De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Juneau (30.000 inwoners) is de hoofdstad van Alaska. Er hangt er nog een echte frontiersfeer. Bezienswaardigheden in Juneau zijn onder andere de State Capitol, het Alaska State Museum met interessante exposities over Eskimo’s en indianen, de St. Nicolas Russian Orthodox Church, het Marine Park (gelegen aan het water) en de Mendenhall Gletsjer, die net buiten de stad ligt. Vanuit Juneau kunt u een vliegexcursie of meerdaagse trips maken naar het mooie Glacier Bay National Park en Tongass National Forest.

Glacier Bay National Park bezoeken vanuit Juneau

Het Glacier Bay NP is per boot, kajak of vliegtuig vanuit Juneau te bereiken. Deze schitterende baai is volledig omzoomd door zestien actieve gletsjers, waarvan grote brokstukken ijs met oorverdovend lawaai in de baai terechtkomen. Het ijsfront van de gletsjers wordt continu door het zeewater ondermijnd. Nergens ter wereld hebben de gletsjers zich in zo’n hoog tempo teruggetrokken (wel 8 kilometer in 100 jaar). In Glacier Bay leven ook bultrugwalvissen, die zich met wat geluk laten zien. Deze walvis kan een lengte van 15 meter en een gewicht van meer dan 45 ton bereiken. Vanuit Juneau kun je meerdaagse trips naar de baai maken.

Het Tongass National Forest bij Juneau

Dit bos is het grootste nationale bos van de VS (69.000 km2, of 1,75 x de oppervlakte van Nederland) en strekt zich vanuit Juneau naar het zuiden uit. Het is werkelijk een groen paradijs met diepe fjorden, ongerepte eilanden, rotsachtige bergen tot zo’n 3.000 meter hoog en regenbossen die nog nauwelijks door mensen betreden zijn.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Juneau gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Juneau