Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Jersey City is een stad in de Amerikaanse staat New Jersey. Het ligt aan de Hudson rivier, tegenover de wijk Manhattan. Jersey City is verbonden met Manhattan door middel van "de Holland Tunnel". De belangrijkste bezienswaardigheden van Jersey City zijn Grundy Park, Liberty State Park, Liberty Science Center en het Central Railroad of New Jersey Terminal.

J. Owen Grundy Park en Colgate Clock

Vanaf J. Owen Grundy Park heb je een schitterend uitzicht op de skyline van Manhattan. Daar in de buurt is ook de Colgate Clock, waarvan wordt gezegd dat het de grootste klok ter wereld is. Groot is hij in ieder geval wel, met een diameter van ruim 15 meter en een grote wijzer die 1000 kg weegt.

Liberty State Park

Liberty State Park geeft ook een prachtig zicht op Manhattan; vanaf de oever van de Hudson is het Vrijheidsbeeld maar zo’n 600 meter van je verwijderd. Vanaf het State Park vertrekken ponten naar Ellis Island en Liberty Island. Het park biedt nog veel andere activiteiten, je kunt er bijvoorbeeld zwemmen, vissen en naar concerten luisteren en het heeft bovendien twee schitterende musea.

Central Railroad of New Jersey Terminal

Het Central Railroad of New Jersey Terminal is in een mooi Victoriaans gebouw gevestigd. Het was in feite de overstapplaats van de talloze immigranten die op Ellis Island waren ingecheckt en via de pont en aansluitende trein hun nieuwe toekomst tegemoet gingen.

Liberty Science Center

Het Liberty Science Center, is een algemeen museum dat zich richt op wetenschap, technologie en natuur. Er is ook een IMAX theater met een gigantisch scherm dat een diameter van ruim 26 meter heeft. Het museum heeft allerlei leuke interactieve belevenissen voor alle leeftijden.

Overige bezienswaardigheden in Jersey City 

  • Katyn Forest Massacre Memorial
  • Waterfront 9/11 Memorial
  • Loew's Jersey Theater 
  • Flag Plaza
  • The Morris Canal
  • Hewn Arts Center 
 


Onze topbestemmingen in de buurt van New Jersey

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar New Jersey gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

New Jersey