Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Heb je altijd al eens in de voetsporen van een cowboy willen stappen? In Iowa heb je het gevoel alsof je van de ene op de andere dag in het Wilde Westen bent belandt. Maak met een paard een rit over de stoffige prairie, overnacht op een ranch en bezoek de geboorteplaatsen van niemand minder dan Buffalo Bill en John Wayne. Waar wacht je nog op, cowboy?

De lekkerste maïskolven proef je hier

Iowa ligt in het hart van de Amerikaanse Mid en wordt gekenmerkt door maïs, maïs en nog eens maïs. Niet voor niets wordt de staat de ‘corn belt’ van Noord-Amerika genoemd: overal waar je kijkt zie je maïsvelden. De grond is hier extreem vruchtbaar, dus het is landbouw wat de klok slaat, met tussen de Mississippi River en de Missouri River een vlak gebied met meren en riviertjes. Des Moines is met 200.000 inwoners de grootste stad, maar het voelt hier net zo gemoedelijk, rustiek en landelijk als in de rest van de staat.

Dit festival ga je nooit meer vergeten

Hoogtepunt van het jaar is de Iowa State Fair in hoofdstad Des Moines. Elk jaar komen er in augustus een miljoen bezoekers van heinde en ver af op het tiendaagse festival. Grote artiesten als Bob Dylan, Sheryl Crow en Jeff Dunham hebben er opgetreden, er is een gigantische kermis en er zijn verschillende talentenjachten, zoals een wedstrijd tussen boeren die strijden om de prijs voor het beste vee. Natuurlijk mogen ook de nodige culinaire uitspattingen niet ontbreken, want Iowa noemt zichzelf niet voor niets ‘Food Capital of the World’.

Slapen onder de heldere sterrenhemel

Iowa is de hometown van Buffalo Bill, die in z’n geboortestaat maar liefst 4.280 bizons neerschoot in amper acht maanden tijd. Tussen al dat knallen door sliep hij onder de heldere sterrenhemel in de buitenlucht. Ga je voor de full monty-cowboyervaring, dan sla jij je kamp daar ook een nachtje op. Dan moet het natuurlijk wel een beetje weer zijn. Goed nieuws: in de zomer is het overdag gemiddeld zo’n 32 graden en ook ’s nachts nog prima toeven. De winters in Iowa zijn streng, met lage temperaturen en flinke bergen sneeuw. Ook kent Iowa vrij veel tornado’s, die vooral in de lente en zomer langs razen. Betalen doe je in Iowa net als in de rest van Amerika met dollars.

5 must-do’s in Iowa

  • Het Buffalo Bill museum. Op deze plek komen de verhalen van Buffalo Bill tot leven. Je ziet originele brieven, wapens en instrumenten uit de geschiedenis van Iowa – en die van Buffalo Bill.
  • De Iowa State Fair. Als je in augustus in Iowa bent, is het absoluut de moeite waard om kaartjes te kopen voor de Iowa State Fair. Hét festival van Iowa, en misschien wel van heel Amerika.
  • Iowa City. Iowa City is naast Des Moines een andere grote stad in de staat. Er wonen hier veel studenten, waardoor er een levendige sfeer is met veel leuke restaurantjes, barretjes en winkels.
  • Des Moines Art Center. Je bekijkt hier werken van nationale en internationale kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw. De werken geven je een mooi cultureel en historisch inzicht.
  • National Farm Toy Museum in Dyersville. Leuk voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden: een museum vol met modellen van oude en hedendaagse landbouwmachines. 

Bestemmingen in Iowa

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Iowa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Iowa