon, omdat je namelijk de Chillkoot Pass neemt die duizenden goudzoekers beklommen hebben van Skagway naar Yukon. Het is een spannende ruim 2,5 uur durende treinreis, waarbij veel hoogtes overwonnen worden met de historische stroomtrein.

Dag 10

Skagway naar Kluane National Park

± 330 km

Via Whitehorse reis je richting Kluane National Park. In Kluane National Park vind je de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de valk en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kun je een gids huren om je de mooiste plekjes van het park te laten zien en je te vertellen over de prachtige natuur.

 • Overnachting:Haines Junction
Dag 11

Kluane National Park

± 240 km

Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vindt je er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Beide gletsjers zijn goed te zien via een vliegtuig excursie. De Cottonwood Trail Eco Tour is een echte aanrader. Deze vier uur durende wandeling met gids mag je eigenlijk niet missen!

 • Overnachting:Kluane National Park
Dag 12

Kluane National Park - Tok

± 470 km

Vandaag reis je verder richting Tok, je bent ongeveer zes tot zeven uur onderweg en je verblijft een nacht in Tok.Via de Alaska Highway ga je weer terug richting de Amerikaanse grond.

 • Overnachting:Tok
Dag 13

Tok - Valdez

± 230 km

Je verlaat Tok en rijdt vandaag naar Valdez. Vandaag rijd je langs woeste riviertjes. Je passeert de Thompson Pass en - net voor Valdez - de reusachtige Worthington Glacier. Via de maagdelijk groene Keystone Canyon met prachtige watervallen bereik je Valdez, waar je twee nachten verblijft.

Dag 14

Valdez

± 20 km

Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van een circa 6 uur durende cruise (inbegrepen) vaar je door de Prince William Sound en bezoek je de beroemde Columbia Glacier. Aan boord kun je genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl je hier langs vaart.

Dag 15

Valdez naar Palmer

± 420 km

Vandaag reis je richting Palmer en verblijft hier in de sfeervolle Alaska Glacier Lodge, waar je even bij kan komen van alle prachtige indrukken. De lodge ligt in een prachtige omgeving nabij de beroemde Knik Glacier. Wij kunnen hier ook een spectaculaire helikoptervlucht met (of zonder) dogsledding tour voor je reserveren.

Dag 16

Palmer naar Seward

± 280 km

Vandaag reis naar Seward, uitvalsbasis voor Kenai Fjords National Park. Onderweg kun je een optionele stop maken in Whittier om de 6 Glacier Catamaran excursie te ondernemen. De catamaran brengt je diep in de Prince William Sound. Dit natuurgebied bestaat uit adembenemende gletsjers! Niet alleen de gigantische gletsjers laten een diepe indruk achter, ook de vele dieren die hier leven zijn prachtig. Vaak worden er zeeottertjes, walvissen en puffins gespot. Zoals de naam al doet vermoeden, zie je tijdens de excursie maar liefst 26 gletsjers. Extra bijzonder is dat je de Esther Passage kunt bezoeken. Je verblijft twee nachten in Seward.

Dag 17

Seward

± 20 km

Je hebt vandaag een volle dag in Seward, waarbij het Kenai Fjords National Park het hoogtepunt is. Je kunt dit park met een bootexcursie bezoeken. De natuur is indrukwekkend: gletsjers waarvan delen in zee storten, zeehonden, Bald Eagles, walvissen en prachtige bergen. Je kunt dit park alleen per boot bereiken en het is verstandig deze excursie direct bij boeking vast te leggen.

Dag 18

Seward - Homer

± 270 km

Vandaag verlaat je Seward en rijd je naar Homer, een lieflijk vissersplaatsje aan de zuidkant van het Kenai Peninsula. Dit is een vakantieoord voor veel Alaskans die hier op de Halibut komen vissen. Homer Split is een schiereiland, waar tsunami's niet ongebruikelijk zijn. Je verblijft een nacht in je hotelaccommodatie in Homer.

