Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Zweeds Lapland zonder Stockholm

1 Beoordeling
 • 7 dagen

Op zoek naar een korte reis, maar met de perfecte beleving van Zweeds Lapland? Zoek dan niet verder! Dit is de reis die je moet hebben. Tijdens deze 7-daagse reis breng je een bezoek aan één van de mooiste plekken in Zweden tijdens de winter. Om geen tijd te verliezen, start deze reis meteen in het noorden van Zweden, namelijk in Kiruna. Vanaf daar breng je een bezoek aan het zeer bijzondere Icehotel. Vervolgens reis je per trein iets naar het zuiden om daar te overnachten in het prachtige Treehotel. Zowel bij het Icehotel als bij het Treehotel is de omgeving adembenemend tijdens de winter!

In de winter verandert Zweden echt in winterwonderland. Het landschap is prachtig! Je kunt de mooiste activiteiten ondernemen en aan het einde van de dag geniet je van een welverdiende Fika in je accommodatie of in één van de gezellige restaurantjes. De Zweden zelf komen ook regelmatig bij elkaar in de winter om te genieten van een kop koffie of een warme chocolademelk met een zoete versnapering. Dat heb jij ook wel verdient na een dag buiten zijn. 

Deze reis brengt je direct naar het noorden van Zweden. Zo ontdek jij in een week tijd meteen de schoonheid van Zweeds Lapland. Ook de meest bijzondere excursies zijn inbegrepen in deze reis. Vanuit Amsterdam vlieg je naar Kiruna. In het naastgelegen plaatsje Jukkasjärvi verblijf je in het prachtige Icehotel. Om ook dit tot één van de beste herinneringen te laten maken, verblijf je één nacht in de speciale 'Ice Room'. Samen met een gids maak je in de omgeving van het Icehotel een hondensleetocht. Alleen al bij het ontmoeten van de honden zullen zij je niet teleurstellen. Ze zijn altijd blij om mensen te zien en staan erom te springen om jou de omgeving te laten zien. Een andere dag ga je iets creatiefs doen, namelijk het maken van een eigen ijssculptuur. Je zult van te voren uitleg krijgen over de beste manier van werken. Na deze uitleg ga je zelf aan de slag en zal je versteld staan van je kunsten! 

Na een verblijf in het Icehotel reis je per trein richting het zuiden, naar Boden. Hier verblijf je in één van de boomhutten van het Treehotel. Dit hotel ligt midden in de natuur. Vanaf je boomhut heb je prachtig uitzicht. Ook hier zal je samen met een gids de omgeving gaan verkennen. Dit doe je door middel van een wandeling op sneeuwschoenen en een Northern Lights tour op een snowscooter. In de winter heb je hier een zeer grote kans op het spotten van het Noorderlicht! De actie wordt afgewisseld met een bezoek aan de beroemde 'Forest Spa'. 

Dit is een prachtige reis voor wie in een week tijd het winterse landschap van Zweden op een unieke manier wilt ontdekken. De accommodaties zijn van luxe klasse en bezitten over kamers met een geheel eigen karakter. Dit in combinatie met de excursies maakt dat jij optimaal kunt genieten van de witte wereld in Zweden. Doets Reizen zorgt ervoor dat dit een onvergetelijke reis gaat worden! 

6.585,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Prachtige reis in de winter
 • Vlucht, excursies en overnachtingen inbegrepen
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 310 km
Dag 1

Aankomst in Zweeds Lapland

Het winterse avontuur gaat vandaag van start. Neem dikke winterkleren mee, want in het noorden van Zweden kan het in de wintermaanden behoorlijk koud zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat de dagen kort zijn. Hartje winter zijn er dagen bij dat de zon zich maar heel kort tot niet laat zien. Gelukkig zorgt dit alles wel voor een prachtig besneeuwde omgeving en bij aankomst lijkt het net alsof je op een andere planeet bent aangekomen. Bij de luchthaven van Kiruna wordt je opgewacht voor een transfer richting het Icehotel. Hier verblijf je de komende drie nachten. De eerste twee nachten verblijf je in de 'warm rooms' en de laatste nacht verblijf je in de zogeheten 'ice room'. Tip: In de winter is hier een zeer grote kans op het spotten van het Noorderlicht. Boek een excursie om er samen met de gids op uit te gaan en het Noorderlicht te bekijken of blijf bij het hotel en stap af en toe je bed uit om te kijken of je de mooie kleuren in de hemel al voorbij ziet komen.

