De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Back Bay is een mooie wijk van Boston die in de 19e eeuw werd gebouwd op ingepolderd land. Centraal ligt de Parijs-achtige Commonwealth Avenue en verder heeft het prachtige straten als Boylston Street, Clarendon Street, Marlborough Street en Beacon Street die met hun statige Victoriaanse huizen de duurste straten van Boston zijn om te wonen.

Bezienswaardigheden 

Ook het prachtige Copley Square met een mix van 19e eeuwse en hypermoderne architectuur is een bezoekje waard, net als de neogotische kerk met de merkwaardige naam New Old South Church, de Trinity Church in Romaanse stijl en de uit glas en staal bestaande John Hancock Tower. Deze creatie van de beroemde Amerikaans/Chinese architect I.M. Pei is 60 verdiepingen en 225 meter hoog. Boven is het Observatory Deck dat je met de supersnelle liften in 30 seconden bereikt. Je hebt er een schitterend panoramisch uitzicht over Boston en de wijde omgeving. Breng ook zeker een bezoekje aan de Boston Public Library die in 1895 werd gebouwd. Binnenin vind je prachtige muurschilderingen van beroemde kunstenaars zoals John Singer Sargent en de sfeervolle binnentuin in Italiaanse Renaissance stijl heeft overdekte paden en ruisende fonteinen. In Back Bay staat ook het Christian Science Center, het hoofdkwartier van deze sekte/geloofsgroep. Het bestaat uit een mix van romaanse en neoclassicistische gebouwen uit het einde van de 19e eeuw en hypermoderne gebouwen die ook weer werden ontworpen door I.M. Pei.

Shoppen en dineren

Als je van shoppen houdt, zit je ook goed in Back Bay. In het acht blocks tellende shoppingdistrict vind je allerlei soorten winkels; van het hippe Urban Outfitters op Mass Avenue en high fashion stores zoals Banana Republic tot de echt dure winkels zoals Chanel en Cartier op Arlington Street. Ook de inwendige mens komt hier aan zijn trekken, op Commonwealth Avenue zit de Island Creek Oyster Bar. Hier kun je, zoals de naam al aangeeft, lekkere oesters eten, maar ook van heerlijke desserts en verfrissende cocktails genieten. Ga naar restaurant Eastern Standard als je houdt van een goede steak of na middernacht nog zin hebt in een late night dinner.

Reizen in de buurt van Back Bay

Logo Doets Reizen Amerika

Back Bay