De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tallahassee heeft een gezellige, sfeervolle oude binnenstad met erg goede restaurants. In deze stad vind je de op één na grootste universiteit van de Verenigde Staten; de Florida State University. Bovendien is het vanuit hier maar een klein stukje naar de prachtige stranden. De omgeving heeft een typisch zuidelijke vegetatie, met onder andere magnolia’s, camelia’s en dogwoods (Amerikaans kornoelje).

Ligging 

Dit is sinds 1824 de hoofdstad van Florida.

Inwoners 

Tallahassee heeft circa 182.000 inwoners.

Klimaat

Het klimaat in het gebied is mild en vochtig. Dit in tegenstelling tot het grootste deel van Florida: daar heerst het hele jaar een subtropisch klimaat. Het weer in Tallahassee is gematigd.

Geschiedenis 

12.000 jaar stond het gebied rond het huidige Tallahassee bekend als 'Anhaica' en woonden er voornamelijk Apalachee-indianen. Bij Lake Jackson Mounds State Archaeological Site en Letchworth-Love Mounds State Park vind je overblijfselen van de oude, Indiaanse culturen. Na de Burgeroorlog verplaatste de slavenhandel zich naar het zuiden en oosten van Florida. Het einde van de slavernij betekende ook het einde van de vele plantages. De tabak- en katoenhandel maakte plaats voor scheepsbouw, extensieve veeteelt en toerisme.

Bezienswaardigheden

In Tallahassee hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn vele musea die je kunt bezoeken, bijvoorbeeld het Musuem of Florida History. De naam zegt het natuurlijk al, hier zie alles over de geschiedenis van Florida. Het Tallahassee Automobile Museum is een zeer interessant museum waar onder meer tientallen oude en nieuwe auto's te bewonderen zijn. Maar ook de batmobile van de stripheld Batman en de begrafeniskoets van Abraham Lincoln. Het Goodwood Museum and Gardens is een voormalig katoenplantage uit 1834 en is maar lieft 6,5 hectare groot. Het is omgeven door mooie tuinen en ook het oude landhuis staat er nog en kun je bezoeken. Om nog wat meer over de geschiedenis van Tallahassee te weten te komen kun je het John G. Riley Center bezoeken. Dit is het oude huis van de Afro-Amerikaan John G. Riley, die tijdens de slavernij durfde te studeren en vervolgens ook zelf ging lesgeven. Maar ook het Camp Gordon Johnston WWII Museum. Hier werden van 1941 tot 1946 bijna 30.000 soldaten getraind. In het Natural Bridge Battlefield Historic State Park word je meegenomen naar de Burgeroorlog. Tijdens deze veldslag versloegen de soldaten van de  Confederates de soldaten van de Union. Hierdoor was Tallahassee de enige hoofdstad in het zuiden ten oosten van de Mississippi die niet in de handen van de Union troepen viel gedurende de Burgeroorlog. Maar ook sportief bezig zijn behoort tot de mogelijkheden. Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen en kanovaren.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Tallahassee gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Tallahassee