Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Noho me ka hau’oli oftewel: wees vrolijk en gelukkig. Een Hawaiiaans motto dat de warme, betoverende gloed van deze eilandengroep definieert. Hawaii – bestaande uit onder meer Maui, Kauai, Oahu en de Big Island – is een onvergetelijke droombestemming vol verbazingwekkende natuurpracht. En met het hele jaar door een aangenaam klimaat. De bevolking van Hawaii heet je welkom op de voor hen kenmerkende, liefhebbende manier.

Het subtropische klimaat, de weelderige bloemenpracht, vulkanische zwarte zandstranden, ruige kliffen, groene bossen, kleurijke canyons en de eigen cultuur maken Hawaii tot een droombestemming. 

Subtropisch schatzoeken in Hawaii

Hawaii is hét tropisch strandparadijs van Amerika, maar graaf een beetje dieper en je ontdekt de échte schatten van deze magische eilanden. Weelderige regenwouden en dramatische kliffen op Kauai, rotsachtige vulkaangebieden en groene zeeschildpadden op de Big Island en de kleurrijke onderwaterwereld van Maui. Het zijn de onbekende en afgelegen plekken die zorgen dat je nóóit meer naar huis wilt.

Liefhebbend Hawaii ademt vrijheid

Ondanks de gemakken van Amerika, voelt Hawaii aan als een uniek land met een eigen karakter, denkwijze en mindset. Een plek vrij van haast, drukte en stress die je tijdens een vakantie zo graag wilt ontlopen. Hawaii staat bekend om haar liefdevolle bevolking en open houding richting vrienden, familie en toeristen. Op welk eiland je ook bent, de Hawaiiaanse vriendelijkheid werkt bijna aanstekelijk. Het zal dus niet lang duren voordat óók jij verliefd raakt op Hawaii en voorbijgangers groet met een glimlach, ‘aloha’ én het beroemde shaka-teken.

Wat te doen in Hawaii?

De eilanden van Hawaii

Een Hawaiiaanse vakantie is de perfecte mix van plezier, spanning, avontuur, gezelligheid en weerzinwekkende natuur. Van alle (kleine) vulkanische eilanden in Hawaii zijn de meest belangrijke: Oahu, Kauai, Maui en de Big Island. Elk eiland heeft eigen karakter, met unieke hoogtepunten, activiteiten en bezienswaardigheden. Oahu, het meest bekende eiland van Hawaii, heeft haar roem te danken aan het populaire Waikiki Beach. Geniet van cocktails en watersport aan het strand van de sterren. Minder grootschalig dan Oahu is Kauai, het eiland met indrukwekkende natuurgebieden. De beroemde Napali Coast is het decor van verschillende Hollywood-films – waaronder Jurassic Park - en met goede reden! Het eiland Maui is dé plek om de Hawaiiaanse natuur, cultuur en vooral vriendelijkheid te ervaren. Door de prachtige kustwegen, afgelegen natuurgebieden en verrukkelijke visgerechten is Maui een eiland om je vingers bij af te likken. Tot slot is er het eiland Big Island, waar je zwarte stranden en lavastromen kunt aanschouwen. Of ontdek de beroemde Akaka falls en het gezellige vissersdoprje Kona. Keuzestress? Geen punt! Met het vliegtuig hop je binnen no time naar een ander eiland.

Wanneer op vakantie naar Hawaii?

Bijna nergens is het klimaat zó aangenaam als in Hawaii. Daarom is Hawaii áltijd een goed idee. Houd er wel rekening mee dat ook de wintermaanden erg populair zijn. Hawaii is namelijk hét toevluchtsoord voor reisliefhebbers die de kou (of de feestdagen) willen ontlopen. De beste maanden om op vakantie te gaan naar Hawaii is tussen april en oktober. Hierin is de kans op hevige stormen klein en kun je bijna altijd genieten van de Hawaiiaanse zon.


Bestemming in Hawaï

Reizen naar Hawaï

Logo Doets Reizen Amerika

Hawaï