Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Wie van oogverblindend natuurschoon houdt, richt zich al snel op parken als Yosemite of Yellowstone. Maar tip... ! Minstens net zo mooi én onontdekt is het Cuyahoga Valley National Park in Ohio. Je kunt er fantastisch fietsen, hiken, paardrijden, kajakken, kanoën en wintersporten. En voor het hongerige oog is er gelukkig ook van alles te zien, zoals woeste watervallen, bijzondere vogels, schilderachtige uitzichtpunten. Ohio is een mix van laid-back natuur en levendige steden... Want heb je even genoeg groen gezien? Dan ligt Cleveland om de hoek, de perfecte plek om je roadtrip door Ohio te eindigen (of te starten).

The Little House on the Prairie is er niets bij

Als je door Ohio rijdt, kom je eindeloze hoeveelheden koeien en uitgestrekte landschappen tegen. Er is zoveel rust en ruimte dat zelfs de grootste stresskip er zen van zal worden. Bewonder de duinen, prairies en ruige heuvels met diepe dalen, vergaap je aan één van de vele ‘ghosttowns’ en rijd over de kenmerkende ‘covered bridges’: pittoreske, overdekte houten bruggetjes over kronkelende rivieren. Kom je in het deel tussen Cleveland en Columbus, dan is het alsof de tijd helemaal heeft stilgestaan. Hier woont een groot deel van de Amerikaanse Amish, die leven zoals ze dat in de negentiende eeuw deden. Zonder elektriciteit en smartphone, met paard en wagen en een eigen moestuintje.

Gil de longen uit je lijf in achtbaan-paradise

Zo laid-back en rustiek als het binnenland is, zo levendig en trendy zijn de grootste steden van Ohio. Cleveland is de hometown van rock-’n-roll, met als highlights de Rock & Roll Hall of Fame. Een uurtje verderop gil je in Cedar City, zelfbenoemd Rollercoaster Capital of the World, de longen uit je lijf in een van de twaalf achtbanen. In het Europees aandoende Cincinnati bezoek je de spannendste honkbalwedstrijden en in hoofdstad Columbus dompel je jezelf onder in een bruisende studentensfeer. Sluit je rondreis in stijl af met een paar stranddagen aan de indrukwekkende, vijfhonderd kilometer lange van Lake Erie. En kom gerust nog eens terug, want Ohio heeft zo veel te bieden dat je het onmogelijk allemaal tijdens één vakantie kunt zien en doen.

Er kan naar hartenlust worden gewintersport

Ohio heeft een landklimaat, wat betekent dat de zomers lekker warm zijn en de winters pittig koud. Van mei tot en met september kun je er vanuit gaan dat het kwik overdag boven de 20 graden Celsius stijgt, met veel zon en weinig regen. In de wintermaanden is het regenachtiger en valt er vaak sneeuw, zodat er naar hartenlust gewintersport kan worden. Je betaalt in Ohio met dollars, net als in de rest van Amerika.

Dit wil je zien in Ohio

  • Rock & Roll Hall of Fame Bewonder: de gitaar van Jimi Hendrix van dichtbij en bekijk oude clipjes van vroeger. Dit museum in Cleveland is één grote, heerlijk nostalgische trip down memory lane.
  • Amish country In het plaatsje Berlin, in Holmes County, vind je het hart van de Amis. Leer ze kennen, rijd paard door het gebied en proef van de lekkerste taarten.
  • Nog één wijntje dan: Aan de rand van Lake Erie zijn verschillende wijnproeverijen. Omdat de temperaturen hier niet vreselijk hoog zijn, heeft de wijn een heel bijzondere meloenachtige smaak.
  • Avonturentrail: Volg in het Cuyahoga Valley National Park het Ohio and Erie Canal Towpath Trail, een eeuwenoude, prachtige route vol natuurschoon.
  • Wetenschapsmuseum: Het COSI in Cleveland is leuk voor oud en jong, met allerlei interactieve mogelijkheden. Bouw zelf een brug, stap in een ruimtecapsule of kruip in de huid van een wetenschapper.

Bestemming in Ohio

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Ohio gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Ohio