Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Manchester is een populaire zomerbestemming. Dit dateert uit de tijd dat de echtgenote van president Abraham Lincoln de plaats regelmatig bezocht. De statige huizen aan de met bomen begroeide lanen geven een goed beeld van de luxueuze opzet van het stadje. De trottoirs zijn uitgevoerd in marmer dat in Vermont wordt gedolven.

5 dingen die je in Manchester kunt doen
Een échte zomerbestemming vraagt natuurlijk om passende activiteiten. Naast het idyllische centrum met gezellige boetieks, zijn er tal van activiteiten te ondernemen tijdens jouw verblijf.

Beklim Mount Equinox (of rijd de berg op)
Zodra je Manchester in rijdt valt direct de hoge groene berg op, waarbij het lijkt alsof Mount Equinox de stad beschermd. Trek vooral je wandelschoenen aan als je de berg te voet gaat ontdekken, want de 11 km lange wandeling is uitdagend. Ga je liever voor een rustige invulling, dan kan je met de auto de berg op. De kosten bedragen $20,- per auto incl. de chauffeur en $5,- voor personen extra.

Bezoek Hildene, het huis van de familie Lincoln
Hildene biedt een kijkje in het leven rond de eeuwwisseling. De kamers zijn gevuld met geschiedenis en er zijn kamers gewijd aan Lincoln zelf. Hoewel de 16e president nooit een voet in Hildene heeft gezet, is zijn nalatenschap zeker aanwezig. Hildene is meer dan alleen het herenhuis. De aangrenzende tuinen in Europese stijl zijn prachtig en vormen een mooie plek om rond te lopen.

Peddel over de Batten Kill Rivier
Eén van de favoriete excursies van de lokale bevolking is raften op de Batten Kill rivier. De rivier is rustig en niet erg diep, en zorgt voor een middag vertier op een warme zomerdag.

Wandel naar Lye Brook Falls
Wandelen is een “must-do” activiteit in Vermont en Manchester is zeker geen uitzondering. Er zijn verschillende populaire wandelingen die je zou kunnen maken, maar Lye Brook Falls is een makkelijke tot gematigde dagwandeling die een grote beloning oplevert. Deze 8km heen en terug wandeling duurt ongeveer 3 uur maar is zeker de moeite waard.

Relaxen aan Emerald Lake
Ben je na al het wandelen toe aan een rustige dag, dan is Emerald Lake de perfecte besteding van de dag. Je kunt hier zwemmen, zonnen, kajakken en suppen. 


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Manchester gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Manchester