Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De staat Idaho is misschien wel de meest dunbevolkte staat van Amerika. Het werd oorspronkelijk bewoond door Indianenstammen en er bevinden zich nog enkele grote reservaten. Met haar bergen, valleien, meren, bossen en dieren is Idaho een ultiem reisgebied voor iedereen die op zoek is naar rust. Al biedt het Bruneau Dune State Park je juist een uitgelezen kans één keer in je leven te... sandboarden! Bovendien liggen de Shoshone Falls, de grootste waterval van Noord-Amerika in Idaho. En vergeet ook niet de grootste kloof, Hells Canyon te bezoeken als je in Idaho bent!

Potato Country

De bijnaam voor Idaho is niet alleen Gem State (Diamantstaat) maar ook Aardappelland oftwel Potato Country. Een groot deel van de Amerikaanse aardappeloogst komt uit het zuiden van deze staat. Er is dan ook een heus aardappelmuseum in Blackfoot. Reis je verder, reis je vooral door veel bossen in Centraal en Noord Idaho richting de drie grote meren: Coeur d’ Alene, Priest en Pend Oreille.

Zoveel te zien!

Idaho kan dan wel dunbevolkt zijn, het aantal plekken om te bezoeken is talrijk. De National Forrests Nez-Perce Clearwater, Payette en Salmon Challis bieden alle mogelijkheden om te hiken, raften, skiën en wandelen; in het oosten van Idaho begint het Yellowstone Park al. De wegen ernaartoe zijn indrukwekkend, maar als je afslaat en de Scenic Byways neemt, reis je door prachtige landschappen. Sla ook vooral Craters of the Moon National Monument & Preserve en Sawtooth National Recreation Area niet over. 

Idaho Falls

Ondanks dat dit de grootste stad is van Idaho, is ook hier de natuur nooit ver weg. Centraal staat de waterval over een dam door het stadscentrum. Je kunt hier verder de Mormoonse tempel Idaho Temple bezoeken, langs de Snake River picknicken aan de acht kilometer lange greenbelt en, natuurlijk, het Idaho museum bezoeken. Er is geen bruisend stadsleven maar de gezellige straatjes, restaurantjes en cafés compenseren dat ruimschoots.

Dé kans om te sandboarden!

In het zuiden ligt de zogenaamde 'Niagara of the West', de Shosone Falls. De waterval is 65 meter hoog – hoger dan de Niagara Falls - en vanaf het uitkijkpunt heb je een waanzinnig uitzicht over de Snake River. Ook in het zuiden: Bruneau Dune State Park met de hoogste zandduin (143 meter) van Noord-Amerika. Dit is je kans om te sandboarden, hoe leuk is dat! In het noorden ligt het andere wonder dat je tijdens je trip naar Idaho gezien moet hebben: Hells Canyon. Deze 2400 meter diepe kloof is groter dan de Grand Canyon en misschien nóg wel spectaculairder. Ook hierbij geldt: wandelen, hiken, kanoën - de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Doets stellen we je roadtrip, rondreis of camperreis zo samen dat je geen enkel hoogtepunt hoeft te missen!

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Idaho gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Idaho