 • Overnachting:Homer
Dag 19

Homer - Girdwood

± 200 km

In de vroege ochtend ga je een spannende safari ondernemen. Een prachtige vlucht langs de kust van Katmai National Park is onderdeel van deze safari. De piloot zal op zoek gaan naar beren en ander wildlife. Er wordt geland op een zeer afgelegen strand en samen met de gids zul je een wandeling van ongeveer 3 uur maken om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt zijn: vossen, de bald eagle en verschillende zeedieren. Na deze indrukwekkende tour reis je richting via de prachtige Kenai Peninsula door naar je laatste overnachtingslocatie in Alaska. In dit gebied stroomt de woeste Kenai River en zijn prachtige meren te vinden. Je kunt er een raft ondernemen of gaan vissen. De komende nacht verblijf je in het Alyeska Resort, gelegen in de bergen. Een fijne plek om even uit te rusten van de reis.

Dag 20

Girdwood - Terugreis vanuit Anchorage

± 165 km

Na ongeveer een uurtje rijden kom je aan op de luchthaven van Anchorage. De laatste route van deze reis is prachtig. De weg loopt pal langs de oevers van de Cook Inlet. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, lever je de huurauto in. Vervolgens neem je het vliegtuig terug richting Europa.

Dag 21

Thuiskomst

Helaas helaas, vandaag eindigt deze prachtige reis.

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

GOED

Hotel Captain Cook - 1

Hotel Captain Cook

Hotel Captain Cook is te vinden in het centrum van Anchorage en bestaat uit drie torens. Het hotel heeft een sfeervolle uitstraling met donkere elegante tinten. Er zijn maar liefst 4 restaurants aanwezig waarvan een met een adembenemend uitzicht op Cook Inlet en de omliggende bergen. Ook is er een binnenzwembad aanwezig (tegen betaling) zodat je na de vliegreis even heerlijk kunt ontspannen. De totaal 546 hotelkamers beschikken over een eigen badkamer, gratis internet en fohn. Parkeerkosten zijn circa US$ 30,- per dag plus lokale belastingen.

Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen inhanging baskets

Parkeerkosten ca. $30.- per dag in nabij gelegen parkeergarage.

River's Edge Resort - aanzicht

River's Edge Resort

The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottages/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staan diverse bankjes. Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

Young's Motel - Cabin

Young's Motel Tok

Dit is een kleinschalig motel in Tok. Eigenlijk bestaat dit motel uit twee losse gebouwen. In dit motel is een restaurant aanwezig genaamd Fast Eddy's. Volgens locals is dit één van de beste in de stad. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en licht. Totaal zijn er 43 kamers aanwezig met ieder een eigen badkamer, tv en telefoon. Naast de reguliere hotelkamers zijn er tevens 10 cabins aanwezig. Iedere cabin beschikt over twee queensize bedden, eigen badkamer, TV, telefoon en koffiezetfaciliteiten. Let op, er is enkel zeep aanwezig. Dus zorg er daarom voor dat je zelf shampoo meeneemt. Een föhn is niet standaard aanwezig maar via de receptie aan te vragen.

Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  

Inchecken is mogelijk tussen 06.00 uur en 23.00 uur. Indien u na 23.00 uur arriveert, dient u vooraf het hotel te bellen. 

Aurora Inn - aanzicht

Aurora Inn Dawson City

Het Aurora Inn Hotel is gelegen op loopafstand van de attracties van het historische stadje Dawson City. Bij binnenkomst zal er worden gevraagd om je schoenen uit te trekken vanwege de modderige straten van Dawson City. Het restraurant van de Inn is gespecialisseerd in de Europeese keuken en een Europees ontbijt is te verkrijgen tegen een toeslag. De Inn beschikt over 18 kamers. De kamers zijn ingericht met lichte kleuren en meubels uit Europa. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, wekker en föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk.

BW Gold Rush Inn - aanzicht

Best Western Gold Rush Inn

Noordelijke gastvrijheid in een goed toeristenklasse hotel. Het Best Western Gold Rush Inn heeft een sfeervolle uitstraling die past bij de sfeer in Yukon. De kamers zijn netjes en voldoen aan de standaarden die je van Best Western mag verwachten. De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en koffie, strijkijzer en strijkplank. Internet is gratis voor alle hotelgasten. Ook is er een gezellige bar aanwezig waar ook locals graag komen. 

