Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Fairbanks is een overnachtingslocatie tijdens een autovakantie in Alaska. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals een radarboot en Pioneer Park. Vanuit Fairbanks kun je het noorden van Alaska bezoeken. Doets Reizen biedt verschillende dagexcursies aan, waarbij je tot ver boven de Poolcirkel komt. Highlights zijn de Dalton Highway, een uitgestrekte toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

Noorderlicht in Fairbanks

Het mysterieuze noorderlicht is vooral in de wintermaanden veelvuldig te zien. Vooral in de omgeving van Fairbanks maak je eerder in het seizoen al kans dit prachtige verschijnsel mee te maken. Grote kans dat jij tijdens je rondreis door Alaska in Fairbanks het noorderlicht eind augustus/begin september al kunt spotten. Vraag bij de receptie van je accommodatie naar de kans.

Downtown Fairbanks

Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities.

Natuur bij Fairbanks

Er komen ongeveer 400 soorten bloemen voor in Alaska. Het straatbeeld in de meeste stadjes is zeer gekleurd, door de tuinen die vol met bloemen staan en de hanging baskets, die aan lantaarnpalen hangen. Op de toendra groeien veel mossen en bessen, zoals de bekende blue berry. Bij de toendra groeit ook het zogenaamde Taiga Forest. Dit zijn bomen van honderden jaren oud, die door het zeer korte groeiseizoen maar twee meter hoog zijn. Dit komt door de permafrost die boven Fairbanks maar 30 centimeter onder het oppervlak zit. In de zomer ontdooit daardoor alleen het bovenste laagje grond, de rest is permanent bevroren.

Op naar het noorden van Alaska

Vanuit Fairbanks is het mogelijk om naar de poolcirkel te vliegen waar je landt op een baan midden in de wildernis. Je kijkt uit over de typische toendra landschappen van Alaska. Om een tour naar het noorden van Alaska helemaal compleet te maken kun je ervoor kiezen om tijdens de tour te stoppen in Coldfoot. Eenmaal aangekomen in Barrow zal een lokale gids je circa 2 uur meenemen tijdens een tour door het dorpje. Hier maak je kennis met Alaska's Inupiat Eskimos. Ook kan je de Arctic Ocean aanraken! Dit is de manier om ver boven de poolcircel te komen. 

Onze topbestemming

Reizen naar Fairbanks

Logo Doets Reizen Amerika

Fairbanks