De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Alleen de naam al klinkt avontuurlijk: Durango. Dat avontuurlijke imago is vooral te danken aan het feit dat deze plaats in het zuidwesten van Colorado wordt omgeven door een afwisselend en ruig natuurlandschap, variërend van de rode zandstenen kliffen van de Animas River Valley tot de bergpieken van de San Juan Mountains.

Ligging en ontstaan van Durango

Durango ligt op een hoogte van bijna 2.000 meter en werd rond 1880 gesticht tijdens het aanleggen van de railroad. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde de stad zich voornamelijk als bevoorradingscentrum voor omliggende mijnen en als plek waar ijzererts werd verwerkt. Vanaf 1900, toen de zilvervondsten terugliepen, werd Durango een slaperig landbouwstadje. Rond 1950 kwam het toerisme op gang dankzij de introductie van outdoor activiteiten en werd het een bekend skigebied. Ook de historische spoorlijn Durango-Silverton Narrow Gauge Railroad zorgde voor meer toeristen. Dit is een unieke tocht die je echt gemaakt moet hebben.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Durango

Durango vormt een ideale uitvalsbasis voor het ondernemen van talloze outdoor activiteiten, waaronder skiën, wandelen en mountainbiken. In het prachtige, historische centrum van Durango smelt het oude Westen samen met het hedendaagse Zuidwesten. Hier vind je uitstekende restaurants, sfeervolle brouwlokalen, artgalleries, musea en leuke winkels. De prachtige Victoriaanse panden sieren het straatbeeld. Durango is een prima uitvalsbasis om het nabijgelegen Mesa Verde Nationaal Park te bezoeken.

Historische hotels in Durango

Durango heeft een aantal historische hotels: Hotel General Palmer en Hotel Strater, beiden gebouwd rond 1885. De laatste heeft ook de Diamond Belle Saloon, nog helemaal in de sfeer uit die tijd. Zelfs inclusief honkytonk piano en minuscuul geklede belles. Er wordt gezegd dat Hotel Strater een van ’s werelds grootste collecties antieke meubelen heeft. Het hotel heeft ook tal van beroemdheden te gast gehad, waaronder president John F. Kennedy, maar ook de beruchte outlaw Butch Cassidy.

Musea in Durango

Heb je nog tijd over tijdens jouw vakantie in Colorado, bezoek dan bijvoorbeeld het Durango Elks Lodge Museum, Animas Museum, Fish Hatchery and Wildlife Museum, Roundhouse Museum of het Southern Ute Cultural Center & Museum.

Overige bezienswaardigheden in Durango en directe omgeving

  • Durango Botanic Gardens
  • Durango Farmers Market
  • Wolfwood Refuge
  • Canyons of the Ancients National Monument 

Reis naar Durango

Logo Doets Reizen Amerika

Durango