Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Barstow is een stad in San Bernardino County, Californië, die zich bevindt in het zuidelijke deel van de Mojave-woestijn. Deze schilderachtige stad heeft een rijke geschiedenis en biedt bezoekers een fascinerende mix van cultuur, natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden.

Geschiedenis van Barstow

De geschiedenis van Barstow is diep geworteld in het tijdperk van het Amerikaanse westen. Oorspronkelijk bewoond door inheemse stammen, werd het later een belangrijke stopplaats voor pioniers, ontdekkingsreizigers en goudzoekers tijdens de Californische goldrush in de 19e eeuw. De stad werd officieel gesticht in 1886 met de komst van de spoorwegen.

Route 66

Een van de meest iconische kenmerken van Barstow is de historische Route 66, die door de stad loopt. Dit deel van de legendarische "Main Street of America" herbergt tal van nostalgische diners, motels en retro-locaties die een stap terug in de tijd bieden naar de gloriejaren van het Amerikaanse wegverkeer.

Bezienswaardigheden

Barstow biedt een scala aan attracties, waaronder het Mojave River Valley Museum, waar bezoekers de geschiedenis van de regio kunnen ontdekken, en het Western America Railroad Museum, dat een indrukwekkende verzameling van historische locomotieven en spoorwegmemorabilia huisvest. Het Desert Discovery Center is ook een must-visit voor diegenen die meer willen weten over de unieke flora en fauna van de Mojave-woestijn.

Natuurlijke Schoonheid

De omgeving van Barstow wordt gekenmerkt door dramatische landschappen, met inbegrip van de nabijgelegen Rainbow Basin Natural Area en Calico Ghost Town, een goed bewaard gebleven mijnstad uit de 19e eeuw. De woestijnomgeving biedt mogelijkheden voor wandelen, off-road avonturen en sterrenkijken.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Barstow gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Barstow