Vroegboekreizen 2024 Boek nu

In het westen van Massachusetts tref je een gebied vol glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en prachtige, pittoreske dorpjes in de stijl van New England. The Berkshires omvatten een prachtig gebied waar je ieder moment van het jaar kunt genieten van cultuur, historie en outdoor avontuur. Het gebied is vooral tijdens de Indian Summer periode een ongeëvenaarde bestemming, dankzij de nazomer die ervoor zorgt dat de bosrijke omgeving verandert in een ongekend mooi palet met de meest uiteenlopende herfstkleuren. Een rit over de historische Mohawk Trail is een absolute aanrader, en met name tijdens de Indian Summer periode een onvergetelijke belevenis!

The Berkshires

Door het meest westelijke deel van Massachusetts lopen de Appalachian Mountains, het middengebergte dat in het zuiden van de Verenigde Staten bij Alabama/Georgia begint en parallel aan de kust via Maine naar de Canadese provincie Quebec loopt. Niemand noemt het echter de Appalachian Mountains, hier staat het gebergte bekend als The Berkshires. De enige verwijzing naar de oorspronkelijke naam is de Appalachian Trail, het 3100 kilometer lange trekkerspad dat het gebergte over de hele lengte volgt.

Indian Summer

Zodra in de maand oktober de herfst zijn intrede doet, veranderen de kleuren van de boombladeren in een adembenemend spektakel van paarse, rode, oranje en gele bladeren. Hoe komt het toch dat de bladeren zo enorm van kleur veranderen? Een oude legende vertelt, dat de rode bladeren de dood van The Great Bear of the Heavens weerspiegelen en de gele bladeren de vuren waarop gekookt wordt, vertegenwoordigen. Maar de meest aannemelijke verklaring is dat de kleuren al in een vroeg stadium in de bladen zitten, maar dat die afgedekt worden door een laag bladgroen. De combinatie van warme, zonnige dagen en de koude nachten aan het begin van de herfst veroorzaken echter dat de bomen een kurkachtige substantie aanmaken die de waterstromen naar de bladeren stopt. Door het gebrek aan water breekt dan het bladgroen af, waardoor de prachtige kleuren te voorschijn komen.

Reizen in de buurt van The Berkshires

Logo Doets Reizen Amerika

The Berkshires