De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Ontdek Colorado Springs! Er zijn zoveel dingen te doen in de nabije omgeving van deze bestemming, dat je ongetwijfeld tijd tekort zult komen tijdens jouw rondreis door Colorado en je verblijf in Colorado Springs. Geniet van een prachtig natuurlandschap, eindeloze blauwe luchten en de buitenactiviteiten.

Geschiedenis van Colorado Springs 

In 1858 werd ten westen van Colorado Springs, aan de trail over de Ute Pass en bij een aantal natuurlijke bronnen, Colorado City gesticht. Dit was voornamelijk een bevoorradingspost voor de goudmijnen die dieper in de bergen lagen. Als tegenpool van het ruige Colorado City werd in 1870 Colorado Springs gesticht. Ook Colorado Springs werd vanaf het begin drooggelegd. Pas in 1933 kwam hier een einde aan. Qua aanleg ontwikkelde Colorado Springs zich als een keurige, ‘geplande’ plaats met rechte lanen en parken. 

Bijzonder overnachten in Colorado Springs

Colorado Springs herbergt twee bijzondere hotels het Broadmoor Hotel en Cloud Camp Broadmoor. Vooral Cloud Camp Broadmoor is uniek, deze historische lodge ligt namelijk hoog in de bergen boven Colorado Springs.

Bezienswaardigheden in en nabij Colorado Springs

Er zijn in Colorado Springs diverse excursies mogelijk waarbij je een tour doet langs verschillende brouwerijen in de stad. Wandelen en mountainbiken in Cheyenne Mountain State Park behoren uiteraard ook tot de activiteiten die in en rondom Colorado Springs plaats vinden. Hier is ook de Cheyenne Mountain Zoo gevestigd. Ook in de omgeving van de stad bevinden zich een aantal grote bezienswaardigheden een hiervan is het bekende Garden of the Gods. Garden of the Gods ligt ten westen van Colorado Springs en is een prachtige kloof met rode zandsteenformaties.

Pikes Peak

Het landschap ten westen van Colorado Springs wordt gedomineerd door de 4.250 meter hoge Pikes Peak. Sinds 1916 loopt de Pikes Peak Highway naar de top van de berg. Het wegdek is gedeeltelijk onverhard, maar toch goed berijdbaar. Bovenop de top is een cafetaria en een souvenirwinkel. Neem vooral warme kleding mee, want het kan er erg koud zijn op grote hoogte. Tussen half april en begin december is het mogelijk met de Pike’s Peak Cog Railway een treintour te maken naar het hoogste station van de Verenigde Staten. Tijdens deze tocht kun je genieten van magnifieke vergezichten.

Rodeo in Colorado Springs

In de zomermaanden worden er in Colorado Springs ook Rodeo wedstrijden georganiseerd. Dit is uniek om mee te maken en onderdeel van de Western cultuur die in dit gebied nog altijd heerst. Meer te weten komen over deze Western cultuur kan in de Pro Rodeo Hall of Fame.

Musea in Colorado Springs

Colorado Springs heeft een groot aantal verrassende musea, zoals het Colorado Springs Pioneer Museum, Dr. Lester Williams Fire Museum, The Michael Garman Museum & Gallery, Ghost Town Museum, National Museum of World War II Aviation, Rocky Mountain Motorcycle Museum, John May Museum Center, American Numismatic Association Money Museum en het Western Museum of Mining & Industry. Maar ook het U.S Olympic & Paralympic Museum is een echte aanrader.

Air Force Academy

Aan de noordkant van Colorado Springs kun je een bezoek brengen aan de Air Force Academy. Dit is een bijzonder architectonisch gebouwencomplex. Er is een self guided tour over het mooie terrein te maken. Dagelijks is er om 11.00 uur ‘s morgens een bijzonder schouwspel te zien als 4.000 cadetten naar de eetzaal marcheren. De Acadamy heeft een klein museum over het instituut en de cadetten, en er is de Cadet Chapel, die zeker de moeite van het bezichtigen waard is.

Onze topbestemming

Reizen naar Colorado Springs

Logo Doets Reizen Amerika

Colorado Springs