De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bezoek het ST. Tropez van Florida! De straten zijn gevuld met palmbomen, de boulevard met daaraan het strand, luxe jachten en intieme straatjes met prachtige gebouwen. De huizen in West Palm Beach zijn luxe en in Toscaanse stijl geven deze plaats een rijke en tropische uitstraling. West Palm Beach wordt ook niet voor niets het St. Tropez van Florida genoemd. De beste manier om West Palm Beach te verkennen is per fiets! Lees hieronder meer over wat West Palm Beach jou te bieden heeft!

West Palm Beach

West Palm Beach is een sfeervolle plaats. In 1894 werd Palm Beach opgericht door Henry Flagler met de bouw van The Breakers Hotel en het Royal Poinciana Hotel. The Breakers is nog steeds een van de meest bekende hotels van de Verenigde staten. Door het centrum van West Palm Beach kun je goed flaneren. Lees verder om te zien wat West Palm Beach heeft te bieden!

Bezienswaardigheden West Palm Beach

Eén van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan is het Breakers Hotel. Een ‘landmark’ uit 1896 in renaissance stijl gebouwd. Dit hotel is gebouwd door Henry Flagler, een spoorwegtycoon, en had als doel de reizigers van de Florida East Coast Railroad onderdak te bieden. Het hotel is diverse keren deels verbrand, maar ook na herstel heeft het nooit zijn grandeur verloren. Het is een hotel waar de groten der aarde samenkwamen. Neem alleen al de oprijlaan omringt palmbomen, de fontein, de groteske uitstraling van de lobby: samen stralen  zij de sfeer van historie en belangrijkheid uit.  

Als er bijvoorbeeld ergens in de wereld een oorlog uitbrak waar Amerika bij betrokken was, dan werden hier de opdrachten verdeeld onder de groot industriëlen. Het kan bijna geen toeval zijn dat president Trump in de omgeving van Palm Beach een indrukwekkend buitenhuis heeft. Wil je meer leren over de geschiedenis en rijkdom van de tijd waarin Palm Beach zich ontwikkelde, bezoek dan het Flagler Museum. Dit museum is gevestigd in ‘Whitehall’, ooit een huwelijksgeschenk van Flagler aan zijn echtgenote, met een kasteelachtige uitstraling bestaande uit 75 vertrekken.  Ten zuiden van het hotel liggen bijna direct  aan het strand prachtige luxe mansions die veelal stammen uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw, de zogenaamde ‘Gilded Age’. Dankzij de aanleg van spoorlijnen in Florida, geïnitieerd door Henry Flagler is het toerisme in Florida destijds ontwikkeld.

Ligging 

West Palm Beach ligt aan de oostkust van Florida, aan het vaste land. Palm Beach is een stadje op een eiland dicht tegen de oostkust van Florida aan. Het gebied ligt eigenlijk op een lange zandbank en wordt van de rest van de kust van Florida gescheiden door de Intracoastal Waterway.

Must Do bezoeken in de stad

In West Palm Beach kun je goed flaneren! Of je dit per fiets doet of gewoon wandelend dat maakt niet uit. Er zijn twee bestemmingen in de stad die je zeker niet mag overslaan. Dit is Antique Row en City Place. Lees hieronder meer over deze highlights van de stad.

Antique Row
Antique Row is een straat in het sfeervolle gedeelte van het centrum van Palm Beach. In deze straat staan wel bijna 50 leuke antiek winkels waar je goed kunt shoppen. Ook is het alleen al leuk om door de straat te wandelen en de winkels vanaf buiten te bewonderen. Het geeft een gezellige uitstraling. En natuurlijk kan je hier terecht in één van de goede restaurants voor een lekkere lunch of goed diner.

City Place
Het nieuwe centrum van West Palm Beach is City Place. In dit moderne centrum vind je veel restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en theaters. Een groot gedeelte van het centrum is autovrij, je kunt dus op een prettige manier winkelen in de straten. 

Inwoners 

West Palm Beach telt ongeveer 110.000 inwoners en Palm Beach circa 8800 inwoners.  

Klimaat 

Uiteraard heef West Palm Beach en Palm Beach hetzelfde klimaat, namelijk een subtropisch klimaat.                                                     
Geschiedenis (West) Palm Beach kent een langere geschiedenis dan de meeste plaatsen in Florida. Het toerisme in Florida is in dit gebied begonnen. Dit is dan ook terug te zien in het straatbeeld.
Je vindt er veel gezellige en intieme straatjes met prachtige gebouwen. Dit alles zorgt voor een luxe ‘Old Florida gevoel’. 

Bereikbaarheid 

De beste manier om Palm Beach en West Palm Beach te verkennen, is op de fiets. De fietspaden liggen er goed bij en alle bezienswaardigheden liggen op fietsafstand van elkaar. 
Het is mogelijk om fietsen te huren tijdens jouw verblijf in West Palm Beach. Informeer tijdens jouw reservering naar de mogelijkheden via Doets Reizen.
In het centrum zijn veel gedeeltes autovrij hier mag je dus niet met de auto rijden. 

Golfen in West Palm Beach

Gelegen in West Palm Beach zijn de golfbanen van het PGA National Resort . Deze beroemde golfbanen worden gebruikt voor grote toernooien. De golfbaan is opgericht in 1980 en vernoemd naar Walter Hagen de bekende Amerikaanse Golfer. Het PGA telt 5 verschillende banen: The Haig, The Squire, The Champion, The Palmer en The Estate.
De bekendste baan is The Champion hier worden toornooien zoals de Ryder Cup, USPGA en de Senior PGA en de Honda Classic gespeeld. 

Bij Doets Reizen is het mogelijk om een golfreis naar West Palm Beach te boeken. Wij verzorgen daar jouw gehele verblijf inclusief de entree voor de golfbaan. Uiteraard is het ook mogelijk om The Everglades of Miami te bezoeken tijdens je reis zodat je meer van Florida kunt bewonderen. Ben je benieuw naar onze reis? Bekijk de reis hier: Golfreis West Palm Beach


Accommodaties

1. PGA National Resort & Spa
2. The Breakers
3. Grandview Gardens B&B

Neem contact met ons op om te weten te komen welke accommodaties wij nog meer in ons aanbod hebben!
Wij maken samen met jou de droomreis naar Florida zoals jij deze altijd al in gedachten had. Maatwerk reis is bij Doets Reizen mogelijk.

Reis naar West Palm Beach

Logo Doets Reizen Amerika

West Palm Beach