De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Scandinavië

Wil jij op vakantie naar Scandinavië? Of wil jij weten waarom je op vakantie naar Scandinavië moet gaan? Dan ben je hier op het juiste adres. Of je nou kiest voor Zweden, Noorwegen, Finland of IJsland, allen beschikken ze over hun eigen karakteristieke kenmerken. Wat wel overeenkomt is dat je in al deze landen fantastische natuurgebieden vind, geniet van volledige rust en vrijheid en keuze hebt uit vele rondreis mogelijkheden. Een ding is in ieder geval zeker: van een vakantie naar Scandinavië zul je absoluut geen spijt krijgen! Lees hieronder meer informatie over de vele vakantiemogelijkheden in Scandinavië.

VAKANTIE NAAR ZWEDEN

Wie op vakantie naar Scandinavië wil, komt al snel bij Zweden terecht. Stockholm, de hoofdstad van Zweden, zit vol verrassingen en is het meest toeristische deel van Zweden. Vandaar dat Stockholm de ideale bestemming is voor een stedentrip, maar ook veel rondreizen hier beginnen of eindigen. Met een oppervlakte van meer dan 450.000 km2  is Zweden bijna 11x groter dan Nederland, maar niet qua aantal inwoners. Zweden is erg dunbevolkt en een ruime meerderheid van de bevolking woont in de stedelijke gebieden. Om deze reden beschikt Zweden over veel plaatsen waar je altijd het gevoel hebt van rust en vrijheid. Hier kun je uren wandelen, zonder ook maar iemand tegen het lijf te lopen! Dit is zowel in het noorden als het westen van Zweden het geval. Hier vind je gigantische bossen, rustgevende natuurgebieden en indrukwekkende kustlijnen. Rijd een indrukwekkende route met een huurauto of reis in alle comfort per trein naar bijzondere locaties met unieke accommodaties.

Treehotel in Zweden - Vakantie Zweden - Doets Reizen

VAKANTIE NAAR NOORWEGEN

Net zoals Zweden is Noorwegen ook erg dunbevolkt, waardoor je ook hier geniet van rustgevende bestemmingen. Tijdens een rondreis door Noorwegen heb je alle tijd om de vele glinsterende fjorden en omliggende steden te ontdekken. Dit kan zowel met de huurauto of per trein. Noorwegen beschikt over fantastische ‘scenic routes’, die jou langs de meest adembenemende natuurgebieden met watervallen, bossen, bergen en gletsjers brengt. Maak onvergetelijke wandelingen door de natuur en maak kennis met de traditionele Noorse cultuur en Scandinavische keuken. Bij Doets Reizen kun je tevens profiteren van onze combinatiereizen, waarmee je jouw vakantie naar Scandinavië helemaal compleet maakt. Bij deze combinatiereizen bezoek je niet alleen Noorwegen, maar ook Zweden in één vakantie! Geschikt voor reizigers die alleen zijn, met hun partner willen reizen of met de hele familie op pad willen.  

VAKANTIE NAAR FINLAND

Ondanks dat het reisaanbod naar Finland iets beperkter is, doet een vakantie naar Finland zeker niet onder aan een vakantie naar Zweden, Noorwegen of IJsland. Finland wordt ook wel het land van duizend meren genoemd, terwijl er in werkelijkheid zelfs duizenden zijn. Het land is erg dicht bebost en beschikt over unieke flora en fauna. Dit blijkt o.a. uit de vele bijzondere wilde dieren die je in Finland tegen kan komen. Denk bijvoorbeeld aan beren, lynxen, wolven, maar ook elanden en rendieren. Maak prachtige wandelingen op zoek naar goud in de natuur of onderneem bijzondere outdoor-activiteiten en ontdek de omgeving per quad. Doordat Finland het enige Scandinavische land is dat gebruik maakt van de Euro, is dit land relatief gezien het goedkoopste Scandinavische land.

Turko - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland

VAKANTIE NAAR IJSLAND

Wat veel mensen niet weten is dat IJsland historisch en cultureel gezien ook onderdeel uitmaakt van Scandinavië. Dit wordt meteen duidelijk als je de Nationale vlaggen van deze landen met elkaar vergelijkt. IJsland is het meest afgelegen land van Europa. Het land beschikt over spectaculaire landschappen met schitterende vulkanen en ontzettend veel gletsjers, watervallen en geisers. Doets Reizen biedt diverse autovakanties aan, waarbij jij met een huurauto langs de vele hoogtepunten van het land reist. Ook is het mogelijk om een tussenstop in IJsland te maken, zodat jij een bezoek aan IJsland combineert met een vakantie in Canada of Amerika. Breng een bezoek aan Reykjavik en ontdek de bijzondere natuurverschijnselen langs de beroemde Golden Circle.

Gullfoss Waterval - Golden Circle - IJsland - Doets Reizen

TIPS VOOR EEN VAKANTIE NAAR SCANDINAVIË

Voor iedere vakantie naar Scandinavië geldt: geef jezelf volledig over aan de rustgevende natuur om je heen. De natuur in Scandinavië is onovertroffen en vind je zelden op andere bestemmingen terug. Daarnaast moet je, zeker in Noorwegen, Zweden en IJsland, de hoofdstad niet overslaan. In deze hoofdsteden beleef je letterlijk de historie en cultuur van het desbetreffende land. Bij Doets Reizen kun je jouw vakantie naar Scandinavië nog onvergetelijker maken door unieke accommodaties op de mooiste locaties aan jouw reis toe te voegen. Tot slot bieden de Scandinavische landen de beste locaties om het magische noorderlicht of de verbazingwekkende middernachtzon te beleven.

Icehotel 365 Lodge - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credit Visit Sweden

PERSOONLIJK REISADVIES EN MAATWERK

Of je nou kiest voor een autorondreis, stedentrip, zonvakantie of wintersport, in Scandinavië beleef je een rustige en zorgeloze vakantie. Dit komt mede door het persoonlijke advies en maatwerk dat de reisspecialisten bij Doets Reizen bieden. Wil je meer informatie over een van de bestemmingen? Of wil je liever iets naar eigen wens aanpassen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het creëren van jouw droomvakantie, die je de rest van je leven zal bijblijven.

Uitgelichte reizen