De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vroeger wilde je niet gezien worden in de wijk South End, die bekend stond als gevaarlijk en afgelegen. De huizen waren hierdoor goedkoop en al snel trokken kunstenaars en mensen uit de gay scene ernaartoe. Zoals dat meestal gaat met dit soort buurten, ontwikkelde South End zich uiteindelijk tot een trendy wijk. De eerste bewoners konden de steeds hogere huurprijzen niet meer veroorloven en maakten plaats voor yuppen en rijke jonge gezinnen. Het is heel begrijpelijk dat deze buurt zo populair is om te wonen; met zijn boomrijke straten met Victoriaanse huizen, goede restaurants, strakke designzaken en leuke boetiekjes is South End een erg fijne plek om te vertoeven.

Eten in South End

Je kunt er lekker eten en drinken in de restaurantjes en café’s die zijn verspreid over de straten van Tremont, Shawmut en Washington. In deze laatste straat vind je misschien wel het beste eetzaakje van Boston; de kleine bakkerij Flour. Naast hun beroemde chocolade macarons, kun je er ook heerlijke taarten, cakes, sandwiches en ‘sticky buns’ eten.  Heb je zin in iets heel anders? Breng dan een bezoekje aan B&G Oysters, die bekend staan om hun perfecte bereiding van schaaldieren. Ook het Italiaanse restaurant Coppa op Shawmut Avenue is een aanrader, soms moet je hier wel een uur wachten op een tafeltje, maar met hun lekkere pizza’s en andere heerlijkheden is dat de moeite waard. Dé hotspot van South End is Beehive op Tremont Street, waar je onder het genot van ‘good food’ elke avond de beste live optredens kunt zien.

Als je toch in South End bent, is het ook leuk om een rondje SoWa (South of Washington) te doen. Op Harrison Avenue - tussen East Newton en Union Park- ligt het gezellige restaurant Gaslight, dat beroemd is om zijn overheerlijke steak frites. Op zaterdagen kun je hier uitgebreid brunchen voor maar $9.95. In deze straat zijn ook sommige van Boston’s beste kunstgaleries te vinden. Bovendien openen kunstenaars in de lente tijdens SoWa Art Walk Weekend, hun ateliers voor publiek. 

Reizen in de buurt van South End

Logo Doets Reizen Amerika

South End