De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Norton Museum of Art

18 Actueel reisaanbod

Dit museum is geopend in 1941 en ontstaan uit de privécollectie van de familie Norton, rijke industriëlen uit Chicago. Het gebouw van het museum is opgetrokken in Art Deco stijl en de permanente collectie bestaat uit meer dan 7600 werken.

Collectie

Het museum beschikt over een collectie die bestaat uit ruim 8200 werken die ze hebben onderverdeeld in vijf verschillende afdelingen. Ze hebben afdelingen voor Europese, Amerikaanse, Chinese, eigentijdse en fotografische kunst. Het museum is opgericht in 1941 en na het overleden van Mr. Norton in 1953 zijn er vele werken toegevoegd aan de collectie doormiddel van geld wat hij heeft achtergelaten voor het museum. Enkele van de meest bekende kunstwerken die in het museum terug te vinden zijn is New York Mural van Stuart Davis en Night Mist van Jackson Pollock. 

Art by Women

Sinds 2011 wordt er ieder jaar in het museum een wisselende tentoonstelling gehouden van enkel vrouwelijke kunstenaressen. Hier worden de werken van vele vrouwelijke kunstenaressen tentoongesteld door elk een privé galerij samen te laten stellen. Doordat dit jaarlijks wisselt kunnen ze zo veel bekendheid geven aan vrouwelijke kunstenaars die deze aandacht voor hun werken goed kunnen gebruiken. 

Reizen in de buurt van Norton Museum of Art

Logo Doets Reizen Amerika

Norton Museum of Art