Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Danielle Mulder

Luchtvaart Specialist The Kingfisher

Enorme kanjer én steunpilaar

IJsvogels voelen zich het prettigst in gebieden met stromend water, en voor Daniëlle Mulder geldt hetzelfde. Zij het dat het ‘stromende water’ in haar geval de stroom vliegtickets is, die zij één voor één correct vastlegt en afgeeft. Een ongelofelijk belangrijke functie, die ze met daadkracht en tactisch intellect uitvoert. Daniëlle: ‘Het is mijn streven onze klanten foutloos te bedienen. En in het lastige geval van uitvallende vluchten of stil liggende luchthavens zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen.’ Daniëlle is een cruciale steunpilaar binnen onze organisatie, waar ze nog jaren hoopt te werken: ‘Doets Reizen biedt voor mij het ideale totaalplaatje. Daarbij, ik ben een trouw persoon.’

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1973

Functie
Luchtvaartspecialist. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat daarbij komt kijken. Denk aan de vluchten, vertrektijden, schemawijzigingen en tickets.

Sinds
1996

Reisde door Canada en/of de VS
Ik ben er in de twintig jaar dat ik hier werk al veel geweest. Onder meer naar West- en Oost-Canada, West USA, Rockies, Florida (inclusief cruise), New York en Washington DC.

Favoriete hotel
The Ranch at Ucross in Wyoming vind ik heel speciaal. De kamer is groot, maar ook sfeervol. Je kunt er naar hartenlust paardrijden en ’s avonds worden er vaak kampvuren gemaakt of komt er een ‘cowboy’ met gitaar zingen. Bovendien word je er ontzettend gastvrij ontvangen. Wij kwamen er laat aan, omdat we onderweg een hert hadden aangereden. Niets ernstigs gelukkig, maar je komt toch even geschrokken binnen. Toen werden we zo vriendelijk ontvangen. We hadden het diner gemist, maar er werd nog even iets voor ons gemaakt. Dat soort kleine dingen. We kwamen gewoon een beetje thuis daar.

Favoriete US/Canadian food
Mij doe je een groot plezier met de grootste hamburger die er is in een Hard Rock Café. De eerste keer dat we in New York waren, heb ik die ontdekt. Ik weet nog goed, dat we ’s avonds het restaurant uitliepen en verbaasd waren dat het nog zo licht was. Toen ontdekten we dat het  de lichten van de stad waren. Zo overweldigend, dat vergeet je nooit meer.

Favoriete uitzicht
In Jasper National Park in Alberta, Canada, kun je met de Skytram, de langste gondelbaan in Canada, naar het hoogste punt. Van 1304 naar 2277 meter in zeven minuten. Vandaar kun je nog een stukje verder omhoog lopen en liggen de Rockies aan je voeten. Bij helder weer is het uitzicht een ervaring die in je herinneringen gegrift blijft.

Favoriete stad
Washington DC is een geweldige stad die mij verrast heeft. Ik had meer zin in New York waar we later heen zouden gaan, maar Washington stal toch mijn hart. We hebben er fietsen gehuurd en genoten van de weidsheid van de hoofdstad van de VS met zijn brede lanen en gebouwen zoals het Washington Monument, Lincoln Memorial, het Witte Huis en het Capitool en alle musea die meestal ook nog gratis zijn. Toen we uiteindelijk met de trein naar New York vertrokken (natuurlijk ook een aanrader, we boeken het graag voor je), wist ik zeker dat ik nog eens naar Washington DC terugga.

Favoriete staat/provincie
Alberta in Canada is mijn favoriet. In Nederland woon ik aan de kust in een plat land. Alberta met de prairies en Rocky Mountains en grote steden zoals Edmonton en Calgary, is het tegenovergestelde. Met uiterst aantrekkelijke nationale parken zoals Jasper en Banff. De provincie is 15 keer zo groot als ons land en er wonen minder mensen dan in Zuid-Holland. Can you imagine!

Favoriete activiteit
De bearwatch in het Canadese Tofino op Vancouver Island zal ik niet snel vergeten. Je gaat met een boot beren spotten. Je vaart van baai naar baai en komt opmerkelijk dicht bij de beren die daar op de steenstranden naar voedsel zoeken. Ik vond dat echt indrukwekkend en leuk om deze tour voor onze gasten uit te proberen.

Favoriete National Park
Yellowstone National Park in Wyoming, het oudste nationale park ter wereld,  is meer dan indrukwekkend. Het is dan ook geen wonder dat het jaarlijks door meer dan twee miljoen mensen wordt bezocht. De variatie is eindeloos. Binnen een paar dagen zie je geisers, canyons, bronnen, bergen en natuurlijk heel veel bos. Echt prachtig, een welhaast magisch avontuur.

Favoriete strand
Hangen in een hangmat tussen twee palmbomen op Miami Beach in Florida. Een prachtig blauwe zee voor je neus, witte stranden en prachtig weer. Dát is pas ontspannen. Je kunt hier terecht in de mooiste en duurste hotels, maar als je een kleiner budget hebt, kunnen we ook een leuke accommodatie regelen. En de zon schijnt hier voor iedereen.   

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring