Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Julia Lind

Reisspecialist The Calm Moose

Een eland straalt innerlijke rust uit en is zowel solitair als een groepsdier. Een eland is snel, sterk en moedig. Dit zijn ook de krachten van Julia; zij kan prima op haarzelf zijn, maar kan ook goed samenwerken en communiceren met anderen. Innerlijke rust helpt bij het luisteren, opnemen van info en daarna het adviseren van mensen. Dit past goed in onze branche.
Een eland leert ons dat we onze trots over een behaald succes luidkeels met vreugde mogen uiten.

Moose

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar

1998

Functie 

Reisspecialist

Sinds

2024

Reiservaringen
Vanaf kinds af aan altijd gekampeerd met mijn ouders, broers en zus op verschillende campings in Frankrijk, Italië en Spanje. Meerdere stedentrips gedaan naar onder andere Berlijn, Porto, Barcelona, Kopenhagen, Florence en Edinburgh. Helaas nog niet buiten Europa geweest, maar er staan al verschillende reizen (naar onder andere de VS) op mijn bucketlist! Daarnaast een aantal jaren in Zuid Noorwegen gewoond, spreek vloeiend Noors, weet daar alle ins en outs, de nog niet zo toeristische mooie plekken en de winkeltjes met leuke Noorse hebbedingetjes.

Favoriete hotel 

Dalen Hotel in Telemark, Noorwegen! In 1894 opgericht en een van de oudste houten hotels in Noorwegen. Bij binnenkomst knispert het haardvuur, speelt er iemand live piano en kun je heerlijk tot rust komen in de lobby. Prachtige tuin met uitzicht over het Telemarkkanaal.

Favoriete food
Italiaans; pasta’s, pizza’s en lasagne. Daarnaast ben ik ben gek op alles wat zoet is. Van Franse macarons, Noors skolebrød, Italiaans schepijs tot de Nederlandse stroopwafel.

Favoriete uitzicht
Het uitzicht over de Noorse fjorden met prachtig blauw-groenig water, hoge rotsen en grasvlaktes met hier en daar een gekleurd houten huis.

Favoriete stad
Maart 2024 een mooie rondreis gemaakt met de camper door Schotland. Paar uur door Edinburgh gelopen en overspoeld door mooie gebouwen, geschiedenis, leuke winkels, pubs en vriendelijke mensen. Zou hier zeker nog wel een paar dagen heen willen. Daarnaast staat een tripje New York heel hoog op mijn bucketlist, dus wie weet wordt NY wel mijn nieuwe favoriete stad…

Favoriete staat/provincie
Agder in Noorwegen! Een kustlijn met duizenden eilandjes, prachtige natuur, vriendelijke mensen en genoeg leuke haventjes. Ook wel de Noorse Riviera genoemd. Van Flekkefjord tot Risør, elk kustplaatsje heeft zijn of haar charmes. Veel straatjes met witte houten huizen, bakkerijtjes met verschillende broodjes en zoete lekkernijen. Genoeg te beleven voor iedereen.

Favoriete activiteiten

Ik ben gek op dagjes weg. Van winkelen, een museum/bezienswaardigheid bezoeken, in de zon op een terras met een drankje tot lekker relaxen op een handdoek op het strand met een goed boek.

Favoriete National Park
Bryce Canyon lijkt mij prachtig! De verschillende kleuren en vormen. Geweldig om hier met een gids te wandelen of de bus te nemen die je de mooiste uitkijkpunten laat zien. Staat op mijn bucketlist.

Favoriete strand
Ik heb niet echt een favoriet strand. Zolang er zon en zand is ben ik tevreden. Je kunt mij dan gerust de hele dag op het strand zien met een goed boek en een drankje.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring