Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

De met palmen omzoomde avenues, de waterpartijen, luxe jachten en intieme straatjes met prachtige gebouwen en luxe huizen in Toscaanse stijl geven deze plaats een rijke en tropische uitstraling. West Palm Beach wordt ook niet voor niets het Cannes of St. Tropez van Florida genoemd. De beste manier om West Palm Beach te verkennen is per fiets! Een van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan is het Flagler Museum. Bij Worth Avenue en City Place moet je zijn als je een dagje wilt winkelen. West Palm Beach is een minder bekende, maar zeker niet minder leuke vakantiebestemming in Florida.

Algemeen

De beste manier om Palm Beach te verkennen is per fiets! Eén van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan is het Breakers Hotel. Een ‘landmark’ uit 1896 in renaissance stijl gebouwd. Dit hotel is gebouwd door Henry Flagler, een spoorwegtycoon, en had als doel de reizigers van de Florida East Coast Railroad onderdak te bieden. Het hotel is diverse keren deels verbrand, maar ook na herstel heeft het nooit zijn grandeur verloren. Het is een hotel waar de groten der aarde samenkwamen. Neem alleen al de oprijlaan omzoomd door palmbomen, de fontein, de groteske uitstraling van de lobby: tezamen ademen zij de sfeer van historie en belangrijkheid.  


Als er bijvoorbeeld ergens in de wereld een oorlog uitbrak waar Amerika bij betrokken was, dan werden hier de opdrachten verdeeld onder de groot industriëlen. Het kan bijna geen toeval zijn dat president Trump in de omgeving van Palm Beach een indrukwekkend buitenhuis heeft. Wil je meer leren over de geschiedenis en rijkdom van de tijd waarin Palm Beach zich ontwikkelde, bezoek dan het Flagler Museum. Dit museum is gevestigd in ‘Whitehall’, ooit een huwelijksgeschenk van Flagler aan zijn echtgenote, met een kasteelachtige uitstraling bestaande uit 75 vertrekken.  Ten zuiden van het hotel liggen bijna direct  aan het strand prachtige luxe mansions die veelal stammen uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw, de zogenaamde ‘Gilded Age’. Dankzij de aanleg van spoorlijnen in Florida, geïnitieerd door Henry Flagler is het toerisme in Florida destijds ontwikkeld. (www.flaglermuseum.us). 


Ligging 

West Palm Beach ligt aan de oostkust van Florida, aan het vaste land. Palm Beach is een stadje op een eiland dicht tegen de oostkust van Florida aan. Het gebied ligt eigenlijk op een lange zandbank en wordt van de rest van de kust van Florida gescheiden door de Intracoastal Waterway 
Inwoners West Palm Beach telt ongeveer 110.000 inwoners en Palm Beach circa 8800 inwoners.  


Klimaat 

Uiteraard hebben West Palm Beach en Palm Beach hetzelfde klimaat, namelijk een subtropisch klimaat.                                                     
Geschiedenis (West) Palm Beach kent een langere geschiedenis dan de meeste plaatsen in Florida. Het toerisme in Florida is in dit gebied begonnen. Dit is dan ook terug te zien in het straatbeeld. Je vindt er veel gezellige en intieme straatjes met prachtige gebouwen. Dit alles zorgt voor een luxe ‘Old Florida gevoel’. 


Bereikbaarheid 

De beste manier om Palm Beach en West Palm Beach te verkennen, is op de fiets. De fietspaden liggen er goed bij en alle bezienswaardigheden liggen op fietsafstand van elkaar. 

Reizen naar West Palm Beach

Logo Doets Reizen Amerika

West Palm Beach