Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Rhode Island mag dan wel de kleinste staat van Amerika zijn, het wordt niet voor niets door zijn inwoners liefkozend de ‘biggest little state’ genoemd. Want met kilometers lange kustlijnen, een beroemde badplaats met magnifieke landhuizen en een stad die bruist van de creativiteit is deze staat zeker een bezoek waard. Zo is Rhode Island bijvoorbeeld perfect voor een tussenstop van een paar dagen tijdens een rondreis door New England.

Extravagante landhuizen

Hoewel de naam anders doet vermoeden is de staat Rhode Island geen eiland. Wel heeft de staat, die zo klein is dat je ‘m in een uurtje hebt doorkruist, ruim 600 kilometer aan kustlijn. De bekendste badplaats in Rhode Island is het mondaine Newport, sinds de tweede helft van de twintigste eeuw een toevluchtsoord van de upper class. Ze lieten er prachtige landhuizen bouwen, waarvan in Bellevue Avenue Historic District de meest extravagante exemplaren staan. Speciale tours leiden je langs deze huizen, maar nog leuker is het om een fiets te huren om ze te bekijken. Pronkstuk van Newport is het Marble House van de steenrijke familie Vanderbilt. Het huis, met 50 kamers, is gebouwd naar voorbeeld van het kasteel van Versailles.

Jazz & zeiljachten

Duizenden muziekliefhebbers komen jaarlijks op het Newport Jazz Festival af, dat elke zomer in de badplaats wordt georganiseerd. Het zijn niet de minsten die hier optreden: zo gaven eerder al Billy Holiday en Louis Armstrong er al memorabele optredens. Ook de zeilwedstrijden die hier worden gehouden vormen een grote toeristische trekpleister. Vergaap je aan de prachtige zeiljachten en eet wat in de talloze visrestaurants die Newport rijk is: wat je noemt ultiem genieten van het kustleven. En kijk ondertussen goed om je heen of je geen beroemdheden spot: ook zij zijn massaal gevallen voor de charmes van Newport. En ook op Block Island, een eiland voor de kust van Rhode Island, is het goed toeven. Prachtige stranden en kilometers fietspaden zorgen ervoor dat je hier ultiem tot rust komt.

In Italiaanse sferen

Providence, de hoofdstad van Rhode Island, is een van de oudste steden van Amerika. Italiaanse immigranten kwamen begin twintigste eeuw in grote getalen naar de stad en drukten hun stempel op Providence. In Little Italy vind je vele Italiaanse restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Hoewel Providence na Boston de grootste stad is van New England, is de stad de laatste tijd pas echt ontdekt door bezoekers. Kunstenaars en studenten van de prestigieuze Brown University in Providence zorgen voor een bruisende, creatieve sfeer.  Net als de rest van New England heeft Rhode Island een gematigd klimaat met warme zomers en milde winters. Doets Reizen heeft alles in huis voor de ultieme roadtrip in deze prachtige regio. 

Reizen naar Rhode Island

Logo Doets Reizen Amerika

Rhode Island