Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Road Bear RV informatie

CAMPERS VAN ROAD BEAR RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Road Bear RV campermodellen in Amerika:

Ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over Road Bear en camperreizen in Amerika

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • VIP verzekering.
 • Transferservice tussen geselecteerde luchthavenhotels en het verhuurstation en visa versa. 
 • Lokale belastingen, m.u.v. New Jersey Security Fee en Colorado Road Safety Fee.

UITRUSTINGEN VAN ROAD BEAR RV

Road Bear RV biedt tegen betaling van een vast bedrag per persoon een pakket aan dat voorziet in uitrustingen voor zowel de passagiers als de camper. Bij deze zogenaamde “convenience kit” zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • Bedden: dekbed met dekbedhoes, lakens, kussen met kussensloop en kussenbeschermer;
 • Badkamer: badhanddoek, handdoek en washandje;
 • Keuken: keukendoek, vaatdoek, keukenrol, koffiezetapparaat, broodrooster, waterketel, kom, maatbeker, vergiet, snijplank, pannenset, dunschiller, blikopener en garde;
 • Maaltijden: borden, saladebord, bestek, theelepel, broodmes, vleesvork, opscheplepel, flessenopener, glazen en kopjes;
 • Algemeen gebruik: schaar, bezem, stoffer en blik, zaklantaarn, kledinghangers, lucifers en GPS. 
Handig om te weten: Kinderen in de leeftijdscategorie vanaf 0 t/m 6 jaar ontvangen de uitrusting van Road Bear RV helemaal gratis!

PREPARATION FEE VAN ROAD BEAR RV

Naast de uitrustingen betaal je eenmalig een verplicht bedrag om de camper klaar te maken voor vertrek, de zogenaamde Preparation Fee. Hiermee is Road Bear RV in staat om de camper spic en span aan te leveren voor verhuur. De preperation fee is verplicht bij Road Bear RV. 

GENERATOR VAN ROAD BEAR RV

De generator is een stroomopwekker die je op de camping of een plaats waar geen elektriciteit aanwezig is kunt gebruiken. De kosten voor generatorgebruik bedragen US$ 3,- per uur + tax . Je dient deze kosten bij inlevering van de camper te voldoen. 

TRANSFERS VAN ROAD BEAR RV

Road Bear RV verzorgt een gratis transferservice tussen erkende luchthavenhotels en het verhuurstation, alsmede de transfer van het verhuurstation naar erkende luchthavenhotels of naar de luchthaven zelf. Een overzicht van de erkende transferhotels waar je door Road Bear RV kunt worden opgehaald of naartoe kunt worden weggebracht is verkrijgbaar bij onze reisspecialisten. Transfers tussen de verhuurstations en hotels in downtown zijn NIET mogelijk. Belangrijke informatie:

 • In San Francisco is de pick up van de transfer in de ‘Kiss & Fly area’, hier kan je alleen komen d.m.v. een trein, uber of taxi. Ook verzorgt Road Bear RV een gratis transferservice tussen het verhuurstation aldaar en het BART metrostation in San Leandro (Bekijk www.bart.gov voor meer informatie over het BART metronetwerk).
 • In Las Vegas verzorgt Road Bear RV een gratis transferservice tussen het verhuurstation en hotels welke zijn gelegen aan de Las Vegas “Strip”.
 • New York City / Manhattan: Road Bear RV verzorgt geen transfer vanaf en naar hotels op Manhattan en hotels bij de luchthavens JFK en La Guardia. Road Bear RV verzorgt wel een gratis transfer tussen het verhuurstation en het New Jersey Transit Station in de plaats Middletown. Er is een directe treinverbinding tussen New York Penn Station en het New Jersey Transit Station in Middletown.
 • Orlando: Road Bear RV verzorgt geen transfer vanaf en naar Sanford International Airport of nabijgelegen hotels. 

Belangrijk: Om gebruik te kunnen maken van de transferservice en om veel tijd te besparen tijdens het ophalen van de camper dien je minimaal 2 weken voor de ophaaldatum naar https://www.roadbearrv.com/che... te gaan om het online check-in formulier van Road Bear in te vullen. Hierop kun je ook aangeven bij welk transferhotel je opgehaald wilt worden en op welke wijze je bereikbaar bent voor Road Bear RV. Je krijgt na het invullen van de check-in geen bevestiging in je mailbox. Daarnaast dien je 3 dagen voor de ophaaldag naar het verhuurstation te bellen om de exacte ophaaltijd te vernemen en om de eventuele transfer goed af te kunnen stemmen. Houd hierbij rekening met de lokale tijd van het verhuurstation. Road Bear RV haalt je doorgaans na 12:30 uur op. De transfer van het Road Bear RV verhuurstation naar de vertrekhal of naar een door Road Bear RV erkend luchthavenhotel vindt plaats om 11:00 uur.

