Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In de loop der eeuwen is deze stad in het bezit geweest van vijf verschillende landen en heeft daardoor de bijnaam ‘City of Five Flags’ gekregen. Het Pensacola Historic District is een nationaal historisch centrum. Naast het centrum zijn ook de wijken Seville Square, Palafox en North Hill de moeite waard. De stad heeft veel gerestaureerde gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw en er is ook een historisch museum.

Bezienswaardigheden

Enkele bezienswaardigheden zijn het Civil War Soldiers Museum en de vuurtoren Pensacola Lighthouse uit 1859 die nog steeds in gebruik is en Fort San Carlos. Vanuit Pensacola gaat de Pensacola Scenic Bluffs Highway richting Escambia Bay. Deze weg heeft schitterende vergezichten. Even ten noorden van Pensacola ligt de Eglin Airforce Base. Met 21 start- en landingsbanen en een oppervlakte zo groot als de provincie Utrecht is dat de grootste luchtmachtbasis van de Verenigde Staten. Dichtbij de basis staat het National Museum of Naval Aviation. Dit is een uitgebreid luchtvaartmuseum met meer dan 140 verschillende toestellen, een vluchtsimulator en een bioscoop. 

Lekker relaxen aan de kust

Aan de kust ligt Gulf Island National Seashore. In deze oase van prachtige natuur, leven ruim 250 verschillende vogels. Je kun er ook verschillende watersporten uitoefenen zoals duiken en surfen. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Pensacola gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Pensacola