 • Overnachting:Icehotel365
Dag 2

Icehotel

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de omgeving te gaan ontdekken en dit ga je doen door middel van een hondensledetocht (duurt 1,5 uur). De schattige honden staan je al springend op te wachten en vinden het geweldig om te mogen spelen in de sneeuw. Met veel liefde laten ze jou de mooie omgeving zien. Het Icehotel is gevestigd in Jukkasjärvi, dit betekent “ontmoetingsplaats” in Sámi. Het land van de Sámi is een enorm gebied dat zich uitstrekt over Zweden, Finland en het Kola Schiereiland in Rusland. Het is ontzettend interessant om te leren van de Sámi, deze bevolking is nauw verbonden met de rendieren in het gebied en hebben een rijke geschiedenis als het gaat om taal en cultuur.

 • Overnachting:Icehotel365
Dag 3

Icehotel

In de ochtend staat er een bijzondere excursie op het programma, iets wat je waarschijnlijk nog nooit hebt gedaan. Je gaat namelijk ijsbeeldhouwen. De instructeur leert je eerst alles over het ijs en de materialen die gebruikt gaan worden. Vervolgens mag je op geheel creatieve wijze een eigen kunstwerk maken in het ijsblok. In de middag heb je de tijd om zelf op avontuur te gaan, er is voldoende keus! Maak bijvoorbeeld een sneeuwscootertocht, ga langlaufen, stap op de ski's of bezoek de onontdekte plekjes samen met een gids. Bij alle activiteiten kom je op prachtige plekken midden in de natuur. Bij alle activiteiten wordt ervoor gezorgd dat je de juiste kleding krijgt. Wel zo belangrijk met die koude temperaturen. Vergeet onderweg zeker niet te genieten van de bijzondere witte wereld. Sluit de dag af met een ijskoud drankje in de Icebar van het hotel. Vannacht overnacht je in de 'ice room' van het Icehotel. Dat lijkt heel koud, maar daar vergis je je in. De sneeuw om de iglo heen heeft een isolerend effect waardoor het stil en rustig is in je kamer. Wanneer de lichten uit zijn zal het zo donker worden dat je precies ervaart wat alleen mensen ervaren die tegenwoordig nog in zeer afgelegen gebieden wonen. Het matras waar je vanavond op slaapt wordt geïsoleerd door een rendierenhuid. Je slaapt in een expeditie slaapzak voor temperaturen tot -25 °C. Slapen in thermo kleding en een muts is aan te raden. Nadat je lekker bent ingepakt, zal je zeker genieten van een goede nacht in deze bijzondere kamer.

 • Overnachting:Icehotel365
Dag 4

Met de trein naar Boden

± 310 km

Vanuit het Icehotel wordt je met een shuttlebus naar het treinstation van Kiruna gebracht. De reis naar Boden gaat beginnen. De treinreis duurt ongeveer drie uur en onderweg kun je genieten van de Zweedse witte natuur. Vanuit het treinstation in Boden wordt je naar één van de meest unieke overnachtingslocaties van Zweden gebracht, namelijk het Treehotel. Hier verblijf je voor drie nachten in één van de boomhutten. Voorkeur kun je van te voren aangeven, maar dit is op basis van beschikbaarheid. Alle accommodaties bevinden zich midden in de natuur en zijn allemaal anders ingericht. Geniet van de stilte en het prachtige uitzicht.

 • Overnachting:Treehotel
Dag 5

Treehotel

De zeven boomhutten van het Treehotel zijn ooit geboren uit een documentaire, die is opgenomen in de eerste boomhut, ofwel een ‘test’ boomhut. De docu heet ‘Tree lovers’ en laat zien welke bijzondere helende werking bomen op mensen kunnen hebben. Als eerbetoon aan die helende werking hebben diverse Zweedse architecten elk een eigen unieke boomhut ontworpen, van binnen en van buiten. Elke hut heeft een eigen thema wat een extra dimensie geeft. ’s Ochtends wandel je in tien minuten door een wit berkenbos naar de hoofd lodge, waar je ontbijt en ’s avonds tevens dineert. Dit is een historisch, houten gebouw dat ooit diende als bejaardentehuis in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. De nostalgie van weleer is er nog intact en je eet heerlijk van grootmoeders servies. Na het ontbijt maak je samen een privé gids een wandeling door op sneeuwschoenen door het mooie winterlandschap. Tijdens deze twee uur durende wandeling mag een warme drank en zelfgebakken gebak zeker niet ontbreken. En of dat nog niet genoeg was ga je in de avond ook nog een onvergetelijke excursie ondernemen. Je gaat namelijk per snowscooter op zoek naar het Noorderlicht. Ver weg van het kunstlicht zoekt de gids een plekje uit waar je de dansende Aurora Borealis prachtig kunt zien (uiteraard alleen bij helder weer). Warme kleding, laarzen, handschoenen, helmen en een heerlijke warme drank met wat lekkers zijn allemaal inbegrepen. Hopelijk keer je 's avonds terug in het Treehotel met een onvergetelijke herinnering!