Westmark Inn Skagway 1

Westmark Inn Skagway

Skagway is een klein plaatsje met nog geen duizend inwoners aan het Lynn Kanaal in de noordpunt van Taiya Inlet. Het is een terminal van de ‘Alaska Marine Highway’ en het zuidelijkste puntje van de Klondike Highway. Skagway is ontstaan uit de Klondike Gold Rush rond 1897. Vanaf Skagway liep namelijk de door goudzoekers intensief gebruikte Chilkoot Trail naar Yukon. Dit hotel heeft een Victoriaanse uitstraling en ligt in het historische centrum van Skagway. Het hotel heeft een gezellige bar, restaurant, lounge en er is gratis WiFi in de lobby. Er zijn totaal 113 kamers met eigen badkamer en tv. In 1898 was het kleine plaatsje Skagway uitgegroeid tot een stad van 20.000 inwoners compleet met saloons en gokhuizen, en werd het omschreven als ‘little better than a hell on earth’. Uiteindelijk bleven rond 1903 nog zo’n 500 bewoners over. In Klondike Gold Rush National Historic Park waan je je in de gerenoveerde straat compleet met houten sidewalks terug in de tijd. Verdere bezienswaardigheden zijn het Skagway Museum met Gold Rush relikwieën, Trail of ’98 Museum, McCabe College and City Hall, en The Days of 1898 Show die geschikt is voor de hele familie.

BW Valdez Harbor Inn - exterior

Best Western Valdez Harbor Inn

Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast.

Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

KnikRiverLodge-10

Alaska Glacier Lodge

De cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn serveert. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur.

Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

Seward Windsong Lodge - buiten

Seward Windsong Lodge

De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. Je kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kan je genieten van lokale gerechten. Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendste gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dalschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

Land's End Hotel - uitzicht

Land's End Resort Homer

Dit hotel is gelegen langs de kustlijn met prachtige stranden en heeft een waanzinnig uitzicht over Kachemak Bay. Zo nu en dan vaart hier een boot of ferry voorbij. Op enkele minuten loopafstand is het enige haventje van Homer Spit gelegen. Zeker de korte wandeling waard! Het hotel beschikt over een sauna, whirpool, patio, restaurant en een lounge. Ook is er een echte spa aanwezig waar je terecht kunt voor een massage. Het Chart Room Restaurant serveert ontbijt, lunch en dinner. Deze maaltijden zijn echter niet inbegrepen dus hier betaal je ter plaatse voor. Het restaurant is de favoriet bij de inwoners van Homer. Goede gerechten en een mooi uitzicht over het water met daarachter de bergtoppen. Het hotel beschikt in totaal over 116 kamers. Elke kamer is voorzien van een badkamer, telefoon, koffiezetapparaat, wekker en een tv. Richting Homer is er onderweg een interessante Russisch-Orthodoxe kerk te zien in het plaatsje Ninilchik. Homer is een gezellig plaatsje met veel visserij, met name de vangst van Heilbot is er belangrijk. In Homer hangen de vissen aan latten. Ze wegen soms wel 100 kilo! Homer is ook bekend vanwege de vele kunstenaars die er wonen. Het gezelligste deel van Homer is ‘Homer Spit’, aan het lands end-gedeelte. Het ligt mooi aan de haven en een ruig strand. Er zijn allerlei kleine excursiehuisjes, eettentjes en souvenirwinkeltjes. 

Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2

Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

Girdwood

Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om je reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. Je kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.600 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 73,8%
Accommodaties 14,1%
Rondreis 12,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.600 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.287 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 19 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (10)

Geweldige reis met vele hoogtepunten. Once in a lifetime ervaring. Doen!

Graaff, H.E. de

Geweldige reis met vele hoogtepunten. Once in a lifetime ervaring. Doen!

Absolute hoogtepunten waren de vlucht naar McCarthy en de boottocht over en door de Kenaifjord.

Duinen, G. van

Aan de medewerkers van Doets Reizen,

Wij zijn recentelijk terug gekomen van onze reis "Highlights of Alaska". De tweede reis via jullie organisatie. Het is jullie weer gelukt om ons positief te verrassen. Absolute hoogtepunten waren de vlucht naar McCarthy en de boottocht over en door de Kenaifjord. Het verblijf op de Chilkoot Trail is uniek. Het eten van de barbeque en riante ontbijten. Ook sjokte er een beer langs. In één woord: Uniek!! Een prima 4-wheel drive auto stond voor ons klaar. Als prettige bijkomstigheid hebben wij verscheidene Amerikaanse vrienden overgehouden, waarmee wij nu regelmatig emailen. Doordat het vroeg in het seizoen was waren de kaarten voor het Denali-park niet aanwezig, maar dat hebben we zelf maar geregeld met de "Princess-organisatie". Met heel veel plezier denken wij aan deze reis terug.

