Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Als je een bezoek brengt aan Bonanzaville, waan je je in het Amerika van de 19e eeuw. Oude tijden herleven in dit stadje met gebouwen uit de tijd van de pioniers. De Arthur Town Hall, een echte 'blacksmith', een drugstore en natuurlijk de onvermijdelijke saloon geven je een idee van het leven in het Wilde Westen. Ook het Plains Arts Museum, het Rourke Arts Museum en het Fargo Air museum zijn de moeite van het bezoeken waard.

Ontstaan van Fargo

De aanlegplaats voor stoomboten was de aanleiding tot de stichting van de stad in 1871. Eerst heette het Centralia, maar kort daarna kreeg het zijn huidige naam naar de stichter van de WelIs Fargo Express Company; William Fargo. Rond 1880 kreeg Fargo naam als de ‘Divorce Capital of the US’, vanwege de liberale echtscheidingswetten. Fargo groeide sterk na de Tweede Wereldoorlog en de aanleg van de twee snelwegen die elkaar hier kruisen. Fargo werd bekend door de gelijknamige film uit 1996 en de serie uit 2014. Beide verhalen spelen zich af in en om de stad en zijn zwarte komedies waarin verschillende mysterieuze criminele gebeurtenissen plaatsvinden. Ondanks het feit dat de film en de serie niet in Fargo werden opgenomen, kun je in het Fargo Visitor Center op de foto met de houtversnipperaar die een grote rol speelt in de film.

Bezienswaardigheden en musea in Fargo

De campus van de North Dakota State University is een aanrader om overheen te wandelen. Ook vind je in de omgeving een aantal interessante musea, zoals het Plains Art Museum. Hier vind je de belangrijkste collectie van de staat. Er zijn onder meer tentoonstellingen te zien van Native American kunstenaars en is er ook moderne en regionale kunst. Het Children's Museum at Yunker Farm biedt meer dan 50 tentoonstellingen, inclusief een miniatuur trein, carrousel, speeltuin, golfbaan, vlindertuin, Pippi Langkous-huis en verschillende wandelroutes. In het charmante en kleine Fargo Air Museum zijn er diverse gerestaureerde historische vliegtuigen te zien. Alsmede een tentoonstelling over de geschiedenis van de luchtvaart.

Red River Zoo

In deze dierentuin leven ruim driehonderd dieren en meer dan tachtig soorten. Het park is zeker een bezoek waard. Je kunt er onder meer kamelen, apen, wolven, prairiehonden, otters, panda’s, luiaards en veel verschillende reptielen en vogels zien. Ook is er een draaimolen en kinderboerderij.

Thunder Road Amusement Park

Heb je zin in wat meer actie tijdens een rondreis door North Dakota? Breng dan een bezoekje aan dit amusementspark middenin Fargo. Je kunt er een balletje slaan in een echte ‘batting cage’ en een ritje maken in een go-kart of botsauto. Ook is er een grote midgetgolfbaan, laserhal en een enorme ruimte met allerlei computerspelletjes.

Fort Abercrombie Historic Site

Op zo’n veertig minuten rijden van Fargo ligt Fort Abercrombie Historic Site. Hier werd in 1857 het eerste militaire fort gebouwd, dat dienst heeft gedaan tot 1878. Het stond aan de toenmalige ‘western frontier’ en beveiligde de handelsroutes naar het westen. Het huidige fort is een goede replica en er staat een museum bij.

Winkelen in Fargo

Voor de onverbeterlijke shopper is Fargo een prima tussenstop tijdens een vakantie in Amerika. In hartje Fargo staat namelijk het grootste winkelcentrum van North Dakota. Dit winkelcentrum heet het West Acres Shopping Center. Dit winkelcentrum beschikt over circa 120 winkels en een foodcourt met liefst 750 zitplaatsen. Binnen de muren van het winkelcentrum ligt ook een museum. Het Roger Maris museum is gewijd aan de gelijknamige baseballspeler die ooit in een seizoen, 61 homeruns sloeg. Je vindt hier onder meer sportkleding, softballen, bats en stoeltjes uit het Yankee Stadium. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Fargo gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Fargo