Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De inwoners van prairiestaat Nebraska doen de dingen graag op hun eigen manier. Op buitenstaanders kan dat wel eens vreemd overkomen. Wat denk je van varen op een rivier in een oude stalen drinkbak voor vee? In Nebraska kun je ook een bezoek brengen aan Stonehenge, maar dan, zonder dollen, nagebouwd met oude autowrakken. Inderdaad, dat is nét even anders. Ook de 'wilde rituelen' van de rodeo maken onderdeel uit van de regionale cultuur. Sterker nog: het is in Nebraska uitgevonden, Yiehaa!

Gratis land

Het gebied dat nu Nebraska heet, werd lang bewoond door Indianen. Zij gaven de staat ook zijn naam: Nebraska betekent ‘vlak water’. De kolonisten lieten Nebraska vaak links liggen en trokken met hun huifkarren door Nebraska op weg naar het westen. Pas na 1860 werd deze staat ook door Europeanen bewoond. Dankzij de Homestead Act van 1862 konden velen er een gratis stuk land krijgen. Met de ingebruikname van de eerste transcontinentale spoorweg, de Union Pacific Railroad in 1869, werd Nebraska gemakkelijker bereikbaar.

Outdoor heaven!

Nebraska is dé ideale plek voor outdooractiviteiten. Laat je verrassen door Nevada’s prachtige natuurschoon en de ongekende sportieve uitdagingen. Wat denk je van een hickingtocht door de ongerepte natuur, of een balletje slaan op een van de honderden golfbanen? De banen van Nevada volgen de glooiing van het landschap en zijn verrassend door het decor van vele schitterende riviertjes en rotsformaties. Liever iets meer actie? Kies dan voor zeilen of kajakken op een van de prachtige meren en rivieren. Zelfs stroomafwaarts varen in een oude drinkbak van koeien en paarden behoort tot de mogelijkheden.

Fascinerende fossielen

Bij de Agate Fossil Beds in het plaatsje Harrison duik je de geschiedenis van onze aarde in. Ga twintig miljoen jaar terug in de tijd en leer over de voorouders van de zoogdieren die we nu kennen. Op deze plek in Nebraska werden fossielen gevonden van onder meer de Miohippus, de voorouder van ons paard, een beerhond en een neushoorn zo groot als een pony.

De 'gekte' van Carhenge

Nebraska kent veel boerderijen en ranches waar je als bezoeker kunt verblijven om alles te leren over het leven op het platteland. Je kunt er paardrijden, stallen uitmesten, hooi binnenhalen, maar ook zelf groente of fruit oogsten: leef als een echte pionier en ontdek de cowboy in jezelf!

Zin in iets écht anders? Rijd dan naar Alliance en bezoek Carhenge, een project van kunstenaar Jim Reinders. Carhenge is een replica van het beroemde Engelse Stonehenge, maar dan gebouwd van oude, grijsgeverfde Amerikaanse auto’s.

Bestemming in Nebraska

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Nebraska gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Nebraska