De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Op slechts 5 km van Canyon de Chelly National Monument ligt het plaatsje Chinle. Een perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan deze onontdekte parel in Arizona. Al jaren lang een heilige plaats waar oude en moderne gebruiken hand en hand gaan.

De Canyon de Chelly
Arizona staat bekend om haar prachtige en bekende natuurparken. Maar er zijn ook onontdekte pareltjes te vinden! De Navajo's noemen de Canyon de Chelly van Chinle, "Tseyi", letterlijk vertaald "in de rots". Dit nationaal monument is miljoenen jaren geleden gevormd door de krachten van het water en de druk van het land. Het creëerden meters hoge zandstenen muren. Het meest opvallende kenmerk is een torenhoge vingerachtige monoliet die bekend staat als Spider Rock en die uit de canyonbodem omhoog komt.

Ga op pad met de Navajo's
De vallei wordt al meer dan 5.000 jaar bewoond door de Navajo's en nog steeds leeft de moderne Navajo's van de rijke grond. De grotendeels onveranderde canyon bevat goed bewaarde ruïnes en schilderachtige vergezichten. Ga samen met de gids op pad en ontdek de prachtige verborgen parels van de canyon en kom op plekken waar je zelf niet snel zult komen. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Chinle gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Chinle