Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Deze plaats, niet ver van Mammoth Cave National Park, is het cultureel centrum van het zuidelijke deel van Kentucky. Ook is het een stad met grote fabrieken als General Motors en Fruit of the Loom en de enige plek in de VS waar Corvettes worden geproduceerd. Je vindt er ook de één na grootste universiteit van Kentucky, de Western Kentucky University.

Eloise B. Houchens Center

Hoewel Bowling Green officieel nooit uit de unie van noordelijke staten is gestapt, vind je er diverse historische oorlogsmonumenten, prachtige oude huizen en opmerkelijke gebouwen zoals bijvoorbeeld het in Griekse stijl gebouwde Eloise B. Houchens Center. Het werd gebouwd in 1904 en is erg indrukwekkend met zijn grote pilaren. Het is mogelijk een tour te doen van het huis.

Bowling Green’s Historic House museum Riverview at Hobson Grove

Zie hoe de Victoriaanse upper class leefde in Bowling Green’s historic house museum Riverview at Hobson Grove. Het huis, dat is gelegen op een heuvel die uitkijkt over de Barren River, werd tijdens de burgeroorlog gebruikt als opslagplaats voor munitie. Het is gebouwd in typisch Italiaanse stijl, inclusief ronde ramen, ornamenten en geschilderde plafonds.

Fountain Square Park

Het Fountain Square Park was in vroeger tijden het centrale plein van Bowling Green en het middelpunt van parades, demonstraties, wedstrijden en meer. Tegenwoordig is het park, dat omringd wordt door prachtige gerenoveerde historische gebouwen, de perfecte plek om even rustig te zitten en de wereld aan je voorbij te laten gaan.

Downtown Heritage Walk

Wil je meer weten over de diverse historische gebouwen in Bowling Green? Loop dan de Downtown Heritage Walk, waarbij je op borden allerlei leuke informatie kunt lezen over de plekken die je passeert.

National Corvette Museum

Het National Corvette Museum is ook leuk als je geen auto fan bent. Dit komt door het Sinkhole wat dit museum bijzonder maakt. In 2014 verdween dit museum namelijk voor een deel in een Sinkhole. Enkele tentoongestelde auto’s verdwenen die dag in een gat van 8 meter diep en 12 meter breed. Dit gebeurde gelukkig op een moment dat er geen mensen in het museum aanwezig waren en hierbij raakte dan ook niemand gewond. De auto’s die uit het Sinkhole gehaald zijn staan ten toongesteld in het museum, en vertellen het verhaal. Ook zijn de video beelden van de bewakingscamera’s van die nacht te bekijken en wordt er uitgelegd hoe een Sinkhole kan ontstaan. Naast het verhaal van het sinkhole verteld dit museum het verleden en het heden van de Corvettes. Er staan vele modellen uit alle jaartellingen tentoongesteld in het National Corvette Museum. Ook leer je van alles over hoe deze auto’s gebruikt en geproduceerd worden. Aan het einde van de tour door het museum kan je zelfs plaats nemen in een prachtige Corvette.  

Lost River Cave and Valley

Liefhebbers van grotten komen aan hun trekken in de Lost River Cave and Valley. Hier kun je een ondergrondse boottocht maken op de kortste diepe rivier ter wereld. Ook kun je er een landformatie bezichtigen die meer dan 10.000 jaar oud is en als schuilplaats werd gebruikt door indianen en soldaten in de burgeroorlog. Bij de lost River Cave kan je ook ziplinen tijdens jouw vakantie in Kentucky. Het zipline parcours bestaat uit circa 5 lijnen en biedt vertier voor jong en oud.

Andere grotten in de buurt van Bowling Green

In de omgeving van Bowling Green zijn er ook nog andere grotten te bezoeken zoals Club Run Cave, Horse Cave en Hidden River Cave. De Mammoth Onyx Cave is erg leuk voor kinderen door de bijbehorende Kentucky Down Under Adventure Zoo waar je kangoeroes kunt aaien, een vogelshow bezoeken of zelfs een koe melken of een lammetje melk geven.

Baker Arboretum

Het Baker Arboretum ligt net buiten Bowling Green en biedt een prachtig uitzicht op de stad, universiteit en de omringende heuvels. Je vindt in dit prachtige park zo’n 600 verschillende soorten bomen, planten en bloemen en het fungeert dan ook als educatie en research area voor de studenten van de universiteit.

Smiths Grove Historic District

Ben je geïnteresseerd in antiek? Breng dan zeker een bezoekje aan dit plaatsje, waar talloze antiekwinkels te vinden zijn. Smiths Grove was ooit een belangrijk spoorwegstadje tussen 1859 en 1950 en er zijn nog steeds gebouwen, kerken en huizen uit die tijd te vinden.

Andere bezienswaardigheden in Bowling Green

  • Historic Railpark & Train Museum
  • The Kentucky Museum
  • Aviation Heritage Park
  • South Union Shaker Village
  • GM Corvette Assembly Plant 
  • NCM Motorsports Park
  • Beech Bend Raceway
  • Beech Bend Amusement Park & Splash Lagoon
  • Hot Rodder’s Paradise 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Bowling Green gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Bowling Green