De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Deze stad ligt aan de monding van de Apalachicola River en was tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog één van de belangrijkste exporthavens van katoen in het zuiden van de Verenigde Staten. Nu is het de belangrijkste stad van de staat op het gebied van de visserij, met in het bijzonder schaaldieren. Bijna negentig procent van de totale oestervangst in Florida is afkomstig uit Apalachicola.

Gastvrije havenstad

Deze havenstad is gelegen aan de monding van de rivier Apalachicola. Het is een gastvrije en warme plaats vol met gezellige plaatsen, vriendelijke inwoners en natuurlijk een rijke geschiedenis. De geschiedenis die hier terug te vinden is verwijst vooral naar het maritieme verleden wat deze havenstad heeft. Het is een kleine kustplaats die de thuisbasis is van vele vishuizen en garnalenvangst. 

Land of the friendly people

Spreek je een van de inwoners van Apalachicola dan zullen ze je vertellen dat je je begeeft in het land van de vriendelijke mensen. Zodra je het plaatsje doorloop of rijdt wordt ook gelijk duidelijk waarom deze plaats deze bijnaam heeft. Overal zie je gezellig winkeltjes, restaurantjes en wordt je begroet met een glimlach. Het is dan ook een plaats waar veel toeristen zich gelijk thuis voelen.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Apalachicola gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Apalachicola