De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Detroit is de grootste stad van Michigan en is vernoemd naar de rivier Detroit. De naam Detroit is afkomstig van het Franse Détroit, ofwel zeestraat. Deze stad is vooral bekend omdat de grote drie Amerikaanse automerken er hun hoofdkwartier hebben: Ford, General Motors en Chrysler. Ook was Detroit de bakermat van de techno en van Motown. Motown werd tevens de bijnaam van de stad, net als Motor City en D-town

De stad Detroit

Detroit ligt in het zuidoosten van de staat Michigan. De stad werd in 1701 gesticht aan de Detroit River. Deze is 40 kilometer lang en vormt de verbinding tussen het Erie meer en het meer St. Claire. Hier ligt de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Tot 1812 zijn er meerdere gevechten tussen de Fransen en de Engelsen geweest. In 1818 werd de eerste stoomboot te water gelaten en dit was het begin voor de scheepsbouw en de actieve scheepvaart op de grote meren. Na de eeuwwisseling werd de auto industrie heel erg belangrijk. Detroit werd de automobielhoofdstad van de wereld en het internationale symbool voor de macht van de Verenigde Staten. Tegenwoordig is dit natuurlijk een stuk minder, mede door de grote concurrentie vanuit Europa en Azië.

Renaissance Center

Het Renaissance Center is een bijzonder bouwwerk dat de skyline van Detroit domineert. Het is een soort fort van 200 meter hoog met 5 glazen en stalen hoektorens. Het wordt voornamelijk als kantoorruimte gebruikt, maar er zijn ook hotels, winkels en theaters in ondergebracht. Het is in de jaren 70 gebouwd en raakte vervolgens in verval. Na restauratie ging het bijna failliet tot General Motors besloot het te kopen en het hoofdkwartier hier te vestigen.

Bezienswaardigheden en musea

Het Greek Center in Detroit staat bekend als een goede locatie om uit te gaan, terwijl je in Trapper's Alley juist heel goed kunt winkelen. Het Historical Museum geeft een goed beeld van het leven van de Amerikaan tussen 1701 en het beging van de 20ste eeuw. In het Museum of African American History wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van de Afro-Amerikanen, met name over de periode van de slavernij. Ook een bezoek aan het Detoit Institute of Arts is een bezoekje waard, met onder andere een collectie van beroemde Hollandse en Vlaamse meesters.

Motown Historical Museum

Motown is de naam van de beroemde platenmaatschappij die in 1959 werd opgericht door Berry Gordy in Detroit. Motown is de afkorting van Motor Town, een bekende bijnaam van Detroit, vanwege de auto industrie. Heel veel bekende artiesten zijn begonnen bij Motown, zoals Michael Jackson, Diana Ross, Lionel Richie, Stevie Wonder en nog vele anderen. In het museum, dat ook wel Hittsville USA wordt genoemd, kun je alles terugvinden over de Motown muziek en artiesten. Ooit was dit de studio van het platenlabel waar alle muziek werd opgenomen, en bestond het uit 5 villa's. Nu zijn het nog 2 samengevoegde villa's.

Belle Isle Park

Dit is een parkachtig eiland en ligt in de rivier. Je kunt er heerlijk ontspannen of juist lekker actief bezig zijn. Je vindt hier het Belle Isle Aquarium, met onder meer alle vissoorten uit de grote meren. Ook het Whitcomb Conservatory met onder andere een grote orchideeën verzameling is te bezoeken voor de liefhebbers. Daarnaast is er ook nog een dierentuin en het Great Lake Museum.

Henry Ford

Deze man mag natuurlijk niet ontbreken. In 1894 bouwde hij zijn eerste auto en in 1903 richtte hij het bedrijf op waar hij zijn naam aan gaf en dat nu nog altijd een bekend automerk is. Zijn royale woonhuis, het Henry Ford Estate, is te bezoeken en je kunt hier een rondleiding krijgen. Vlak bij het woonhuis ligt het Henry Ford Museum. Hier kan je een grote collectie auto's, vliegtuigen, motoren en machines bekijken. Dit alles is gelegen in Greenfield Village. Eigenlijk is dit een groot openluchtmuseum waar ongeveer 90 historische gebouwen, huizen en winkels staan. Deze gebouwen komen vanuit heel de Verenigde Staten, zijn daar gesloopt en opnieuw opgebouwd in Greenfield Village. Bijvoorbeeld de rijwielwerkplaats van de gebroeders Wright en de rechtszaal waar Abraham Lincoln zijn pleidooien als advocaat hield, voordat hij president werd.

 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Detroit gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Detroit