De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Saint Louis ligt aan de Mississippi-rivier. De Gateway Arch, hét symbool van de stad, is in het echt nog indrukwekkender dan op de foto’s. Veel muzieklegendes zijn groot geworden in Saint Louis, onder wie Tina Turner, Scott Joplin, Chuck Berry en Miles Davis.

De stad St. Louis

De stad, gelegen aan de westoever van de Mississippi, werd door de Fransen in 1764 als een nederzetting voor de bonthandel gesticht. St Louis ontwikkelde zich vervolgens tot een belangrijke rivierhaven en werd daarna ook nog een belangrijk spoorwegknooppunt. De stad is nog steeds een van de drukste binnenlandse havenplaatsen van de VS. In de stad hebben belangrijke bedrijven hun hoofdkwartier zoals Anheusher-Busch, de belangrijkste en grootste bierbrouwer van de VS en de grootste vliegtuigbouwer in de wereld, Boeing. Buiten bier en vliegtuigen worden er nog diverse andere producten gemaakt als machines, schoenen, auto's en auto-onderdelen, chemicaliën en medicijnen.

Gateway Arch

Gateway Arch (On the Riverfront at Market Street), ook wel het Jefferson National Expansion Memorial genoemd, is het hoogste (190 meter) in de VS, van roestvrij staal, gebouwde National Monument. Bezoekers kunnen met een tandradbaan-trammetje vanuit beide poten van de boog het uitzichtpunt-plat­form bereiken, van waaruit men een schitterend uitzicht heeft over de stad. De boog werd in 1996 door Eero Saarinen gebouwd ter nagedachtenis aan de duizenden pioniers die in de 19e eeuw voor korte tijd in de stad verbleven om zich te bevoorraden voordat ze ver­der naar het westen trokken. Onder de boog bevindt zich, ondergronds, het bezoekerscentrum en het Museum of Westward Expansion. Het museum heeft een expositie binnen zijn muren, die betrekking heeft op de barre tochten van de pioniers naar het westen van de VS gedurende de periode 1800-1890.

Laclede's Landing

Ten noordwesten van de Gateway Arch ligt, aan de oever van de Missouri River, Laclede's Landing. Dit is een historisch gedeelte van de stad dat bestaat uit negen blokken gerestaureerde 19e eeuwse pakhuizen en woningen, waarin winkeltjes, kunstgalerijen en nachtclubs (waaronder jazz- en bluesclubs) zijn gevestigd.

Forest Park

Aan de westzijde van de stad ligt Forest Park. Op het terrein van het park bevinden zich een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de St Louis Zoo, het St Louis Art Museum en St Louis Science Center. Dit laatstgenoemde centrum heeft prachtige collecties op het gebied van de ruimtevaart en de ecologie.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Saint Louis gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Saint Louis