DROP OFF KOSTEN VAN ROAD BEAR RV

Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht wanneer je de camper van Road Bear RV achterlaat bij een ander verhuurstation dan waar je de camper hebt opgehaald. Eventuele drop off kosten betaal je reeds bij boeking.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN ROAD BEAR RV

De lokale belastingen zijn al inbegrepen bij alle prijzen van Road Bear RV die je vooraf bij boeking betaalt. Let op: als je de camper ophaalt in Middletown (bij New York City), dan betaal je vooraf de verplichte New Jersey Security Fee per camper per huurdag voor maximaal 28 huurdagen. Als je de camper ophaalt in Denver, dan betaal je vooraf de verplichte Colorado Road Safety Fee per camper per huurdag voor maximaal 45 huurdagen.

DE BORGSOM VAN ROAD BEAR RV

Road Bear RV verlangt een borgsom van US$ 1.500,-. De borgsom dient de hoofdbestuurder van de camper te garanderen middels een creditcard. Het is niet mogelijk de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat dit bedrag op de rekening van de creditcard wordt geblokkeerd. 

Let op: Als je de camper ophaalt in San Francisco, Las Vegas of Los Angeles in de periode vanaf 18 augustus 2024 t/m 26 augustus 2024 en als je naar Race Across America gaat, dan bedraagt de borgsom US$ 2.000,- en dit bedrag wordt daadwerkelijk afgeschreven van de creditcardrekening. Pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) zal het borgbedrag worden vrijgegeven of worden teruggestort. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het is wellicht verstandig om het bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Indien je de camper 30 huurdagen of langer hebt gehuurd, houd er dan ook rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door Road Bear RV enige tijd in beslag kan nemen en dat er in de tussentijd koersverschillen in jouw voordeel of nadeel kunnen optreden.


OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ ROAD BEAR RV

Road Bear RV biedt de volgende artikelen aan voor verhuur: 

 • WiFi hotspot. De hotspot beschikt over 20GB, welke te gebruiken is op meerdere devices:  $225 per stuk
 • Tuinstoel: US$ 11,- per stoel 

Inbegrepen bij het all inclusive pakket, tuintafel ligt standaard in de camper (behalve bij de Van)

 • GPS; Een GPS is inbegrepen bij de convenience kit en het all inclusive pakket. Als je geen convenience kit reserveert, dan kun je de GPS huren tegen een tarief van US$ 50,- per stuk.
 • Fietsenrek voor max. 4 fietsen: US$ 50,- per stuk. Let op: Road Bear RV biedt alleen een fietsenrek, maar geen fietsen!
 • SunPass Transponder* (alleen te huur als je de camper ophaalt in Orlando, Florida); US$ 50,- per huurnacht (je betaalt voor maximaal 10 huurnachten). 

* = De staat Florida kent een modern tolsysteem. Om het betalen van tol zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je via Road Bear RV een SunPass Transponder huren. Dit compacte apparaat communiceert via radiofrequenties met elektronische tolsystemen en wordt bevestigd aan de binnenzijde van de voorruit, net onder de achteruitkijkspiegel. Wanneer je met de camper een tolpoort nadert kun je gebruikmaken van de zogenoemde ‘SunPass lane’. Zodra je met de camper het elektronische tolpoortje passeert wordt het tolbedrag automatisch van jouw SunPass account afgeschreven, welke is gekoppeld aan de SunPass Transponder. 

Babystoeltjes of kinderzitjes worden niet aangeboden door Road Bear RV. Deze dien je zelf mee te nemen of ter plekke te kopen. Houd er rekening mee dat Amerikaanse campers niet zijn uitgerust met een driepuntsgordel en dat het stoeltje dus met een heupgordel bevestigd dient te worden. Bij Road Bear RV zijn de campers wel uitgerust met een tether anchor, wat ervoor zorgt dat een kinderzitje (naar voren gericht) niet naar voren valt. 