Met vriendelijke groet,

Petra & Wiebe van Duinen

Onze foto's zijn bijzonder mooi geworden niet alleen omdat de natuur zo bijzonder mooi is

Egmond, P. van

Geachte medewerkers van Doets Reizen,Wij hebben bij Wendy onze fantastische reis naar Alaska/Yukon geboekt. Onze foto's zijn bijzonder mooi geworden niet alleen omdat de natuur zo bijzonder mooi is maar mede door de goede camera.Wij hebben er voor gekozen om de foto's niet digitaal op een site onder te brengen maar wij willen eventueel wel wat foto's beschikbaar stellen.Tijdens de reis zat zo ongeveer alles mee: iedere dag hadden we het weer wat we konden gebruiken, tijdens de cruises naar de gletsjers was het bewolkt waardoor de kleuren veel mooier uitkwamen dan bij zonnig weer. Bij vergezichten hadden we prachtig weer behalve op de top of the world highway maar die wolken waren wel weer mooi.We hebben onderweg en in Denali National Park alle dieren gezien die we hoopten te zien: grizzlys met jongen, zwarte beer zalmen vangen in de rivier, moose, caribous, vosjes bald eagles van zeer dichtbij met het vangen van een vis, orkas en een bultrugvis. Allemaal op foto! Kort om te veel om hier te schrijven.Wanneer jullie een kort reisverslag willen hebben voor de site dan ben ik bereid deze te maken. Ter voorbereiding waren wij zelf in januari naar een themadag geweest bij jullie echter staat deze er niet meer in. Toen vertelde een klant zijn verhaal wat erg leuk was. Ik ben zo vrij om mezelf 'aan te melden' om onze ervaring uit te wisselen wanneer jullie een themadag hebben.Tevens zijn wij tijdens de reis een aantal punten tegen gekomen die wellicht verbetert kunnen worden cq handig zijn om te weten. Alle B&B adressen waren goed tot zeer goed. Omdat wij in augustus de reis hebben gemaakt waren eind augustus de herftstkleuren al te zien in Denalipark waar we DE berg Mount McKinley wolkenloos hebben gezien. Prachtig!

Er staat een mooie tekst op de voorpagina van het kleine boekje met wetenswaardigheden welke wij bij de reisbescheiden ontvingen.Wij willen graag weten wie de schrijver is van: "She is the mystery That I never tame, She is AlaskaAlaska is her name" Het zegt precies wat wij voelden en zagen in Alaska. Met vriendelijke groet,Paula van Egmond

The Alaska Experience

Hammann, M.

Op www.alaska-editions.nl een uitgebreid verslag van onze via Doets Reizen verzorgde rondreis door Alaska. Voor de multimedia diashow The Alaska Experience ga naar www.album-editions.nl

Alaska is een erg ruw maar mooi land.

Dieltjes, A.

Onze reis was super. Alaska is een erg ruw maar mooi land. Veel gezien en gereden dus we zijn weer een mooie ervaring rijker. Wellicht dat ons reisverslag als link op jullie site gezet kan worden voor andere reizigers om te lezen. De link is als het goed is nog een klein jaar bereikbaar. http://tilburg2alaska.waarbenjij.nu/

het verblijf in Katmai was overweldigend!

Ketellapper-Brands, J.M.

Beste Birgit, Ten eerste wil ik je hierbij laten weten dat wij een fantastische vakantie hebben gehad. Alles was perfect geregeld en wij hebben ontzettend veel gezien. En het verblijf in Katmai was overweldigend! We hebben genoten van al die beren. Wij vonden het heerlijk om te verblijven in de Chilkoot Trail Outpost in Skagway, temidden van de natuur. Je wordt bovendien erg goed verzorgd door de eigenaresse en haar man. En tot slot misschien een tip: het is wel heftig om 's avonds laat in Anchorage aan te komen, de volgende dag naar Denali te rijden en de dag daarna om 6 uur 's ochtends klaar te staan voor de tour door het park. Wellicht is het handig om een dag langer in Anchorage te verblijven. Als wij ooit weer gaan, zullen we dat zeker doen. Ik hoop dat ik met bovenstaande opmerkingen iets kan bijdragen aan jullie beleid om voor een ieder een perfecte reis te regelen. Met vriendelijke groet, Annet Ketellapper

De reis naar Alaska was zeer geslaagd: een bijzonder mooi land.

