De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Top 5 natuurparken in West Canada

Dat West Canada beschikt over prachtige natuur is algemeen bekend. Tijdens je reis naar West Canada zal je ook veel prachtige natuur tegenkomen. Het is dan ook lastig om tijdens het plannen van je reis te bepalen welke parken je aan moet doen. Hierin moeten namelijk vaak keuzes gemaakt worden omdat het niet mogelijk is om alle parken in een reis te bezoeken. Doets Reizen heeft daarom voor jou onze favorieten op een rijtje gezet, deze mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw reis door West Canada.

1. Banff National Park

Banff National Park is toch wel het meest bekende nationale park van Canada. Dit is ook niet voor niets. Dit nationale park draait volledig om de prachtige meren die hier gelegen zijn. Deze meren zijn zo turkoois blauw dat het haast niet te geloven is. Deze bijzondere meren zijn dan ook nog eens gelegen tussen het prachtige Rocky Mountain gebergte wat voor nog een dimensie zorgt omdat er vaak nog sneeuw op de ruige pieken gelegen is. Denk bijvoorbeeld aan Lake Louise of Lake Minnewanka of Moraine Lake, al deze prachtige meren zijn gelegen in Banff National Park. Huur een bootje of kano en ga lekker het water op, een echte Canadese ervaring. Tip van Doets Reizen, bezoek ook het aangrenzende Yoho National Park waar nog veel meer mooie meren gelegen zijn. 

Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

2. Jasper National Park

Hoewel Banff National Park het meest bekende nationale park is, is Jasper National Park het grootste nationale park van de Canadese Rockies. In dit nationale park vindt je ook prachtige meren en scherpe bergpieken. Deze meren zijn ten opzichte van de meren in Banff echter niet turkoois blauw maar smaragd groen. Dit zorgt voor een hele andere beleving maar absoluut niet minder mooi. Het is aan te raden om met de Jasper Skytram naar de top van Whistlers Mountain te gaan. Het bijzondere aan dit plateau is dat je hier bovenop de berg prachtige wandelingen kan maken over de wandelpaden die zijn uitgezet. Doordat je hoog boven de meren loopt heb je gelijk een wonderschoon uitzicht over de meren die in de vallei gelegen zijn. Dit is dan ook een must do als je Jasper National Park aan doet tijdens je reis. 

Valley of Five Lakes - Jasper National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

3. Pacific Rim National Park

Een National Park die je misschien niet gelijk in gedachten hebt in West Canada is Pacific Rim National Park gelegen op Vancouver Island. Dit bijzondere nationale park bestaat volledig uit een gematigd regenwoud en zeer ruige kusten. Het is dan ook de plaats om walvissen te gaan spotten of beren die langs de kust zich laten zien omdat ze aan het jagen zijn op vis of schelpdieren. In het National Park zijn er veel wandelmogelijkheden die zijn ontstaan doordat er door het hele park vlonders aangelegd zijn. Je loopt door het gematigd regenwoud en waant je gelijk in een geheel andere wereld. De bomen zijn voorzien van een dikke laag groene mos en dit zorgt voor een mysterieuze sfeer. Als je door het regenwoud gelopen hebt kom je vervolgens uit op een verlaten strand waar je de golven op de ruige kust kapot ziet slaan. Zeg nou zelf klinkt dat niet heel aantrekkelijk? Voor de avonturiers onder ons is het ook dé locatie van Canada om te surfen. Er worden in de omgeving dan ook veel surflessen gegeven. 

Pacific Rim National Park - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

4. Wells Gray Provincial Park

Dit natuurpark wijkt af van de andere parken die we al hebben benoemd, dit aangezien dit park geen National Park maar een Provincial Park is. Hierdoor slaan veel mensen dit prachtige park over, wat absoluut zonde is. In bosrijke park vindt je vele watervallen die je zullen verbazen. Hier kun je komen door een korte wandeling vanaf de parkeerplaats te maken, echter kun je ook doormiddel van een excursie onder leiding van een gids een kanotocht, boottocht en wandeling de highlights van het park bezoeken. Dit is dan ook een absolute aanrader omdat je op plaatsen komt die je zelf nooit zou ontdekken. Tip, ga jij in het voorseizoen op reis en wil je graag beren spotten. Hiervoor is Wells Gray Provincial Park de uitgelezen plaats. Doordat het een bosrijk gebied is, is dit een perfect gebied voor beren om hun winterslaap te houden. In het voorseizoen komen de beren weer uit de winterslaap en zullen ze op zoek gaan naar voedsel. Dit zorgt er voor dat er in Wells Gray in het voorseizoen regelmatig beren op de weg worden gespot.

Wells Gray Provincial Park - British Columbia - Canada - Doets Reizen

5. Mount Revelstoke National Park

Dit nationale park is een relatief klein National Park voor Canadese begrippen. Doordat het park niet heel groot is, kun je dit park prima als tussenstop op een reisdag bezoeken. In het National Park vindt je veel besneeuwde bergpieken, kleine meertjes en alpenweides. Als je het park in mei of juni bezoekt staan deze alpenweides volledig in bloei en kun je genieten van een waar spektakel aan kleurige bloemen op de bergwand. Een mooie route door het park is de Meadows in the Sky Parkway, dit is een 26 kilometer lange route met allerlei prachtige uitzichtpunten waar je mooie stops kunt maken. Het is dan ook een hele leuke toevoeging aan de reis. 

Mount Revelstoke National - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen