De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Marianna is gesticht in 1827 en er staan nog prachtige huizen uit die tijd. Je bereikt de stad via de mooie Apalachee Savannahs Scenic Byway. Direct ten noorden van Marianna ligt het Florida Caverns State Park. De grotten in dit staatspark zijn tijdens rondleidingen te bezoeken. Voor een bezichtiging van de onderwatergrotten bij Blue Springs moet je gaan duiken.

Geschiedenis van Marianna

In dit prachtige plaatsje dat gelegen is aan de Chipola River kan je genieten van de rijke geschiedenis. Deze plaats is in 1827 opgericht door Robert Beveride. Marianna was ooit het centrum van een groot gebied waar vele plantages gelegen waren. Tegenwoordig is het een leuke plaats om te bezoeken als toerist. Je kan hier een prachtige wandeling maken door de plaats over de eikenhouten trottoirs doormiddel van een audiotour om de historische highlights te bekijken. Je vindt hier namelijk vele woningen terug uit de periode waarin de plaats gesticht is en gedenktekens van oorlogshelden in het centrum. 

Chipola Greenways Hinson Conservation and Recreation Area

Vlak bij het centrum van de plaats is het Chipola Greenways Hinson Conservation and Recreation Area gelegen. Dit is een prachtige natuurgebied waar vele outdoor activiteiten ondernomen kunnen worden. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, kanoën en paddle boarden, maar ook een picknick is een echte aanrader om in dit gebied te doen. Je kan hier namelijk onder het genot van een hapje en drankje van de picknick genieten van de natuur die Florida te bieden heeft. 

Florida Caverns State Park

Vlakbij Marianna is het Florida Caverns State Park gelegen. In dit park zijn prachtige kalkstenen grotten gelegen. Je kan door deze grotten een rondleiding boeken waarbij je kan genieten van de mooie stalagmieten en stalactieten. In het park vindt je dus deze mooie grotten maar ook het natuurgebied dat hierom heen gelegen is absoluut de moeite waard om een bezoek aan te brengen. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Marianna gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Marianna