 • Overnachting:Treehotel
Dag 6

Treehotel

Actie en ontspanning kun je vandaag perfect combineren. Je hebt namelijk toegang tot de 'Forest Spa'. Twee uur lang kun je even helemaal tot rust komen in de sauna of hot-tub, beiden liggen midden in de natuur. Tijdens het ontspannen worden er ook een aantal lokale snacks en drankjes aangeboden. Heb je naast het ontspannen ook nog zin in actie? Je heb alle vrijheid om zelf een activiteit te gaan ondernemen. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan! De omgeving rondom het Treehotel zit boordevol avontuurlijke wandelingen en onderweg is de kans groot dat je wilde dieren als bijvoorbeeld rendieren en elanden zult spotten. Je loopt door de bossen en in de verte zie je de vele bergen. Vanuit je boomhut heb je aan het einde van de middag een schitterende zonsondergang. Wees stil en geniet van deze sprookjesachtige omgeving.

 • Overnachting:Treehotel
Dag 7

Laatste dag in de winterse omgeving

In de ochtend geniet je nog één keer genieten van een heerlijk Zweeds ontbijt in de hoofd lodge van het Treehotel. Afhankelijk van je vluchttijd terug heb je vandaag misschien nog even de tijd om een frisse neus te halen. De transfer naar Lulea Airport is inclusief. Vanaf Lulea vlieg je weer terug naar Amsterdam. Met een aantal prachtige herinneringen stap jij het vliegtuig in. Je zult nog vaak terugdenken aan de mooie winterse natuur en de bijzondere accommodaties waar je in hebt mogen overnachten. Dit was een reis die je niet snel zult vergeten!

 • Overnachting:Treehotel

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Ultimate Lapland - Icehotel365

Swedish Lapland Winter Break

De winter in Scandinavië is betoverend!
Ontdek met Doets Reizen het prachtige winterlandschap van Lapland. Met deze 7 daagse reis bezoek je de mooiste accommodaties van Lapland.

Je vliegt direct op Kiruna en hier verblijf je voor drie nachten in het IceHotel (twee nachten in de 'warm room' en één nacht in de 'cold room'). Op de tweede dag ga je een prachtige hondensleetocht maken en op de derde dag ga je alles leren over beeldhouwen in ijs en maak je ook zelf een kunstwerk in een blok ijs. 

Op de vierde dag vertrek je met de trein naar Boden. In Boden verblijf je voor drie nachten in het prachtige Treehotel. Vanuit het Treehotel maak je op de vijfde dag een winterse wandeling op sneeuwschoenen en in de avond ga je met een sneeuwscooter naar een afgelegen plaats om het Noorderlicht te bewonderen. Op de zesde dag is het tijd voor ontspanning en kun je heerlijk bijkomen in de 'Forest Spa'. Na drie zeer bijzondere overnachtingen wordt je op dag zeven naar het vliegveld van Lulea gebracht. Vanaf daar vlieg je weer terug naar huis. 

Wat is inlcusief:

 • Transfer van Kiruna airport naar het Icehotel.
 • Drie nachten in het Icehotel365 gelegen in Jukkasjärvi, waarvan twee nachten in een warme kamer en één nacht in een iceroom. 
 • Hondensleetocht in Jukkasjärvi.
 • Ice Sculpture cursus in Jukkasjärvi. 
 • Transfer service van het Icehotel365 naar het treinstation in Kiruna.
 • Treinticket tweede klas van Kiruna naar Boden. 
 • Transfer service van het treinstation in Boden naar het Treehotel.
 • Drie nachten in het Treehotel.
 • snowshoe wandeling door de sneeuw met gids. 
 • Noorderlicht excursie per sneeuwscooter met gids. 
 • Entreeticket voor de Forest Spa. 
 • Transfer van het Treehotel naar Lulea Airport. 
 • Ontbijt bij beide accommodaties.
Icehotel365 - locatie

Icehotel365

Slapen in een kunsttentoonstelling omringd door prachtige handgesneden kunst gemaakt van ijs en sneeuw, staat dit op jouw bucketlist? Laten we dat vakje aanvinken en een nacht doorbrengen tussen indrukwekkende ijskunsten in het Icehotel365.

