Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Garden of the Gods

9 Actueel reisaanbod

Één van de absolute hoogtepunten in de buurt van Colorado Springs is de Garden of the Gods. Je vindt hier een scala aan prachtige en tevens bizarre rode zandsteenformaties, waarvan enkele formaties ook kenmerkende namen dragen, zoals “Kissing Camels” en “Balanced Rock”.

Wandelen in Garden of the Gods

Garden of the Gods biedt diverse prachtige wandelmogelijkheden, zoals de Ridge Trail of de Perkins Central Garden Trail, waarbij je dichtbij de bijzondere zandsteenformaties kunt komen. Deze formaties zijn soms wel 180 meter hoog. Dit bijzondere natuurverschijnsel ligt in een alpenlandschap met dikke naaldbossen. Wat het wandelen tijdens jouw vakantie in Colorado Springs extra bijzonder maakt.

Andere activiteiten in Garden of the Gods

Naast het maken van mooie wandelingen is het in Garden of the Gods ook mogelijk om een jeeptour te ondernemen, het park te bezoeken per mountainbike of elektrische fiets en kan je onder begeleidding van een ervaren gids bergbeklimmen.

Meer informatie over Garden of the Gods

Bezoek ook zeker het Garden of the Gods Visitor and Nature Center, waar de indrukwekkende geologische, ecologische en culturele geschiedenis van het park tot leven komt door middel van interactieve exposities. Via een korte film krijg je alvast een voorproefje van de schitterende natuur van de Garden of the Gods. Ook is bij Garden of the Gods een trading post te bezichtigen, deze werd al begin 1900 in gebruik genomen.

Manitou Springs 

Vrijwel grenzend aan de Garden of the Gods ligt het fraaie plaatsje Manitou Springs. Manitou Springs is gebouwd rond acht heilzame bronnen. De oorspronkelijke bevolking maakte hier ook al gebruik van. Nu is het een trendy resort met een mooi historisch centrum. Vanuit Manitou Springs gaat er een tandradbaan naar de top van Pikes Peak. 

Reizen in de buurt van Garden of the Gods

Logo Doets Reizen Amerika

Garden of the Gods