Indien je gebruik wilt maken van nice to have artikelen van Road Bear RV, dan dien je dat direct bij boeking aan te geven. Wij zullen de artikelen voor jou aanvragen en bevestigen deze aanvraag. De beschikbaarheid blijft onder voorbehoud en de kosten en tax betaal je ter plaatse. Als je een WiFi Hotspot wilt huren, dan betaal je de kosten voor dit item wel al voorafgaand aan je reis. De beschikbaarheid van de WiFi Hotspot is dan ook gegarandeerd.

HET OPHALEN VAN DE ROAD BEAR CAMPER 

Je dient minimaal 2 weken voorafgaand aan de ophaaldag  naar https://roadbearrv.sci.thlonli...  te gaan om het online check-in formulier in te vullen. Het boekingsnummer van Road Bear RV dat je hierbij nodig hebt vind je op de camperhuur-voucher die je ontvangt bij de reisbescheiden. Belangrijk: Voor het inloggen moet je -1 aan het einde van het boekingsnummer toevoegen. Daarnaast dien je 3 dagen voor de ophaaldag naar het verhuurstation te bellen om de exacte ophaaltijd te bevestigen en om de eventuele transfer goed af te kunnen stemmen. Houd hierbij rekening met de lokale tijd van het verhuurstation. De transfer van Road Bear RV is gratis (vanaf erkende hotels) en deze wordt doorgaans uitgevoerd na 12:30 uur. Op maandag t/m vrijdag kun je de camper vervolgens tussen 13:00 uur en 16:00 uur in ontvangst nemen. Voor het ophalen op een zaterdag dien je altijd een telefonische afspraak te maken met het verhuurstation van Road Bear RV om de ophaaltijd goed af te kunnen stemmen.

De telefoonnummers per verhuurstation:

 • Denver: (+1) 720 570 100 / toll free: (+1) 866 457 1100
 • Las Vegas: (+1) 702 453 1109 / toll free: (+1) 866 303 1057
 • Los Angeles: (+1) 818 991 2794 / toll free: (+1) 866 527 6876
 • Orlando: (+1) 407 384 9241 / toll free: (+1) 855 926 8727
 • New York: (+1) 732 495 0959 / toll free: (+1) 866 787 3682
 • Seattle: (+1) 206 334 7303 / toll free: (+1) 855 732 1541
 • San Francisco: (+1) 510 564 4444 / toll free: (+1) 866 249 1119

HET INLEVEREN VAN DE CAMPER

Het terugbrengen van de camper dient plaats te vinden tussen 08:00 uur en uiterlijk 10:30 uur. Het is raadzaam om de laatste nacht op een camping door te brengen in de buurt van het verhuurstation. Als je de camper zonder toestemming van Road Bear RV later inlevert dan 11:00 uur, dan wordt er een extra huurdag plus een toeslag van US$ 50,- per uur in rekening gebracht. Bij te laat inleveren vervalt jouw recht op de transfer. De gratis transfer naar een door Road Bear RV erkend luchthavenhotel of naar de airport terminal wordt om 11:00 uur uitgevoerd. Er wordt geen transfer meer uitgevoerd na 11:00 uur. Als je de camper eerder inlevert dan de op het verhuurcontract aangegeven inleverdatum, dan ontvang je hiervoor geen restitutie.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

In het kort gezegd: de verhuurder verwacht dat je de camper in de zelfde staat inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de afvalwatertanks dienen geleegd te zijn, de binnenkant dient schoon te zijn en de camper moet uiteraard schadevrij zijn aan zowel de binnen- als de buitenkant. Het schoonmaken van de buitenkant wordt door Road Bear RV niet verplicht gesteld, echter de camper moet wel dermate schoon zijn dat het mogelijk is eventuele schades te kunnen constateren. Indien je niet aan bovenstaande normen voldoet zal Road Bear extra kosten in rekening brengen. Wanneer je een bezoek brengt aan Burning Man of een ander groot festival, zal een cleaning fee van $250,- altijd in rekening worden gebracht. 

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

De verhuurstations zijn 6 dagen per week geopend. Op zondagen zijn alle verhuurstations gesloten. Daarnaast zijn de verhuurstations op de volgende officiële feestdagen gesloten:

 • maandag 27 mei 2024
 • donderdag 4 juli 2024
 • maandag 2 september 2024
 • donderdag 28 november 2024
 • dinsdag 24 december 2024
 • woensdag 25 december 2024
 • dinsdag 31 december 2024
 • woensdag 1 januari 2025 

OPENINGSTIJDEN VAN DE VERHUURSTATIONS ROAD BEAR RV

Van maandag tot en met vrijdag zijn de verhuurstations van Road Bear RV geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdagen van 08:00 uur tot 13:00 uur. Houd rekening met de kortere openingstijden van Road Bear RV als je op zaterdag de camper ophaalt en/of inlevert!