Het hotel is gelegen in het hart van het kleine dorpje Jukkasjärvi, met ongeveer 900 inwoners. In de winter zijn er 55 Ice rooms, Art Suites en Deluxe Suites en in de zomer zijn er 20. Het hele jaar door zijn er zeventig warme kamers beschikbaar; 44 hotelkamers en 28 chalets. 

Het Icehotel365 is geopend in 2016 en iedere kamer in het hotel is speciaal ontworpen door verschillende kunstenaars over de hele wereld. Icehotel 365 heeft ook een prachtige ijsbar die drankjes en champagne serveert met handgemaakte glazen van ijs. De zon die het winterhotel doet smelten, is ook essentieel om Icehotel 365 constant op –5 graden te houden, aangezien de zonnestralen worden benut door zonnepanelen op het dak en direct worden omgezet in koude-energie. Jukkasjärvi heeft tussen mei en juli bijna constant daglicht, waardoor het een perfecte locatie is om een zonnecelfaciliteit van 875 m2 te runnen, waardoor het hotel steeds meer zelfvoorzienend wordt. 

Er zijn 20 Ice-Rooms in het hotel te vinden. Dit zijn de standaardkamer met ijsdecor en een bed van ijs. 'Ik wilde een gevoel van omhelzing en bescherming door het ijs creëren - een goede nachtrust voor alle gasten.' - Johan Larsson, de artiest van de standaard ijskamers. Naast deze 20 kamers heeft het hotel nog 15 Art Suites. De Art Suites zijn individueel ontworpen en vormgegeven themasuites. De artiesten, uit onder andere Kiruna, Duitsland, het Verenigde Koninkrijk of de Verenigde Staten, zijn gekozen uit meer dan tweehonderd sollicitanten en zijn uitgenodigd om de suite te maken waarin je zult slapen. Elke suite is uniek en nog nooit eerder gemaakt.

Wij adviseren je de volgende items mee te nemen; Muts, thermokleding, warme wollen sokken en een trui of fleece vest. Praktische kledingtips kun je vinden op: https://www.icehotel.com/how-dress-packing-tips

Gedurende de dag is het Icehotel365 geopend voor publiek. Gasten kunnen dan een kijkje nemen in de ice rooms. Vanaf 18.00 uur mag je naar je Art suite/ice room. Houd er rekening mee dat je ongeveer 6 á 7 uur geen kamer hebt als je van een koude kamer naar een warme kamer verplaatst. We adviseren die dag een excursie te boeken.

In de tussentijd kun je 24 uur terecht in het verwarmde hoofdgebouw.

Elke ochtend is om 07.30 uur een wake-up call.

Je baggage kun je in het hoofdgebouw stallen in een locker of booth (24 uursservice).

Er zijn gemeenschappelijke (gescheiden) kleedkamers, sauna's en douches. Wanneer je in een Art Suite/ Ice room verblijft kun je gebruikmaken van een privé kleedkamer. Toiletten en douches zijn in het hoofdgebouw te vinden.

In de winter zijn er 55 koude kamers en 's zomers zijn er 20 koude kamers.

Er zijn in de ice rooms geen oplaadpunten voor je telefoon. 

De warme kamer beschikt over een privé badkamer. 

 

Treehotel - Forest Spa

Treehotel

Dit bijzondere design hotel beschikt over een unieke accommodatie in de bossen van Harads. Je verblijft in één van de verschillende boomhutten: Mirrorcube, The Cabin, 7th Room, Dragonfly of The Blue Cone.

