De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Reserveren toegang Glacier National Park

Amerika biedt een breed scala aan natuurpracht en heeft populaire nationale parken en onontdekte parels die jaarlijks door veel mensen worden bezocht. Om de toestroom van bezoekers meer te reguleren in het hoogseizoen werkt National Park Service, naast de standaard nationale parken pass of het losse entreebewijs, ook met een reservering dat datum en tijd gebonden is.

Glacier National Park

Het spectaculaire Glacier National park heeft honderden kraakheldere bergmeren, meer dan 50 gletsjers en kleurrijke bergvalleien. Kortom, een echte must see tijdens jouw reis door Amerika. Het woeste nationale park wordt doorkruist door de “Going to the Sun Road”. Een 80 kilometer lange route langs watervallen en hoge bergpieken.

Red Bus - Glacier National Park - Montana - Amerika - Doets Reizen

Hoe werkt het

Na het boeken van je reis adviseren we jouw bezoek aan het nationale park goed te plannen.

Via de website van National Park Services kun je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Je dient tevens in het bezit te zijn van een ID welke bij de ingang gecheckt zal worden.

Going-to-the-Sun Road - Glacier National Park - Montana - Amerika - Doets Reizen

Wanneer is reserveren nodig

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in de periode 27 mei tot en met 6 september 2022 tussen 06.00 – 16.00 uur. Vanaf 2 maart om 08.00 uur (MST lokale tijd) zullen de tickets gepubliceerd worden. Een reservering is 120 dagen van te voren te maken. Voorbeeld: Wanneer je op 1 juli het park wilt bezoeken zijn de tickets op 3 maart beschikbaar. Mocht het in die periode niet lukken om te reserveren dan worden een dag voor de aankomst dag tickets vrijgegeven

Glacier National Park - Montana - Amerika - Doets Reizen

Uitzonderingen

Wanneer je in het park verblijft op een camping, lodge, hotel of een activiteit/excursie hebt geboekt heb je in de meeste gevallen geen extra toegangsticket nodig. Je reservering en de nationale parken pass of los entreebewijs zijn dan voldoende.

Het is niet nodig om een extra entree te boeken als je in de volgende hotels verblijft: Guests at Lake McDonald Lodge, Motel Lake McDonald, Village Inn at Apgar en Rising Sun Motor Inn.

Een entreebewijs is wel nodig als je in de volgende lodges/hotels verblijft: Guests at Many Glacier Lodge, Swiftcurrent Motor Inn, Glacier Park Lodge, St. Mary’s Lodge and all the lodges located outside of the park, West Yellowstone Motel, Grouse Mountain Lodge, Lodge at Whitefish Lake, Firebrand, Pine Lodge en Under Canvas.

Glacier National Park - Montana - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen