Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Silverton is gelegen in Colorado, op zo’n 3.000 meter hoogte. Het is een voormalig zilvermijn stadje. Silverton is verbonden met Durango door middel van de Durango en Silverton Narrow Gauge Railroad. Verder biedt Silverton leuke winkels, boetieks en restaurants.

Geschiedenis van Silverton

In 1880 kwam er een eerste geïsoleerde mijn en vervolgens werd er een eeuw lang vooral zilver, maar ook goud, lood, zink en koper, gedolven. Tussen 1880 en 1910 stond Silverton bekend om schietpartijen en prostitutie. Er werd ook dag en nacht gedronken. Volgens de overlevering komt de naam van het plaatsje van een mijnwerker die gezegd zou hebben ‘we may not have found any gold here, but silver by the ton’. Maar het kan ook zijn dat de W uit Silvertown in de loop der tijd is weggevallen.

Bezienswaardigheden in Silverton

Na een rijke geschiedenis moet Silverton het nu vooral van toeristen hebben, die meestal met de oude trein aankomen vanuit Durango. Dit is de bekende Durango – Silverton Narrow Gauge Railroad. Er zijn twee mooie historische straten. In deze historisch straten vind je ook de leuke winkeltjes, boetieks en restaurants. Door deze historische straten is geheel Silverton uitgeroepen tot National Historic Landmark.

Christ of the Mine Shrine

Hoog in de bergen staat sinds 1959 de Christ of the Mine Shrine, een ‘Rio-achtig’ Christusbeeld, dat is opgedragen aan de mijnwerkers van Silverton. Er worden ook wonderen aan toegeschreven, onder andere dat er geen mijnwerker aanwezig was toen er een mijnexplosie plaatsvond, dat gebeurde overigens in de nacht van zaterdag op zondag.

Red Mountain Pass

De route van Silverton naar Ouray gaat over de 3.300 hoge Red Mountain Pass. Dat is een werkelijk schitterende weg, waarlangs nog een aantal mijnen ligt. Hier vind je zowel gesloten mijnen, als mijn die nog in gebruik zijn. De weg is al in 1880 als eerste scenic highway in de Verenigde Staten aangelegd als een tolweg en wordt de Million Dollar Highway genoemd, omdat het plaveisel erg veel gouderts bevat. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Silverton gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Silverton