De milieuvriendelijke boomhutten van het Treehotel zijn voorzien van grote bedden en een stijlvolle, moderne inrichting en meubels. Alle boomhutten bieden uitzicht over het bos en het omliggende platteland. De boomhutten hebben allen een eigen naam: Mirrorcube, The Cabin, 7th Room, Dragonfly of The Blue Cone. Het keukenteam van Treehotel richt zich voornamelijk op wildschotels, die bereid worden met plaatselijke ingrediënten. Er kunnen veel excursies geboekt worden vanuit deze accommodatie. In de zomer kun je wandelen, kajakken of de omgeving verkennen op fatbikes. Gasten kunnen ook genieten van een boom diner, dit is een unieke ervaring waarbij het diner op 10 meter hoogte in een boom wordt geserveerd. In het winterseizoen kan je denken aan hondensleeritten, sneeuwscootertochten, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen.

Toilet en douche
In alle treehouses zijn verbrandingstoiletten aanwezig. Alleen in de Dragonfly & 7th Room zijn douches aanwezig. Je vindt de douches, sauna en jacuzzi in het hoofdgebouw. Dit betreft gemeenschappelijke (gescheiden) douches. Handdoeken, badjassen, shampoo en zeep zijn aanwezig.


Restaurant
Het hotel beschikt over een restaurant, waar je vooraf een tafel kunt reserveren.

Klimaat
Het klimaat in Harads is sub-arctic met warme zomers en koude winters. Wij adviseren de juiste kleding in te pakken zodat je goed bent voorbereid. De boomhutten zijn stevig gebouwd en zijn bestand voor elk weertypen. Indien het hard waait kun je dit in de Bird's Nest en The Ufo wat meer voelen.

Bereikbaarheid boomhutten
Elke boomhut heeft zijn eigen toegangsweg, soms een ladder, soms is het een gemakkelijke trap. Voor de hutten met een ladder wordt geadviseerd de koffers achter te laten in het hoofdgebouw en alleen noodzakelijke items mee te nemen in een kleine tas.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 800 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 72,8%
Accommodaties 13,5%
Rondreis 13%
Treinreis 0,6%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 800 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 1.011 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 6 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Het Noorderlicht ga ik nooit meer vergeten!

Familie van der Hoeden

De winterse wereld van Zweden was echt prachtig. Je waant je even in een sprookje. En het zien van het Noorderlicht was één van de hoogtepunten! Top geregeld allemaal. Luxe accommodaties en waardevolle excursies.

Inbegrepen

 • Heenvlucht naar Kiruna in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij 
 • Terugvlucht vanaf Lulea in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij 
 • Luchthavenbelastingen
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Transfer van Kiruna Airport naar het Icehotel365
 • 3 hotelovernachtingen in het Icehotel incl. ontbijt (twee overnachtingen in de 'warm room' en één overnachting in de 'ice room')
 • Hondensleetocht op dag 2 
 • Een eigen ijssculptuur maken op dag 3
 • Transfer van het Icehotel365 naar Kiruna treinstation
 • Trein van Kiruna naar Boden (tweede klas ticket)
 • Transfer van Boden treinstation naar Treehotel
 • 3 hotelovernachtingen in het Treehotel incl. ontbijt (in de boomhut Blue Cone of het Guesthouse - upgrade naar Mirror Cube, Bird's Nest, The UFO en The Cabin is mogelijk tegen betaling) 
 • Wandeling van twee uur op sneeuwschoenen op dag 5 
 • Noorderlicht bewonderen per sneeuwscooter op dag 5
 • Entreeticket voor Forest Spa op dag 6
 • Transfer van Treehotel naar Lulea Airport
 • Lokale belastingen over verblijfkosten 
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden tijdens je verblijf: lunch en diner
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van diverse te bezoeken attracties, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon 

Hotelovernachtingen

 • 3 nachten in Jukkasjärvi in het Icehotel365 waarvan 2 nachten in een warme kamer (Kaamoos) en 1 nacht in Ice Room
 • 3 nachten in Harads in het Treehotel o.b.v the Blue 

Hotels en prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada, IJsland, Zweden & Noorwegen waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Annuleringsvoorwaarden

De reguliere ANVR voorwaarden zijn van toepassing op deze reis, met uitzondering van het volgende; 16 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%. Een annulering moet doordeweeks tijdens kantoortijden doorgegeven worden. Dit kan niet in het weekend gebeuren. 

Vakantie in Scandinavië met Doets Reizen

De gepubliceerde Scandinavië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Scandinavië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Doets Reizen. Hierdoor ontbreekt het jou -de klant - aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met jouw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Doets Reizen is specialist op het gebied van vakanties in Scandinavië. We nemen al jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat. 

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Zweeds Lapland zonder Stockholm

7 dagen
Vanaf 6.585,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs