Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

Bahama's

Neem contact met ons op

De kans dat het strand van je dromen er ongeveer zo uitziet als één van de duizenden stranden op de Bahama’s is levensgroot. Wie droomt er niet van wuivende palmbomen, spierwit zand, kleurrijke koraalriffen, helder blauw water en een levendig rijk van vissen en planten vlak onder de waterspiegel? Met zo’n 700 eilanden en 2000 zandplaten zijn de Bahama’s niet voor niets de oogverblindende archipel waar de ‘rich and famous’ van de wereld het liefste buiten spelen.

De twee gezichten van de Bahama’s

Op de Bahama’s heb je een bonte mengeling van natuurlijke sensaties en luxe toeristenoorden, ofwel, van ongerepte natuur en aangelegde cultuur. Zo kun je het avontuur aangaan door elke dag  te gaan snorkelen en op die manier het veelkleurige onderwaterleven, waaronder een breed scala aan tropische vissen, te ontdekken. Maar je kunt ook op je gemakje achterover leunen in één van de luxe resorts, waar een prettige hoeveelheid zwembaden, bars, dansgelegenheden, fitnessfaciliteiten, exclusieve winkels, casino’s, golfterreinen en massages ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Een verblijf op de Bahama’s biedt dus inspanning en ontspanning op hoog niveau, in een verhouding die je helemaal zelf kunt bepalen.

Bruisend Nassau

De hoofdstad Nassau telt iets meer dan 200.000 inwoners, al met zo’n 70 procent van de totale bevolking op de Bahama’s. Het is een populaire bestemming voor cruiseschepen. Omdat je er niet alleen geweldig kunt shoppen, maar er ook musea, restaurants en prachtige historische huizen zijn om volop van te genieten, is Nassau een drukbezochte ‘hot spot’. Voeg daarbij de nabijheid van dolfijnen (op The Blue Lagoon Island) en het gigantische Atlantis Resort (op Paradise Island) en het hoeft niet te verbazen dat Nassau verwacht verder door te stijgen in populariteit.

Vlakbij de drukte… de stilte…

Als je avontuurlijk bent ingesteld, gaat je belangstelling natuurlijk uit naar die eilanden van de Bahama’s waar (nog) niet zoveel mensen komen. Voor hen raden wij ‘parels’ aan als Cat Island, Albaco Islands, Ragged Island, Long Island, Berry Islands, Rum Cay Island, San Salvador Island en Acklins & Crooked Island. Speciale vermelding verdient Lucayan National Park op het eiland Grand Bahama, waar een wijdvertakt systeem van onderwater grotten niet alleen schitterende panorama’s biedt, maar ook bescherming aan talloze, bijzondere diersoorten.

‘Botsende kleuren’ in zee 

De kleurenpracht op de witte stranden van de Bahama’s is sowieso al een dankbaar onderwerp van tropische fotografie, maar écht waanzinnig is de ‘botsing’ tussen de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Op het eiland Euleuthera, bij de Glass Window Bridge, zie je naast elkaar twee duidelijk verschillende kleuren zee. Een ‘natuurwonder’ noemen sommigen het. Ga dat zien…!

Overige Bahamaanse hoogtepunten

Zo mogelijk nóg wonderlijker is Pig Beach, waar je niet tussen de vissen of de algen zwemt, maar – zoals de naam al zegt – tussen de plaatselijk levende varkens! En in het verlengde daarvan is Iguanas Beach eveneens een memorabele belevenis, met soms tientallen leguanen die om je heen bewegen. Legendarisch is, tenslotte, ook Thunderball Grotto, een door hoge rotsen omgeven watergrot uit de James Bond-film ‘Thunderball’, waar destijds, in 1965, Sean Connery de veelkoppige vijand te lijf ging te midden van een schilderachtig en tropisch onderwater decor. De generatie die toen opgroeide was zó onder de indruk van de scène en de natuurpracht, dat de watergrot naar de film is vernoemd.       

Reistips voor de Bahama's

Aantrekkelijke periode

Als je maximaal kans wilt maken op een prettige, warme vakantie op de Bahama’s, dan is het aan te raden de eilandenarchipel tussen medio december en medio april te bezoeken. Tussen half mei en eind november is het minder aangenaam op de Bahama’s, want dan regent het veel (en hard) en is de luchtvochtigheid extreem hoog.  

Betalen op de Bahama’s

Je kunt bijna overal betalen met credit card of pinpas. Maak je geen zorgen over de plaatselijke, Bahamaanse dollar, want die is precies even veel waard als de Amerikaanse dollar. Geen ingewikkelde wisselkoersen, dus.

Extra cash

Op de meer afgelegen eilanden zijn de mogelijkheden tot geldopname en digitaal betalen een stuk minder. Dus als je daarheen gaat, is het handig extra cash mee te nemen.

Boek via Doets

Als Amerika-specialist bieden we al heel lang ook reizen aan naar de Bahama’s.  En kennen we het land misschien net wat beter dan anderen. Al naar gelang je wensen, wat je zoekt (rust? opwinding?) kun je per boot of per vliegtuig naar de Bahama’s. We nemen de tijd om de verschillende opties met je door te nemen, zodat je tot de juiste beslissing komt. Kortom, bij ons zit je eerste rij.

Dit mag je niet vergeten naar de Bahama's

ESTA aanvragen

Voor Amerika heb je een visum nodig, genaamd ESTA. Zonder die ESTA kom je het land niet in. Dit klinkt heel ernstig, maar in de praktijk heb je zo´n ESTA binnen vijf minuten online aangevraagd, er vanuit gaand dat je geen misdadiger bent of een enge overdraagbare ziekte onder de leden hebt. Omdat de ESTA direct aan je paspoortnummer wordt gekoppeld, hoef je de ESTA bij de douane gelukkig niet eens te laten zien: de betreffende ambtenaar ziet op zijn scherm dat je een ESTA hebt.

Reisstekker meenemen

Na aankomst in Amerika even je smartphone opladen? Je scheerapparaat? Of je koptelefoon? Dat kan een moment zijn waarop je even gek staat te kijken, want hé: je stekker past niet in het stopcontact. Amerika werkt namelijk met stopcontacten van een andere formaat. Door een reisstekker mee te nemen, voorkom je deze onhandige verrassing.   

Creditcard op zak

In Amerika verloopt een groot deel van het betalingsverkeer via die typisch Amerikaanse uitvinding … de creditcard! Zonder creditcard ben je als het ware ‘niemand’ in Amerika. Wil je je vrij en zorgeloos kunnen bewegen, vraag dan ruim voor het afreizen een creditcard bij je bank aan. 

Meer dan een geldig paspoort

Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is nadat je landt op of aanmeert bij de Bahama’s. Dus check ruim van tevoren of je een nieuw paspoort moet aanvragen.

Retourticket laten zien

Bij aankomst op de Bahama’s wil de douane in sommige gevallen dat je het kaartje voor je terugvlucht of terugvaart laat zien. Helaas, je mag niet blijven…

Geen fooi nodig

De servicekosten zitten op de Bahama’s bij alle prijzen inbegrepen. Het is daarom niet gebruikelijk een fooi te geven.

6 uur vroeger

Op de Bahama’s geldt Easter Standard Time (EST), dezelfde tijd als in New York, en dat wil zeggen dat het er zes uur vroeger is dan in Nederland.

Linksrijdend verkeer…

Vanwege de Britse origine van de Bahama’s rijden de auto’s aan de linkerkant van de weg. Wees dus extra voorzichtig in het verkeer!


Onze bestemmingen

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar de Bahama's gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.