De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De grootste van de tweelingsteden is Minneapolis, waar het weer extreem kan zijn. Het is 's winters al snel -25 graden celsius, terwijl het kwik in de zomer kan oplopen tot 35 graden. De stad beschermt de bewoners en toeristen tegen die temperaturen met zogenoemde skyways. Dit is een dicht netwerk van glazen constructies tussen gebouwen, meestal ter hoogte van de eerste verdiepingen.

De stad van muzikant Prince en het grootste winkelcentrum van de VS

Muziek en shoppen gaan hand in hand tijdens een bezoek aan de stad Minneapolis. Bezoek de muziekstudio van Prince en krijg een gevoel bij zijn muzikale ervenis. Aan de skyways zijn winkels, restaurants en boetieks gevestigd en er zijn verbindingen met de belangrijkste hotels, warenhuizen en bedrijven. Het episch centrum van de skyways is de onderste verdieping van de IDS Tower; Crystal Court. 

Natuur

Minneapolis heeft de bijnaam ‘The City of Lakes’ en dat is niet voor niks. Bij de stad ligt een keten van vijf meren (Chain of Lakes). Het is een geliefd recreatiegebied voor kanoërs, kajakkers en andere watervoertuigen. Je kunt hier ook relaxen op de stranden of trek je wandelschoenen aan en verken het gebied. Want aan groen geen gebrek in Minneapolis. Ga bijvoorbeeld naar het Loring Park. Hier lopen veel fiets- en wandelpaden doorheen en er zijn verschillende faciliteiten zoals een vispier en picknickplekken. Vergeet ook niet de Mississippi Mile. Dit is een stuk van de St. Anthony Falls Heritage Trail,  langs historische gebouwen en plekjes aan de waterkant in downtown Minneapolis.

Minneapolis Institute of Art

Kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken. Het museum is in klassieke stijl gebouwd en heeft circa 70.000 kunstwerken in huis, uit alle tijden en uit de gehele wereld. Pronkstukken zijn onder meer een aantal Rembrandts en van Goghs.

Minneapolis Grain Exchange

Dit is de op een na grootste graanbeurs ter wereld. Een bezoek is zeker de moeite waard. Inclusief de lawaaierige sfeer, onverstaanbare stem van de veilingmeester en de toch wat primitieve wijze van handelen. Namelijk zo hard mogelijk schreeuwen.

Fort Snelling

Vlakbij de internationale luchthaven van de staat Minnesota ligt Fort Snelling. Dit is waar de Mississippi en Minnesota Rivieren samenkomen. Het fort is in 1819 gebouwd door blanke kolonisten, die hiervandaan uitwaaierden over de rest van Minnesota. Dagelijks vinden hier shows plaats, waarbij historische activiteiten door soldaten en kolonisten in bijbehorende kostuums worden nagespeeld.

Minnesota Zoo

Op ruim een half uur afstand van de Twin Cities ligt Apple Valley met de Minnesota Zoo. Wat deze dierentuin zo interessant maakt is de zogenoemde Northern Trek. Dit is een speciale arctische afdeling waar je in de wintermaanden kunt skiën. Glijden langs de ijsberen, poolvossen, pinguïns, elanden, Siberische tijgers en muskusossen is zonder twijfel een bijzondere belevenis.

Mall of America

Vlakbij de luchthaven van Minneapolis kun je schaamteloos winkelen in de Mall of America. Een gigantisch winkelcentrum waar je niet uitgeshopt raakt. Extra aantrekkelijk: je kunt er belastingvrij kleding en schoenen kopen. 

 


Onze topbestemming

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Minneapolis gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Minneapolis