Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Tussen Carmel en Monterey, ligt op het meest noordelijke puntje van het schiereiland de Pacific Grove met de prachtige scenic drive 17-Mile Drive. Je rijdt door beeldschone natuur, langs wereldberoemde, prachtige golfbanen, schitterende, door de 'rich and famous' bewoonde villa's en plekken waar pelikanen, eekhoorns, zeeleeuwen en zeeotters kind aan huis zijn. Denk aan Seal Rock en Bird Rock. Natuurlijk mag je de Lone Cypress niet overslaan. Deze boom staat op een rots met daartegenaan de grote schuimende golven. Langs deze route vind je het super-de-luxe golfresort Pebble Beach Golf Links. De stulpjes die er staan zijn onbetaalbaar en worden uitsluitend bewoond door filmsterren of topgolfers. Ben jij een fanatiek golfer? Een rondje op Pebble Beach mag je dan zeker niet overslaan!

Niet te missen stukje natuur langs de Highway 1

De 17-Mile Drive is een 17-mijl lange prachtige lus langs de ruige kustlijn met vijf ingangen, waaronder een aan de California State Route 1 en een bij Pacific Grove bij Sunset Drive. Vanuit de Sunset Drive / Pacific Grove toegang, loopt de weg het binnenland in langs Spanish Bay. Eerst langs de stranden en vervolgens tot in de heuvels aan de kust met schitterende uitzichtpunten. De route wijst zich vanzelf en bevat frequente stopplaatsen langs de route. Als je in een keer doorrijdt duurt het ongeveer 20 minuten om Carmel te bereiken. 

17 verschillende uitzichtpunten 

De uitkijkpunten maken het mogelijk om te stoppen en om mooie foto’s te maken. Of je stapt uit de auto en maakt een mooie wandeling langs de oceaan of tussen de bomen. Bezoekers ontvangen een routekaart die wijst op enkele schilderachtige plekjes. Langs de 17-MIle Drive zijn 17 verschillende uitzichtpunten aangelegd, de een nog mooier als de ander. De meeste bekende stoppunten zijn onder andere Bird Rock waar je een grote hoeveelheid vogels maar ook otters en zeehonden kunt spotten, een andere bekende highlight is The Lone Cypress. Dit is een grote rotspartij in het water waar op de top van de rotsen een cypress boom te vinden is. Deze staat heel eenzaam op de rotspartij in de oceaan waardoor het een prachtige gezicht is. De 17-Mile Drive is dan ook een absolute aanrader. Houdt wel rekening met het weer als je deze scenic route gaat rijden. Het kan namelijk zo zijn dat er een dikke mistlaag bij de kust hangt. Wacht dan tot de mist is opgetrokken om te kunnen genieten van de vele vergezichten. 

Reizen in de buurt van 17-Mile Drive

Logo Doets Reizen Amerika

17-Mile Drive