Bosbranden Jasper Meer info

Zonaanbidders kunnen hun hart ophalen aan de noordkust van de staat, een brede strook van bijna honderd kilometer onafgebroken maagdelijk wit zand die Grand Strand wordt genoemd. Op een krab of zeeschildpad na kun je hier urenlang in alle rust rondbanjeren zonder ook maar iemand tegen te komen. Mag het een tandje actiever? Bij Lake Marion en Lake Moultrie, twee prachtige stuwmeren in het midden van de staat, kun je fantastisch kajakken, waterskiën, mountainbiken en vissen. South Carolina has it all!

Wie durft er te raften van een waterval?

De bijnaam van South Carolina is ‘The Palmetto State’, een verwijzing naar de palmboomsoort ‘sabal palmetto’. Je ziet deze grote, stevige palmbomen overal langs de kust, waar ze je vrolijk toewuiven. Het is slechts een van de vele overweldigend mooie natuurverschijnselen in deze staat. Een van de absolute hoogtepunten die je tijdens je rondreis eigenlijk niet mag missen, zijn de Blue Ridge Mountains. Met z’n 1085 meter is Sassafras Mountain het hoogste punt, omgeven door klaterende watervallen en kraakheldere rivieren met stroomversnellingen. In voor een avontuur? De inwoners van South Carolina zijn het erover eens dat alle bezoekers aan hun staat minstens één keer de Chattooga rivier in dit gebied afgeraft moeten hebben.

Hier trapte de Amerikaanse Burgerloorlog af

Heb je deze vakantie genoeg water gehapt, dan is het tijd voor een portie historie. Ook op dat gebied blinkt South Carolina uit, want de staat heeft een rijk, veelbewogen verleden. Maak een tour met paard en wagen door het koloniale Charleston, waar de eerste schoten van de Amerikaanse Burgeroorlog werden gelost. Neem onderweg een kijkje bij het Ford Sumter Nationaal Monument, waar je meer details krijgt over deze gebeurtenis. En bezoek de Fort Sumter of Boone Hall Plantation, de indrukwekkende plantage die bij het grote publiek bekend is door de serie North and South. Wil je jezelf sportief uitleven? Rondom Myrtle Beach zijn meer dan honderd golfbanen, dus je kunt elke dag kiezen voor een andere baan.

Niks mis met een verfrissend tropisch buitje

De temperatuur is in South Carolina het hele jaar door aangenaam te noemen, dus elke maand is een goede vakantiemaand. In de zomer is het overdag gemiddeld zo’n 30 graden Celsius, in de winter ongeveer 15 graden Celsius. Sneeuw kent deze staat amper, regen des te meer. Vooral in het kustgebied valt er regelmatig een verfrissend buitje, met name in de zomermaanden. Ook tropische stormen en orkanen komen wel eens voor: het zogenaamde ‘hurricane season’ loopt van juni tot november.

Dit wil je zien in South Carolina

  • Columbia: De staatshoofdstad en populair om z’n culturele highlights, zoals het State Museum, Museum of Art en het Confederate Museum.
  • Blackwaters-Rivieren: Naast whitewater-rivieren heb je in South Carolina ook blackwater-rivieren. Een van de mooiste is de 330 kilometer lange Edisto, waar je prachtige kano- en kajaktochten over kunt maken.
  • Congaree National Park: Dit kleine, maar charmante park kent een weelderige flora en fauna. Geliefd is de Boardwalk Loop, een wandelpad dwars door de bossen en moerassen.
  • Myrtle Beach Boardwalk: National Geographic zette deze imposante boulevard een paar jaar terug op nummer drie in hun top-10 van mooiste boulevard van de wereld. In de zomer zijn er elke avond live optredens.
  • Savannah River National Wildlife Refuge: In dit park van 118 vierkante kilometer groot wandel of fiets je tussen de krokodillen, salamanders, zeearenden en veel andere soorten vogels. Je kunt hier ook het hele jaar door prima vissen.

Reizen naar South Carolina

Logo Doets Reizen Amerika

South Carolina