Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De staat Delaware is de op een na kleinste staat van Amerika en ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten. Ten onrechte is Delaware niet echt bekend als toeristische trekpleister maar de staat heeft alle ingrediënten voor een complete vakantie: stad, strand en natuur! En, het oudste huis van Delaware staat in New Castle en was gebouwd voor een Nederlandse migrantenfamilie; het heet, hoe verrassend: The Dutch House. Tegenwoordig is het een museum waar je een stukje Nederlandse geschiedenis in Amerika terug kunt zien.

De staat Delaware is de op één na kleinste staat van Amerika en ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten. Ten onrechte is Delaware niet echt bekend als toeristische trekpleister, want de staat heeft alle ingrediënten voor een complete vakantie: stad, strand en natuur! En, het oudste huis van Delaware staat in New Castle en was gebouwd voor een Nederlandse migrantenfamilie; het heet, hoe verrassend: The Dutch House. Tegenwoordig is het een museum waar je een stukje Nederlandse geschiedenis in Amerika terug kunt zien. 

Strand strand en strand!

Rehoboth beach, Bethany beach, Dewey Beach, Lewes of Fenwick Island: elk strand heeft zijn eigen charme, magie en energie. Rehoboth beach heeft een promonade met winkels en restaurants, Bethany beach is groot en geschikt voor families en op Fenwick Island State Park kun je de hele dag zwemmen, vissen, surfen en nog veel meer. Voor de actievelingen is er in het Viking Amusements en Thunder Lagoon Water Park ook van alles te ondernemen. Vergeet vooral de zonnebrand niet!

Bruisend stadsleven

De staat mag klein zijn, in de steden is het stadsleven groots. Wilmington staat bekend om haar vele musea zoal het Delaware Art Museum en het Museum of Natural History – het is de grooste stad van Delaware. Dover is de hoofdstad van de staat. In het Old State House leer je alles over de geschiedenis van de stad. Ook kun je de historische 18e eeuwse John Dickinson plantage bezoeken. In juni vindt in de Woodlands in Dover het jaarlijkse FireFly Festival plaats. In het verleden hebben onder andere Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Eminem dus vergeet vooral niet te kijken wie er op het programma staan!

Maar nu eerst: chill

In Brandywine Creek State Park kun je je hart ophalen aan outdoors activiteiten zoals hiken en mountainbiken. Camperen kan in Kellens Pond State Park waar je kunt varen en vissen in een serene omgeving. Kortom: Delaware biedt voldoende mogelijkheden voor een afwisselend verblijf. En of het nu een rondreis, stedentrip of strandvakantie wordt, bij Doets Reizen stellen we het precies zo samen zoals jij het wilt.

Bestemmingen in Delaware

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Delaware gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Delaware