Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Niet alleen wordt Alabama al sinds 1973 bezongen met Sweet home Alabama, ook is het het decor van vele Oscarwinnende films zoals Forrest Gump, Green Book en de klassieker To kill a Mockingbird. Het is de staat waar de segregatie van zwart en blank diverse conflicten kende die de geschiedenisboeken in zijn gegaan zoals de weigering van Rosa Perks om na een werkdag achterin de bus te zitten en de protestmars van Selma naar de hoofdstad Montgomery.

Zo veel te doen!

De zuidgrens van Alabama ligt aan de golf van Mexico, in het noorden grenst de staat aan Tennessee. De zes interstates brengen je waar je wilt zijn: in het noorden ligt Cheaha Mountain het hoogste punt van de staat, waar je kunt hiken en kamperen. In het zuiden ligt het Gulf State Park, waar vissen, zwemmen, tennis en golf op het programma staan. En mis vooral de Botanical Gardens in Birmingham of het Talladega National Park niet.

Terug naar de stad

Naast de prachtige natuur die Alabama te bieden heeft, is er in de steden ook genoeg te doen. Zo ligt bij Mobile het slagschip de USS Alabama, dat tegenwoordig dienst doet als museum, kun je in Huntsville het US Space en Rocketcenter bezoeken en in de Montgomery Zoo diverse dieren zien.

Yellowhammer state

Alabama heeft twee bijnamen. De eerste is Yellowhammer state. De kleuren van de veren van deze specht deden denken aan de uniforms van soldaten ten tijde van de burgeroorlog. De tweede bijnaam is Cotton State: de katoenproductie heeft bijgedragen aan de economische groei van Alabama. Je kunt de staat zelf beleven met Doets Reizen. Of je voorkeur naar een rondreis, stedentrip, roadtrip of camperreis uitgaat, samen met jou stellen we je reis samen langs alle hoogtepunten van Sweet Alabama.

Bestemmingen in Alabama

Reis naar Alabama

Logo Doets Reizen Amerika

Alabama