Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Je hoort, voelt en ziet het zodra je voet zet in de staat. Muziek houdt van Tennessee en Tennessee houdt van muziek. Hoofdstad Nashville is hét country & westernparadijs van de wereld, met elke avond in ieder café geweldige optredens van de beste singer-songwriters en bandjes. Beale Street in Memphis is de geboorteplaats van de blues, waar iconen als Johnny Cash, Elvis Presley, Roy Orbison en B.B. King hun eerste optredens gaven. Zing je gezellig een nummertje mee?

Baan je een weg door een mysterieuze, blauwe waas

Zijn je oren na al dat jailhouserocken toe aan een beetje rust, dan biedt Tennessee genoeg escapes. De staat heeft veel natuurschoon, waaronder de Appalachen aan de oostkant. Deze oeroude, wildbegroeide bergen staan ook wel bekend als Great Smoky Mountains National Park. De ronde bergen, diepe valleien, trotse bergkammen en kleurrijke bossen in dit gebied worden constant bedekt door een blauwe, nevelachtige waas, vandaar het woord ‘smoky’ in de naam. Het geeft een extra dimensie aan dit mysterieuze, ongerepte park waarin meer dan 4000 plantensoorten, 130 verschillende boomsoorten, 65 soorten zoogdieren, 230 vogelsoorten en tientallen soorten reptielen leven. Het park behoort daarmee tot een van de meest gevarieerde ecosystemen ter wereld!

Kun je nog een portie kitsch gebruiken? Ga naar Dollywood!

Een van de andere grote trekpleisters in Tennessee is Graceland, het landhuis dat Elvis in 1957 kocht. Op Het Witte Huis in Washington na is dit sinds de opening in 1982 het meest bezochte huis van Amerika. Voor veel mensen is een bezoek een emotionele ervaring, omdat je niet dichterbij Elvis kunt komen dan hier. Je ziet z’n indrukwekkende autocollectie, kostuums, filmmemorabilia en z’n privéjet. Maar ook als Elvis je gestolen kan worden, is Memphis een prettige stad om vakantie te vieren. Maak een mooie tocht langs de rivier richting New Orleans, ga op ontdekkingstocht in een van de natuurlijke grotten en bezoek de historische monumenten die refereren aan de Burgeroorlog. Kun je nog een portie kitsch gebruiken? Ga dan naar Dollywood in Pigeon Forge, het pretpark van countryheldin Dolly Parton.

Het hele jaar door wordt er op straat muziek gemaakt

Het klimaat van Tennessee is subtropisch en vochtig. De zomermaanden zijn warm met zo’n 35 graden Celsius als gemiddelde dagtemperatuur. Regelmatig valt er een verkoelend buitje, die meestal met enthousiasme worden onthaald. De winters zijn mild en zacht, waardoor er in Memphis en Nashville eigenlijk het hele jaar door op straat muziek gemaakt kan worden. In de bergachtige gebieden is het altijd een paar graden koeler. Verder dan nachtvorst komt het eigenlijk nooit.

Things to do in Tennessee

  • Natchez Trace Parkway: Oorspronkelijk een pad dat werd gebruikt door bizons, indianen en pioniers, nu een prachtige route voor een roadtrip door het zuiden van Amerika. Hij begint in Nashville en voert je via historische gebieden naar Natchez, Mississippi.
  • Country Music Hall Of Fame & Museum: Het bekendste museum van Nashville, waar je te weten komt hoe de stad de countryhotspot van de wereld is geworden, welke muzikanten er vandaan komen en hoe zij klinken.
  • Ryman Auditorium: Dit auditorium in Nashville staat bekend als The Mother Church of Country Music. Onder meer Dolly Parton, Neil Young en Simon & Garfunkel traden hier op, maar je kunt hier ook regelmatig moderne bands als Coldplay en Mumford and Sons zien.
  • Beale Street: Het absolute middelpunt van blues, soul, rock en alle andere genres die in Memphis worden beoefend vind je hier, in Beale Street. Er spelen bandjes in cafeetjes, maar ook gewoon op straat. De sfeer is altijd gezellig en gemoedelijk.
  • Cades Cove: In de Great Smoky Mountains lopen een heleboel zwarte beren rond, maar je loopt ze liever niet tegen het lijf tijdens een wandeling. De grootste kans om ze veilig te zien, is vanuit de auto bij de Cades Cove Loop, rondom de Cades Cove-vallei.

Reizen naar Tennessee

Logo Doets Reizen Amerika

Tennessee