Het verhuurstation in Denver is gesloten van 6 december 2024 t/m 28 februari 2025.

Het verhuurstation in Seattle is gesloten van 5 januari 2025 t/m 2 februari 2025.

MINIMUM EN MAXIMUM AANTAL HUURDAGEN

De minimum verhuurperiode is 7 huurdagen. Voor de periode van 18 augustus 2024 t/m 26 augustus 2024 is de minimum huurperiode in Las Vegas, Los Angeles en San Francisco 12 huurnachten. Voor het all inclusive pakket bedraagt de minimum huurperiode 14 huurdagen. Er geldt geen maximum aantal huurdagen.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Road Bear RV te mogen besturen is 21 jaar. Extra bestuurders naast de hoofdbestuurder kun je bij het verhuurstation aanmelden. Road Bear RV rekent geen kosten voor extra bestuurders.

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Alle bestuurders dienen in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Road Bear RV adviseert bestuurders om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. 

Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken.

Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Het is verboden te roken in de campers van Road Bear RV, op straffe van een reinigingsboete van minimaal US$ 250,-.

HUISDIERENBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Huisdieren zijn niet toegestaan in de campers van Road Bear RV. Bij inleveren zal een reinigingsboete van minimaal $250,- van toepassing zijn wanneer je reist met een huisdier. 

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet rijden met de camper op de volgende plaatsen of in de volgende gebieden:

 • Onverharde wegen
 • New York City (Manhattan)
 • Stadscentrum van Montreal en Quebec City
 • Apache Trail in Arizona tussen Mesa en Globe (weg 88)
 • Alaska, Yukon en North West Territories (wel mogelijk indien je dit bij de boeking aangeeft.
 • Death Valley, California (tussen 1 juni en 30 september). Tijdens de overige maanden mag je hier wel rijden, maar volledig op eigen risico. Reparaties of verloren 
 • Andere “desert” gebieden en stranden.
 • Mexico.
 • Niet publieke wegen.
 • Alle wegen of gebieden die door de verhuurder worden aangewezen tijdens het in ontvangst nemen van het voertuig.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • In alle staten van de USA met uitzondering van Alaska (wel mogelijk indien je dit bij reservering aangeeft)
 • In alle provincies van Canada m.u.v. Yukon en North West Territories (wel mogelijk indien je dit bij reservering aangeeft)

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

Bij het wijzigen van de naam van de hoofdchauffeur, de ophaal- en / of inleverdatum, het campertype of de ophaal- en / of inleverlocatie wordt de huurprijs van jouw camper herberekend volgens de huurprijzen en kortingen die gelden op het moment waarop je de wijziging aan Doets Reizen doorgeeft. Daarnaast zijn de wijzigingskosten €100,- per wijziging. 

De annuleringsvoorwaarden van Road Bear RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt:

 • Indien het een boeking betreft met drop off kosten, dan worden deze bij een annulering voor 100% in rekening gebracht.
 • Annuleren t/m 60 dagen voor vertrek (dit wordt ook berekend/gedaan wanneer je een wijziging later dan een week na ontvangst van de boekingsbevestiging doorgeeft): 15% van alle vooraf geboekte Road Bear RV diensten (minimaal € 100,-).
 • Annuleren vanaf 59 dagen tot de 42e dag voor vertrek: 20% van alle vooraf geboekte Road Bear RV diensten.
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 29e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Road Bear RV diensten.
 • Annuleren vanaf 29 dagen tot de 14e dag voor vertrek: 50% van alle vooraf geboekte Road Bear RV diensten.
 • Annuleren vanaf 14 dagen voor vertrek of later en bij no show: 100% van alle vooraf geboekte Road Bear RV diensten.

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Amerika, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Road Bear RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Road Bear RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met temperaturen onder het vriespunt. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterizen” zijn voor eigen rekening. Road Bear RV berekent US$ 100,- per camper als je de camper niet winterklaar inlevert tijdens vorstperiodes in de eindbestemming. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en/of wegen tijdens de winterperiode gesloten zijn. 

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Road Bear RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het voorkomen dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Doets Reizen. 

Handige pagina's over Road Bear en camperreizen in Amerika