Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

​Cambria ligt midden tussen twee grote steden van Californië, 240 mijl van zowel Los Angeles als San Francisco langs de schilderachtige Highway 1.
De plaats is een uitval plaats voor een roadtrip langs de Highway 1, met verschillende bezienswaardigheden onderweg.
Cambria heeft veel te bieden aan bezoekers, waaronder geweldige winkels, stranden, landschappen, recreatieve activiteiten en uitstekende eetgelegenheden. Het ligt ook op zeer korte rijafstand van het populaire Hearst Castle en de olifantenrobbenkolonie bij San Simeon.

Bezienswaardigheden

Cambria ligt aan een van de mooiste stukjes kust van Amerika, de 'Big Sur'. Big Sur (of beter gezegd misschien, het deel van Highway 1 dat als Big Sur bekend is) is vaak decor voor films en televisieseries. Niet verwonderlijk, de natuur is ruw en hoog met indrukwekkende rotsformaties. De golven die zich witschuimend te pletter slaan tegen de kliffen zijn imponerend. Maar ook diepe kloven met pijnbomen en uitnodigende stranden. 
Vanwege de mist die vaak in de ochtenden langs de kust hangt raden wij je aan om de kustroute tussen San Francisco en Los Angeles met 2 overnachtingen te plannen. Zodat je in de loop van de ochtend kunt gaan rijden en daardoor kunt genieten van de prachtige uitzichten, zonder mist. 
Overnacht je in Cambria, bezoek dan een van onderstaande bezienswaardigheden:

Julia Pfeiffer Burns State Park                                                         

Dit park is vernoemd naar een legendarische pionierster. Het gebied strekt zich vanaf Big Sur uit tot diep in het tot duizend meter hoogte reikende bergland. Door het park lopen idyllische trails, langs denderende watervallen, sequoiabossen en dicht struikgewas (high chaparral).

Buitengewoon populair zijn McWay Cove en Saddle Rock. Bij de entree is een restaurant en een souvenirwinkel. De paden in dit park kunnen behoorlijk steil zijn.

Ragged Point                                                                             

Langs de kust van Big Sur zie je hoogtepunt na hoogtepunt. Precies op het punt waarop je richting Hearst Castle het gebied verlaat, komt je nog langs een majestueus ‘toetje’: Ragged Point. Door sommigen wordt het gezien als het mooiste uitzichtpunt van de hele kust. Strek nog even de benen en drink op het terras van Ragged Point Inn een kop koffie en muffin.                                                                                                                                  

Hearst Castle                                                                          

Je bent niet in Parijs geweest, als je niet in het Louvre bent geweest. Hetzelfde geldt voor de Californische kust en het Hearst Castle. Een fascinerend, maar nogal bizar bouwwerk.

Hearst Castle State Historical Monument ligt op vier uurtjes rijden van San Francisco. Het landgoed in San Simeon werd door de schatrijke krantenmagnaat William Randolph Hearst gebouwd als zomerverblijf voor zijn familie. In het extravagante landhuis met marmeren zalen, hangt en staat een prachtige collectie Europese religieuze kunst. Buiten vind je de sprookjesachtige tuinen met grote waterpartijen en zwembaden. Na de dood van Hearst werd het landgoed aan de staat Californië geschonken.

Toen Hearst in 1951 stierf, was het huis na 28 jaar bouwen in zijn ogen nog steeds niet af. Maar daar is niets van te merken. Het 40.000 hectare grote landgoed wordt door gasten ook wel ‘Never-never-land’ genoemd. Want ‘Never seen such a place before, never see such a place again’.

Er worden dagelijks verschillende rondleidingen georganiseerd. De auto kun je op het parkeerterrein achterlaten en vervolgens word je met een busje bij het landgoed gebracht. De rit duurt ongeveer een kwartier. 

Point Piedras Blancas                                                           

Vlakbij Hearst Castle, bij Point Piedras Blancas, ligt bijna altijd een kolonie zeeolifanten op het strand. Je kunt deze dieren tot op een paar meter afstand benaderen en fotograferen. Maar let op: ze storen is strafbaar. Als je merkt dat de dieren weg schuifelen, ben je dus te dichtbij gekomen. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Cambria gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Cambria