Marsman, D.

Beste Wendy, De reis naar Alaska was zeer geslaagd: een bijzonder mooi land. Ik ben echter wel enkele dingen tegengekomen, die verbetering verdienen: In de folder gaat de route over TOK , Als je de route neemt die in de losse routebeschrijving vermeld staat, ga je niet langs TOK, maar via een kortere, meer rechtstreekse route. De voucher voor de rondrit door het Denali park hoeft niet te worden opgehaald bij het park (8 mijl van het resort), maar kan ook worden opgehaald bij de receptie van het hotelcomplex aan de overkant. Wij konden niet mee met de geplande rondrit vanwege een dubbele boeking, maar zijn met en andere, meer uitbreide rondrit mee gegaan. Een rondvaart over de Prince William Sound met de LU Lu Belle (5uur lang) is zeer aan te bevelen 'LLu Belle' is een kleiner schip voor een man of 30-40, wat overal tussendoor kan en ook gaat ! mvg, Dick Marsman

Online reisverslag

Hammann, M.

http://album-editions.magix.net/

Dit is de beste manier om te genieten van wat Alaska en de Yukon je te bieden hebben.

D. Barnas

Een geweldige en ontspannen reis die, als je een echte natuurliefhebber bent, niet mag ontbreken op je bucketlist! Neem vooral ook de tijd om een aantal van de mooie trails te hiken. Dit is de beste manier om te genieten van wat Alaska en de Yukon je te bieden hebben.

Wij hebben nu alweer heimwee!

M. Mulder

Een fantastische reis en service van Doets Reizen.  Wij hebben nu al weer heimwee!  Vooral de beren excursie was een hele belevenis.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 19 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto AVIS: 
  1-4 personen: categorie SUV (Standard SUV)
  5 personen: categorie SUV (Standard SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • Denali Wildlife Tour in Denali National Park
 • White Pass Summit Railroad Excursie
 • Columbia Glacier Cruise
 • Kenai Fjords National Park Cruise
 • Bear & Wildlife Viewing Safari
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $70,- per volwassene en ca. CA $35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.


Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken! Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur, dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het Noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • Vanaf 24 uur na ontvangst van de boekingsopdracht tot 60 dagen voor vertrek: 10% van de reissom 
 • Vanaf 60 tot 44 dagen voor vertrek: 30% van de reissom 
 • Vanaf 44 tot 30 dagen voor vertrek: 60% van de reissom 
 • Vanaf 30 dagen tot en met de dag van vertrek: 100% van de reissom

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Aanbetaling

Reguliere aanbetaling van 15% van de reissom.

Alaska Marine Highway

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

Sinds een aantal jaar heeft de veerbootmaatschappij van Alaska (Alaska Marine Highway) te maken met drastische bezuinigingen. Door deze bezuinigingen zijn vrijwel alle vaarschema's drastisch aangepast met als gevolg talloze stakingen en onaangekondigde annuleringen of wijzigingen. Niet alleen voor de lokale bevolking heeft dit grote gevolgen, maar zeker ook voor toeristen. Vanzelfsprekend zijn annuleringen en stakingen niet te voorspellen wat zorgt voor een risicovolle situatie waarbij last-minute de reis aangepast dient te worden. Door schaarste in het hotelaanbod en de grote reisafstanden is het aanpassen van de reis vrijwel onmogelijk wat zorgt voor onnodige problemen. Stressloos en zorgeloos reizen is één van de meest belangrijke doelstellingen bij Doets Reizen. Om deze reden bieden wij routes aan, waarbij het maken van een oversteek per veerboot niet nodig is. Door het unieke excursie-aanbod kun je nog steeds kennismaken met het zeeleven en de kustlijn van Alaska.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Alaska & Yukon Highlights

21 dagen