De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In Oklahoma City vind je een rijk aanbod aan stedelijke cultuur en aantrekkelijke, historische wijken. Dit is een stad met rijke historie aan oliewinning, enorme veemarkten, veel overblijfselen van dinosaurussen en verdreven indianenstammen. In het Kilpatrick Center, maar ook daarbuiten vind je een aantal interessante bezienswaardigheden.

De skyline bestaat uit tal van bijzondere gebouwen. Zo heb je de ruim 250 meter Devon Tower en de Chase Tower van 150 meter hoog. Mooi is ook om langs de oevers van de Oklahoma rivier te wandelen en te genieten van de mooie natuur.

Oklahoma City National Memorial

Dit is het monument ter nagedachtenis aan het overheidsgebouw dat terrorist Timothy McVeigh in 1995 opblies. Door een ontplofte autobom kwamen 168 mensen om het leven en ruim 800 personen raakten gewond. Het was tot 9/11 de ergste aanslag in de Verenigde Staten in de geschiedenis. Het monument bestaat uit 168 lege stoelen, die ’s avonds prachtig verlicht zijn.

National Cowboy & Western Heritage Museum

In dit museum vind je vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende collecties over de Western geschiedenis, kunst en cultuur. In vjftig jaar tijd is dit museum uitgegroeid van een ‘Hall of Fame’ ter ere van de Amerikaanse cowboy, tot een wereldberoemd instituut met een buitengewone en unieke verzameling kunst en archiefmateriaal.

State Capitol Park in Oklahoma

Het Oklahoma State Capitol Park is het enige Capitool ter wereld waar een oliebron in de tuin staat. De bron bij de zuidingang van het gebouw heeft als bijnaam Petunia, omdat het boren naar olie begon in een bloemenperk met petunia's. Het is overigens geen werkende bron meer. In 1986 is het volledig leeggepompt.

Myriad Botanical Gardens in Oklahoma

In hartje Oklahoma City ligt bijna acht hectare aan tuin. Het is werkelijk een uniek tafereel. In de tuinen van Crystal Bridge staan meer dan duizend planten uit alle continenten ter wereld, met uitzondering van Antartica. Het is onderverdeeld in twee omgevingen.

  1.  Een tropisch regenwoud dat Rain Moutain wordt genoemd. Het groen dat hier staat komt uit het Amazonegebied, Centraal Afrika, Zuidoost Azië en de South Pacific. Dit zijn landen waar het hele jaar door regen valt, dus krijgen de planten die hier staan ook dagelijks water om te overleven.
  2. De droge tropische zone die Dry Mountain wordt genoemd. De planten krijgen hier in de periode november tot maart helemaal geen water. Hiermee worden de leefomstandigheden gesimuleerd, zoals ze dat zouden hebben in het land waar ze vandaan komen. De meeste plantensoorten komen uit Zuid-Afrika, Madagaskar en Mexico.


Onze topbestemming in de buurt van Oklahoma City

Reis in de buurt van Oklahoma City

Logo Doets Reizen Amerika

Oklahoma City